recenzie carte serie fratia corbilor regele corb hotii din vis blue lily lily blue maggie stiefvater editura nemira

Recomandare de lectură: seria Frăția Corbilor de Maggie Stiefvater

Seria “Frăția Corbilor” de Maggie Stiefvater, alcătuită din patru romane (“Frăția Corbilor“, “Hoții din Vis“, “Blue Lily, Lily Blue“, “Regele corb“), țese o tapiserie bogată care împletește prietenia cu tușele gotice și magia. Este o serie pe care o tot amânasem, dar pe care o aveam pe lista mea de mult timp și mă bucur că am găsit volumele 2-4 pe site-ul Cartepedia.

Seria este foarte bine creată, punând în valoare proza lirică a lui Stiefvater cu care am făcut cunoștință și în trecut (în seria “Lupii din Mercy Falls”), și abilitatea ei de a crea decoruri profunde și atmosferice.

Personaje remarcabile

Personajele, în frunte cu enigmatica Blue Sargent și determinatul Gansey, sunt memorabile și complexe, fiecare având un bagaj mare și ambiții unice. Sunt prezente mai multe relații amoroase, cu toate că acțiunea m-a marcat mai mult prin atmosfera creată de autoare.

Deși apreciez intriga complicată și relațiile frumoase ale tuturor personajelor (Gansey, Ronan, Adam, Blue, Noah, Henry), nu am rezonat cu seria atât de profund pe cât speram. Poate că acest lucru se datorează faptului că am citit seria într-o etapă diferită a vieții mele și aș fi preferat să o citesc la timpul ei, acum mai mulți ani.

recenzie carte serie fratia corbilor regele corb hotii din vis blue lily lily blue maggie stiefvater editura nemira

Întâlnim teme precum descoperirea de sine și supranaturalul, fiind elemente cheie pentru această serie neogotică.

“Frăția Corbilor” este o serie faină ficțiune pentru tineri, fiind plină de imaginație și emoție. Stilul lui Stiefvater e captivant, chiar dacă nu mi-a cucerit pe deplin inima. Pentru cititorii mai tineri sau pentru cei tineri la suflet, recomand această călătorie magică și paranormală.

Frăția Corbilor

În orășelul Henrietta, Virginia, trăiește Blue Sargent, o fată dintr-o familie de mediumuri. Lui Blue i s-a spus mereu că sărutul ei va ucide dragostea ei adevărată, lucru de care fata nu ține cont foarte serios.

Acțiunea se schimbă, la fel și gândirea lui Blue, odată ce în viața ei apar Băieții Corb care studiază la Academia Aglionby. Gansey este un băiat al cărui scop e de al găsi pe regele galez Glendower despre care se auzise că îndeplinește dorințe. Alături de Gansey, apar și alte personaje masculine, precum Adam, Ronan și Noah.
Primul volum este plin de mister iar personajele sunt bine conturare. Stilul lui Stiefvater se axează pe supranatural și pe dinamica dintre personaje.

recenzie carte serie fratia corbilor regele corb hotii din vis blue lily lily blue maggie stiefvater editura nemira

Hoții din vis

În al doilea volum al seriei, Hoții din vis, acțiunea surprinde mai mult viețile băieților din Frăția Corbului, avându-l în prim-plan în special pe Ronan Lynch, un tânăr care poate face obiectele din visele sale să devină realitate acesta fiind atât un dar, cât și un blestem.

Gansey este în continuare pe urmele regelui adormit Glendower, în timp ce grupul trece prin confruntări periculoase, în special cu un asasin care e în căutarea artefactului dorit și de Ronan. Temele întunecate își fac prezența în carte, dar apar și luptele interne ale lui Blue care încearcă să înțeleagă sentimentele ei pentru Gansey și Adam.

Blue Lily, Lily Blue

Blue Lily, Lily Blue, a treia carte din serie, prezintă implicarea mai mare a lui Blue în viața băieților, ajutându-i în căutarea lor. În același timp, dispariției mamei sale face ca goana după regele Glendower să fie și mai importantă. Suspansul din aceste volum se împletește cu complexitatea personajelor, autoarea stârning curiozitatea cititorului și atrăgându-l într-o lectură plină de enigme.

Regele corb

Regele corb încheie totul într-un mod dramatic și emoționant. Profeția despre Blue conform căreia ea își ucide adevărata iubire devine din ce în ce mai adevărată. Temerile personajelor devin adevăruri iar sacrificiile sunt inevitabile pentru această călătorie care implică multă suferință, curmată de puterea prieteniei.

Destinul, iubirea și sacrificiile se împletesc pentru un final dulce-amărui care îți rămâne în minte pentru mult timp.

Stilul de scriere al lui Maggie Stiefvater contribuie semnificativ la atmosfera seriei, această serie fiind, din punctul meu de vedere, mai mult despre atmosferă. Printr-o proză aproape lirică, autoarea creează imagini vii în mintea cititorului, stârnind emoții intense. Decorurile și personajele prind viață, luând naștere o lume magică pe care aproape că o putem atinge.

recenzie carte serie fratia corbilor regele corb hotii din vis blue lily lily blue maggie stiefvater editura nemira recenzie carte serie fratia corbilor regele corb hotii din vis blue lily lily blue maggie stiefvater editura nemira recenzie carte serie fratia corbilor regele corb hotii din vis blue lily lily blue maggie stiefvater editura nemira