doua carti relaxante pentru zilele de vara o istorie secreta a tarii vampirilor adina popescu poezii dor de dor de tine constantin romulus preda

Zilele de vară par să treacă pe repede înainte, dar acest lucru mă face să vreau să opresc cumva timpul. 🙈 Numai bine că niște cărți faine mă mai ajută la acest capitol și atunci când citesc simt că parcă timpul se mișcă mai lent.

Ultimele cărți sosite de la Libris mi-au fost alături în această perioadă și aș vrea să vi le recomand și vouă pentru zilele de vară.

📚 O istorie secretă a Țării Vampirilor 2: Cartea fetiței-vampir

O lectură mai lungă pentru fanii cititori este cu siguranță volumul 2 din seria O istorie secretă a Țării Vampirilor. Am citit primul volum, Cartea Pricoliciului, acum mult timp și mi-a plăcut!

A trebuit să mă familiarizez cu amintirile cărții citite în trecut și mi-am amintit în acest mod de minunata scriitură a Adinei Popescu, un autor român cu mult talent.

Vă recomand mult această serie dacă doriți să trăiți copiliăria din nou, să citiți despre basme actuale și să vă pierdeți în lumi fantastice cu personaje minunate! 😍

In Tara Vampirilor au inceput sa se arate Semnele, si nu sunt dintre cele bune. Temuta Ciuma bantuie din nou strazile din Cetatea de Scaune, iar vizita enigmaticului cancelar al Conglomeratului Tarilor cu Rosii Palide pica cum nu se poate mai prost. Pentru ca un rau nu vine niciodata singur, Todosia, fiica Anei Bugiana, autoarea cartii interzise care ii da dureri de cap Presedintelui, ramane si fara casa, si fara mama. Il are alaturi doar pe noul ei prieten, Pricoliciul, si impreuna pornesc in cautarea Anei si a propriei povesti.

📚 Dor de dor de tine

O lectură mai scurtă pe care v-o recomand este cartea cu poezii a lui Constantin Romulus Preda. “Dor de dor de tine” este primul volum (deci vedeți și vol.2) cu poezii care m-a purtat prin emoții interesante.

Autorul m-a impresionat plăcut și m-aș bucura să-i descopăr și alte cărți. Poeziile sale sunt destul de “crude”, nu au musai o rimă, de obicei rima fiind albă și chiar unele poezii sunt inovative.

Metaforele foloside de Preda sunt mai mereu destul de directe și abordările din poezii sunt despre subiecte precum dragostea, femeia, stelele, cosmosul, o combinație de lucruri frumoase.

Cartea se parcurge destul de repede și mi-a plăcut că are și unele pagini mai diferite/interactive, cu poezii care au fost printate direct cu scrisul autorului. 🌼

Voi ați citit aceste cărți? În zilele calde de vară citiți cărți mai scurte sau mai lungi? 📚😘