recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys

Învățarea unei limbi noi

De mai bine de o lună am revenit la a studia limbile prin intermediul unei aplicații care mă ajută mult. Momentan, m-am concentrat pe japoneză și un pic pe cehă (nu întrebați 😂) și m-am bucurat mult să văd că n-am uitat așa multe lucruri din japoneză iar acum sper să sedimentez totul mai bine și să învăț cât mai mult.

✨️ În același timp, am devenit tare curioasă despre limba coreeană așa că am găsit la Libris un ghid de conversație de la editura Linghea care îmi vine în ajutor. În prima fază mă simt confuză iar limba îmi pare mai grea – parcă în kdramas sună cu totul diferit. 😂 Sper să reușesc să mă familiarizez și cu această limbă.

Limba coreeană

Coreeana. Ghid de conversație cu dicționar și gramatică este un ghid pe cât de micuț (adică de buzunar), pe atât de plin de informații. Cuprinde mai multe capitole, la început majoritatea fiind cu diverse cuvinte sau fraze care să ajute o persoană care călătorește sau care învață limba de plăcere.

Avem astfel capitole precum: numere, expresii comune, exprimarea timpului, culori și dimensiuni, indicatore, călătorii, cazarea, mâncarea, în concediu, sport și timp liber, la cumpărături, situații de urgență, locuința, familia, munca și comunicare.

Spre final avem un mic dicționar coreean-român și un dicționar român-creean. Sunt puse la dispoziție și Elemente de gramatică și alte Informații utile.

Per total, mi se pare o cărticică mică și utilă pentru a învăța limba, dar consider că trebuie să aveți în paralel alte metode utile pentru această limbă destul de dificilă. Recomand o aplicație utilă precum Duolingo sau Memrise, să vizionați seriale, filme sau clipuri pe youtube, pentru a vă familiariza mai mult cu accentele și exprimările persoanelor coreene. Desigur că bazele sunt mereu cele de teorie fără de care nu se sedimentează corect informația.

Cum mă organizez pentru a învăța o limbă nouă

Pentru a mă organiza mai bine cu învățatul limbilor mi-am făcut un prim program de a studia câteva minute zilnic, folosind aplicația Duolingo care trimite remindere zi de zi. Până acum m-am ținut de treabă și se vede progresul.

În paralel adaug notarea de cuvinte noi sau caractere învățate într-o agendă/caiet pentru a sedimenta totul și pe partea vizuală. Încă nu m-am dumirit când să învăț mai bine, deoarece pentru mine programul de noapte funcționează cel mai bine, dar o să încerc să mult mai înspre zi perioada de studiu ca să nu îmi încarc mintea înainte de somn.

Pentru a economisi timp și a avea mereu la îndemână lecția de coreeană sau japoneză, mi-am luat o husă în care îmi țin tot ceea ce folosesc în perioada respectivă: pixuri, markere, cărți, caiete și agende. Fiind toate la un loc, este mult mai ușor și plăcut să încep studiul. Recomand ca tot ceea ce folosiți pentru studiu să vă aducă plăcere: caiete frumoase, huse sau ghiozdane drăguțe, cărți care vă transmit o energie bună.

Am mai găsit pe site în categoria de accesorii și cadouri o husă de carte deosebită tot marca Loona Lys și de data asta o să îmi țin în ea caietele și cărțile din care studiez acum, dar e tare bună și pentru cărți mari sau pentru tabletă. Găsiți și alte modele de huse carte și chiar și huse pentru laptopuri, toate fiind foarte utile pentru protecție și organizare.

Tu ce limbi străine cunoști sau ce ți-ar plăcea să mai studiezi?

recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys

cv

cv

cv

Ție îti place coreeana? Ce limbi străine cunoști sau ai vrea să înveți?

recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys recenzie carte coreeana ghid conversatie cu dictionar si gramatica linghea husa carte loona lys