recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus

Recomandare de lectură: Manga Atelierul Vrăjitoarelor #1 de Kamome Shirahama

Cărțile cu magie sunt printre preferatele mele. Odată ce a apărut manga “Atelierul vrăjitoarelor” de Kamome Shirahama la NEZUMI by Nemira am fost foarte curioasă de această serie fantasy.

Volumul 1 a început tare interesant, acțiunea făcându-mă curioasă încă din primele pagini, lucru ce mi-a plăcut mult. Am făcut cunoștință cu o fată pe nume Coco, o visătoare care dorește să devină vrăjitoare, fiind atrasă de această lume misterioasă încă din momentul când primește o carte de magie de la un străin. Acest lucru se întâmplă în copilărie, dar se pare că în spatele acelei cărți magice se află un plan mult mai complex despre care vom afla pe viitor…

recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus

Personaje și lumi deosebite

Mi-a plăcut să călătoresc cu protagonista spre noua ei casă și să observ primii ei pași spre lumea magiei, scopul acesteia fiind de a-și salva mama. Cu toate că manga are un vibe plăcut și cosy, pe fundal apare un personaj misterios care pare malefic. Sunt tare curioasă cine este acest individ și ce a uneltit el pentru draga noastră Coco.

Nu știu sigur de ce, dar citind această manga, am ajuns cu gândurile în trecut, la vremea când citeam din seria de benzi desenate “Witch”. Poate mai sunt iubitori de “Witch” pe aici care doresc să mai citească o serie vrăjitorească, dar cu o altă tematică, mai serioasă, dar încă magică și plăcută.

recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus

Magia care nu trebuie văzută de cei din jur, magia desenului

Vrăjitorul Qiffrey mi-a plăcut mult. Stilul vestimentar al vrăjitorilor din carte este unul tare cool. Ilustratoarea este talentată și m-au atras toate detaliile pe care s-a pus accent iar aspectul personajelor mi s-a părut și el fain, pe gustul meu.

Magia întâlnită în această carte m-a dus cu gândul la cea din seria “Regatele Ruinei“, modul de a o practica, prin desenare, fiind asemănător. Mi-a plăcut că pe parcursul cărții, dar și la finalul ei, ne sunt prezentate detaliile pentru a întocmi o vrajă: ce cuprinde ea, elementele care o definesc, cum ar trebui să definească, prezența runelor de apă, foc, pământ, aer, etc.

recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus

Prima probă a lui Coco: testul de inițiere

În afară de Coco și Qiffrey, mai apar două vrăjitoare ucenice, una mai diferită ca cealaltă. Vom afla mai multe despre ele pe viitor, sunt tare sigură! Dar până atunci, vă invit și pe voi să vedeți cum una dintre ucenice are un impact puternic în prima probă a lui Coco, o probă dificilă care se desfășoară mult prea devreme pentru tânăra neinițiată în artele magiei.

Aștept cu mare nerăbdare să se publice următorul volum din serie!! De asemenea, am auzit că urmează și o adaptare anime a seriei Witch Hat Atelier așa că sunt cu ochii în patru pentru acel moment. Din ce am cercetat, momentan sunt 12 volume apărute pentru serie, deci trebuie să vă așteptați la o serie din acelea mai lungi.

Harry Potter – Pix Nimbus 2001 mătură zburătoare

Pentru a fi în ton cu vibeul vrăjitoresc, mi-am luat și eu un obiect tematic: un pix-mătură plin de magie pe care l-am găsit pe Cartepedia. Poate ce desenez și scriu va prinde contur și va deveni real. Vă invit și pe voi să găsiți idei de jocuri, jucării și povești care să fie bune pentru gândurile voastre vrăjitorești sau pentru un cadou frumos pentru cineva drag.

Voi sunteți iubitori de manga? Ați citit “Atelierul Vrăjitoarelor”?

recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbusrecenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus recenzie carte manga atelierul vrajitoarelor 1 nezumi by nemira pix matura harry potter nimbus