Gen: Ficțiune, Pentru copii, Umor
Format: Copertată
Număr de pagini: 62
Format: 230 x 220 mm
MIMIsiTIBI.RO || FB Paradisul lui Mimi și Tibi || Goodreads
Data apariției: 18 Noiembrie 2016 || Editura Corint Junior
Mimi şi Tibi locuiesc în rai. Nu e un rai obișnuit, cu îngeri și viață fără de sfârșit, ci un paradis al jocurilor. Cei doi se cred supereroi. Mimi e Prințesa Războinică, Tibi Vânătorul de Monștri. Au chiar limba lor secretă, glanga, și își petrec vacanța de vară în fața consolei sau a tabletei, captivați cu totul de lumile virtuale. Lumea adevărată nu mai contează pentru ei. Doar că, într-o zi, aventurile din viaţa reală depășesc în grozăvie orice joc, iar cei doi frați trebuie să învețe să rămână uniți și să ceară ajutorul familiei atunci când lucrurile o iau razna. Cei doi ajung să înfrunte pericole adevărate și dușmani nu întotdeauna ușor de învins. Paradisul jucăriilor și al jocurilor se destramă, iar Mimi și Tibi intră din bucluc în bucluc. Când sunt capturați de un adversar redutabil, cei doi frați trebuie să-și înfrunte temerile și să-și folosească pasiunea pentru jocuri ca să se salveze. În final, ei descoperă că adevăratul paradis e cel alături de părinți și prieteni. O carte care se citeşte pe nerăsuflate, atât de copii, cât şi de oamenii mari.
Cum să îți petreci vacanța
Știți foarte bine că iubesc să lecturez cărți pentru copii, pline de aventuri și năzbâtii. Recent m-am bucurat de o aventură nouă mie, realizată de autorul Ioan Antoci. Primită la final de 2017, am păstrat cartea Paradisul lui Mimi și Tibi pentru zilele când aveam să îmi eliberez programul ca să pot citi în liniște pățaniile prin care trec doi frați.
Mimi și Tibi sunt doi copii care locuiesc alături de părinții lor la ultimul etaj din cel mai înalt bloc al orașului! Extrem de răsfățați, aceștia au ca activități principale de relaxare jocurile pe calculator. Fiindcă tatăl lor este un creator de jocuri, se poate înțelege de unde a provenit și pasiunea copiilor pentru acestea.
Pasiunea lor de a se juca se aseamănă mult cu a tinerilor din ziua de azi și se transformă oarecum într-o adicție, astfel că Mimi și Tibi preferă să se joace decât să ia în seamnă rugămințile adulților.
Totul ia o întorsătură neașteptată în momentul în care cei doi frați ajung în mansardă, locul unde le este interzis să intre. Descoperă un joc care pare să capete viață, să devină real, și acesta este momentul când aventurile vacanței de vară pornesc!
Limbaje secrete…
La începutul acestei lecturi chiar nu știam la ce anume să mă aștept, dar extrem de repede am fost cucerită de personajele lui Ioan Antoci. Mimi și Tibi au un limbaj propriu, glanga, cu abrevieri de joc, cu vorbe codate, și sunt extrem de amuzanți prin naivitatea și copilăria de care dau dovadă. Aceste lucruri sunt specifice vârstelor pe care le au (de 9 și 6 ani) așa că multe dintre întâmplările regăsite pe parcursul paginilor mi-au reamintit cât de amuzanți pot fi copiii. 😊
Cu ilustrații într-un stil aparte, realizate de Gabriel Poenaru, cuvintele lui Antoci s-au împletit de minune și m-au transportat într-o lume a copilăriei. Am învățat alături de cei doi copii că lucrurile materiale nu aduc întotdeauna fericirea, așa că o grămadă de jucării ascunse în mansardă nu ar trebui să fie mai presus decât alte lucruri din viața unui copil.
Am învățat cât de ușor poți fi mințit de un adult (mai ales dacă este vorba de un hoț șiret care știe să manevreze acțiunile unor copii). Poți ajunge chiar în stadiul de a fura din mall fără să îți dai seama, această practică fiind denumită și verificare a produselor și a atenției oamenilor de securitate. 😂😂
Râdem și învățăm
Autorul a reușit să transmită o serie de învățăminte utile pentru tineri și copii, prezentate într-un mod amuzant. Cine nu ar râde și s-ar înfioara în același timp atunci când Tibi rupe un os de dinozaur dintr-un exponat aflat la muzeul de istorie? 😂
Cu toate că năzbâtiile copiilor nu sunt intenționate de cele mai multe ori, există și reguli pe care ei le încalcă de bunăvoie și nesiliți de nimeni. Atunci balanța universului își spune cuvântul și apar pedepsele, fie ele directe sau indirecte. Așa a pățit și Tibi când nu a ascultat de sora lui mai mare sau de ghidul de la muzeu: a ajuns mai târziu să mănânce ciorbă de dinozaur! Această întâmplare mi s-a părut extrem de amuzantă și sper să o citiți și voi pentru a putea împărtăși păreri mai apoi. 😃
Lecturată pe timp de zi, înainte de culcare, pe timpul vacanței sau chiar pe sub bancă la școală, Paradisul lui Mimi și Tibi este una dintre cărțile autorilor români care nu ar tebui să îți lipsească din bibliotecă! Este perfectă pe post de carte amuzantă și plină de întâmplări din care un copil are de învățat că adevăratul paradis este mai mult decât jocurile și jucăriile. Paradisul este familia și prietenii adevărați.
Ce frumos.e.ilustrata, multumim pentru prezentare si recenzie.
Pare foarte interesanta carticica aceasta!
Draguta cartea pentru copii. Cred ca sunt impresionati de poze si povesti
Ce poze frumoase si ce carte atractiva pentru copii! Si cred ca nu doar pentru copii :-))
Ilustratiile sunt chiar aparte..
Nu am auzit de aceasta carte până acum . Pare super drăguță,mai ales că are si ilustrații.
Felicitări pentru frumoasa prezentare.
P.s vreau si eu sa stiu de unde pot să inserez fluturasi de aceea pentru rating. 😍
Imi plac mult cartile ilustrate pentru copii, am sa o cumpar si asta fiului meu 🙂
Comment off topic: te-ai gandit sa faci si un clip in care sa ne arati rutina ta de make-up? Mereu ma benoclez la coditele tale de eyeliner. On point girl~ :* ^_^
Cat despre carticica, mereu ne prezinti carti frumoase, iar pozele chiar ma fac sa le vreau si mai mult <3
Mie imi plac mult cărțile pentru copii și încerc să-mi comand de fiecare dată câte una, mă ajută să mă deconectez și să privesc lucrurile complicate mult mai simplu.
Cat de minunate sunt fotografiile si prezentarea cartii!
Foarte draguta este cartea pentru copii, e plina de ilustratii frumoase si atragatoare.
Nu am auzit de cartea asta până acum dar îmi place mult cum e creată. Imi plac mult imaginile și scrisul de mână. Tare tare îmi place!