recenzie carte iggy peck micul arhitect andrea beaty editura pandora m

Titlul original: Iggy Peck, Architect
Gen: Pentru Copii, Carte ilustrată
Format: Broșată
Număr de pagini: 32
Traducător: Domnica Drumea
Ilustrații: David Roberts
Format: 230 x 280  mm
Data apariției: 2017 || Editura PandoraM

Sinopsis:
Unii copii sculptează castele din nisip.
Alţii fac plăcinte din noroi.
Iar alţii construiesc turnuri înalte din cuburi.Dar niciunul nu e mai priceput decât Iggy Peck, care a înălţat odată o replică în mărime naturală a Marelui Sfinx pe pajiştea din faţa casei sale!Ce păcat că oamenii nu apreciază talentul lui Iggy – mai ales, domnişoara Lila Greer, profesoara lui. Dar o excursie cu clasa vine la ţanc ca să arate cât de util poate fi un arhitect.Andrea Beaty şi David Roberts îşi unesc talentele în această minunată carte ilustrată, ce încurajează creativitatea şi aptitudinile cu care ne naştem fiecare.

 

Rating: 5/5

recenzie carte iggy peck micul arhitect andrea beaty editura pandora m

Iggy Peck și îndeletnicirile arhitecturale

Iggy Peck este un băiețel care are o putere specială: el poate construi clădiri interesante și alte forme de arhitectură, folosindu-se de aproape orice obiect! Încă de când era bebeluș construia clădiri din scutece și, cu cât creștea, trecea la construcții mai complexe.

Iggy a luat la rând merele, perele și multe alte obiecte care l-au ajutat să își pună imaginația arhitecturală în practică.

În momentul în care băiețelul ajunge la școală, el continuă să construiască, lucru ce o face pe profesoara lui să fie extrem de deranjată. Ea nu concepe că priceperea lui Iggy este de ajutor, așa că îi interzice băiatului să se mai preocupe de arhitectureală. Cu toate acestea, băiatul ajunge să îi demonstreze contrariul profesoarei, într-un moment de cumpănă când atât ea cât și colegii de clasă au nevoie de ajutor urgent.

recenzie carte iggy peck micul arhitect andrea beaty editura pandora m

Nimeni nu trebuie să vă oprească visele!

De foarte multe ori copiilor li s-a interzis să aibă vise mărețe. Cu toate că de multe ori visele lor erau extrem de puternice, părinții, profesorii sau alți oameni din jur au considerat că talentele pe care le au nu sunt suficiente pentru a-și face un trai.

Totul este extrem de greșit, pentru că acești oameni importanți din viața noastră ar trebui să ne susțină visele și să ne explice ce implicare este necesară pentru a le atinge. Fără susținerea familiei, de multe ori simțim piedici mult prea mari pentru a ne atinge visele, așa că renunțăm mult prea devreme. Încă de când suntem mici și ne descoperim primele talente.

Iggy Peck este un mic model care ne demonstrează că talenntele și visele noastre pot veni de ajutor în multe situații, chiar dacă cei din jur nu le recunosc. Nu ar trebui să renunțăm la lucrurile care ne plac și la care ne pricepem. Dacă simțim că ne pricepem la pictură, ne place arhitectura, fotografia, contabilitatea sau orice alt domeniu, ar trebui să ne luptăm pentru a ajunge ceea ce ne dorim. Drumul nu este scurt, nu este ușor, dar dacă dorești să îți îndeplinești un vis, vei reuși!

recenzie carte iggy peck micul arhitect andrea beaty editura pandora m