recenzie carte carti libris romane nemuritoare editura litera mandrie si prejudecata jane austen panza de paianjen cella serghi agenda bt21 bts

Bună dragilor! Am revenit cu un mic update al cărților care au ajuns în biblioteca mea în luna lui iunie. Luna aceasta mi s-a pus pata pe colecțiile deosebite de la editura Litera și m-am bucurat să găsesc o parte dintre cărți și la librăria online Libris. 🥰

Colecția Romane Nemuritoare

Romane nemuritoare” se numește colecția de față iar eu am ales 2 volume pe care mi le doream:

📚 Mândrie și prejudecată  de Jane Austen deoarece e o carte clasică și nu o aveam în bibliotecă.

📚 Pânza de păianjen de Cella Serghi, o carte pe care mi-o doream în această ediție deoarece îmi place mult cum scrie autoarea. Am pus ochii și pe “Cartea Mironei“, o altă carte deosebită scrisă de această autoare.

Încă este în publicare această colecție așa că o să încerc să urmăresc noile apariții pentru a le lua pe cele care mă atrag mai mult. Desigur că ar fi minunat ca noi, iubitorii de cărți, să avem toată colecția în bibliotecă.

recenzie carte carti libris romane nemuritoare editura litera mandrie si prejudecata jane austen panza de paianjen cella serghi agenda bt21 bts

O colecție specială pentru a înfrumuseța biblioteca

Pe cât de mult banii pot fi uneori o problemă, și spațiul joacă un factor important. Cu toate acestea, dacă vă doriți mult aceste cărți, eu zic să profitați de ele cât sunt pe piață și să vă transformați biblioteca într-un mod tare fain. Impactul vizual o să fie wow!

Ce îmi place la nebunie la această colecție e faptul că romanele nu sunt numerotate pe cotor, așa că le putem aranja în bibliotecă în funcție de preferințele personale. De asemenea, nu e musai să le cumpărăm în ordinea apariției.

recenzie carte carti libris romane nemuritoare editura litera mandrie si prejudecata jane austen panza de paianjen cella serghi agenda bt21 bts

Romane deosebite de la clasici români și străini

Îmi place mult faptul că în această colecție descoperită pe Libris avem parte și de autori români, nu doar de autori străini. Acest lucru consider că e extrem de important. Autorii străini abundă în colecție, dar cred că acest lucru se datorează faptului că această serie de cărți este preluată după modelul publicat în străinătate.

Fiecare carte are o copertă cartonată destul de groasă (nu exagerat), aspectul e plăcut, imprimeurile și designul sunt atractive la fiecare volum în parte. Copertele sunt decorate cu gravuri aurite pentru un efect special.

Primul capitol al fiecărei cărți are un aspect frumos estetic, cu o ilustrație atractivă (este fix ilustrația de pe copertă, dar e în varianta alb-negru).

Pânza de păianjen

Pânza de păianjen de Cella Serghi este scrisă într-o manieră cumva lirică, stilul specific al autoarei fiind unul dintre preferatele mele. Cu toate că este o carte încărcată emoțional și urmărește povestea de viață a Dianei Slavu, o tânără pe care viața o prinde ca într-o pânză de păianjen.

Mi-a plăcut să aflu mai multe despre Diana prin intermediul jurnalelor ei, trăirile sale interioare fiind pline de durere de cele mai multe ori. M-a atras mult această carte și deoarece acțiunea se petrece de multe ori și în jurul Mării Negre, nu doar în București.

Recomand cu drag cartea, cu toate că nu are un final excepțional, cred că stilul autoarei este de apreciat pentru cei ce iubesc clasicii și lecturile sensibile, pline de sentimentalism.

Mândrie și prejudecată

Mândrie și Prejudecată de Jane Austen vorbește despre clasele sociale, căsătorie și moralitate, personajele fiind cele care impresionează, fie prin firi complexe, fie prin relațiile intrigante. Portagonista noastră, Elizabeth Bennet, este o tânără a cărei inteligență și spirit perspicace au făcut-o să rămână în mințile tuturor cititorilor.

Cartea vă va plăcea cu sigurantă dacă vă plac poveștile de dragoste și dialogurile dinamice și pline de însemnătate, cuvintele care fac o diferență într-o vreme când societatea era mult mai strictă.

Agenda BT21

Din secțiunea de accesorii și cadouri de pe siteul Libris.ro mi-a ieșit în cale o agendă simpatică tip bullet journal. Se numește Carnet cu spirala: BT21. Cherry Blossom și a apărut la brandul ERIK foarte frumoasă și e din seria de merch al trupei coreene BTS.

Sunt mare iubitoare de papetărie iar agendele și jurnalele, carnețelele și pixurile colorate sunt parte din viața mea. Pe site găsiți multe idei de cadouri de acest tip. Se potrivesc nespus de bine pentru iubitorii de lectură!

Voi plănuiești să citiți mai mult în vara aceasta?