recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland

Rating 5/5

Recomandare de lectură: Poezii din copilărie

Poezii din copilărie este o lectură plăcută pe care o recomand copiilor, nostalgicilor pentru copilărie, iubitorilor de ilustrații deosebite. Este foarte frumoasă și plină de culoare și cuprinde poezii cunoascute scrise de Mihai Eminescu , George Topîrceanu , George Coșbuc , Octavian Goga , Șt. O. Iosif , Vasile Alecsandri.

Printre acestea se numără Dorul RomânceiCântec de Leagăn, Cântec de Primăvară, Vestitorii Primăverii, Primăvara, Vine ploaia, Somnoroase Păsărele, Ce te legeni, Rapsodii de Toamnă, Balada unui greiere mic, Bunica, Iarna, Iarna pe Uliță, Moș Crăciun. În total sunt 24 de poezii frumoase care ne reamintesc faptul că trebuie să păstrăm copilul din noi viu mereu, copilăria neținând cont de vârstă.

Ilustrațiile mi s-au părut superbe și m-am bucurat să regăsesc unii dintre ilustratorii mei preferați. Maria Brudasca, Livia Coloji, Raluca Ilie, Agnes Keszeg și Cristiana Radu redau atmosfera din poezii în moduri demne de admirat. Fiecare pagină e plină de culoare și te îndeamnă să analizezi fiecare detaliu și să te lași purtat în momentele copilăriei când joaca era în toi iar grijile erau inexistente.

recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland

Să păstrăm copilăria vie

Citind fiecare poezie în parte m-am întors în trecut și am privit aceste poezii frumoase cu nostalgie, dar și cu alți ochi, alte sentimente, alte interpretări. E foarte fain să vezi acest lucru și să înțelegi ce s-a schimbat odată cu trecerea anilor.

M-am bucurat să găsesc această carte minunată la librăria online Libris unde aveți o gamă largă de cărți faine din care să alegeți, fie ele cu poezii sau proză, fie ele în română sau în engleză. Pentru un cititor e important uneori să existe și un cadru frumos și relaxant în care lectura să se petreacă firesc. De aceea, îmi place din când în când să mai adaug accesorii frumoase care fac cititul deosebit.

recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland

Idee de cadou pentru cititori: Ceainic Blossom Morph

Atunci când doriți să surprindeți un cititor cu un cadou deosebit, un set format din cană, ceainic și capac poate fi cea mai bună alegere. Un ceai cald (sau de ce nu, unul rece pe timp de vară) merge de minune cu orice carte! Desigur că puteți oferi în dar și căni sau alte accesorii și cadouri care simțiți că se potrivesc mai bine persoanei în cauză.

Eu doream mai demult un ceainic așa frumos care să mă ajute să citesc în tihnă, pentru un început de zi cât mai frumos. Ritualurile pentru lectură pot fi făcute zi de zi, sau în weekend când doriți să vă energizați după o săptămână lungă. 😊

Pe mine m-a impresionat acest set de la Kikkerland deoarece e realizat dintr-un porțelan de calitate iar în contact cu apa fierbinte pentru ceai, atât cana cât și ceainicul albe, prind culoare! Se transformă instant, dezvăluind frumusețea florilor de cireș. Este un set deosebit care pe mine mă duce cu gândul în special la primăvară și Japonia unde florile de cireș domină atunci când natura învie.

Vouă vă place să citiți? Ce ritual aveți atunci când lecturați și ce accesorii vi se par potrivite de oferit în dar iubitorilor de cărți?

recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland recenzie carte poezii din copilarie alecsandri eminescu editura cartea copiilor set ceainic cana sakura kikkerland