Recomandări de benzi desenate

Anul 2022 a plecat, îl primim cu brațele deschise pe 2023. Am început anul cam răcită și nu chiar așa de energică, dar am zis să învii energia un pic cu recomandări faine de benzi desenate pe care le-am citit în perioada sărbătorilor. Am găsit la Cartepedia noile apariții în materie de benzi desenate și nu am putut rezista.

Seria Amuleta de Kazu Kibuishi

Prima serie pe care vreau să v-o recomand este Amuleta. Am completat seria cu volumul al treilea: Orașul din nori. Amuleta (Vol. 3). Acest volum era pe lista mea de dorințe încă de anul trecut și m-am bucurat mult să văd că cei de la editura Arthur l-au publicat în sfârșit în colecția miniGRAFIC.

Citit în perioada sărbătorilor, “Orașul din nori” m-a reunit cu personajele lui Kazu Kibuishi, un autor talentat care m-a cucerit cu această serie de benzi desenate. Sper să apară toată seria pe viitor ca să o pot completa și să aflu cum o familie obișnuită ajunge să se adapteze la noua viață plină de magie și de personaje fantastice precum iepuri sau vulpi care vorbesc, roboți sau elfi.

În “Orașul din nori”, Emily, Navin și ceilalți coechipieri pleacă în căutarea orașului Cielis, de care toată lumea știe că nu mai există, fiind distrus în trecut de către elfi.

Misiunea e importantă pentru viitorul Allediei așa că echipa trebuie să facă față provocărilor periculoase pe care le întâlnesc în cale. Urmărită de regele elf care nu pare să mai fie el, Emily se aliază cu fiul său și caută orașul dispărut. Puterea amuletei magice îi vine în ajutor, dar oare care va fi costul acesteia pe viitor?

Seria Regatele Ruinei de Yoruhashi

Pentru iubitorii de manga, seria Regatele Ruinei a mers la fix sub bradul de anul acesta. 🎄 Eu am acum primele 3 volume și aștept curioasă continuarea. Mă bucur pentru că NEZUMI, noul imprint al editurii Nemira, ne oferă șansa de a citi manga în limba română. Regatele Ruinei (Vol. 3) de Yoruhashi a fost un nou volum plin de acțiune.

Pe Tărâmul Vrăjitoarelor se duce o luptă destul de sângeroasă și neplăcută, un măcel. Lupta dintre oameni și vrăjitoare se continuă aici, dar aflăm din ce în ce mai multe lucruri despre vrăjitoare și despre ce au mai făcut ele în trecut.

În același timp, Adonis trebuie să facă o alegere dureroasă când vine vorba de vrăjitoarea Chloe pe care o iubea și care a murit. Vrăjitoarele sunt revoltate când află de decizia lui iar lupta pe viață și pe moarte continuă.

În paralel, în lumea oamenilor își face apariția un personaj neașteptat care a jucat un rol important din umbră. Sunt curioasă ce se va întâmpla în volumele următoare acum că totul a devenit din ce în ce mai complicat.

În anul 2023 mai sunt în pregătire câteva benzi desenate japoneze, unele formate dintr-un volum, altele tot așa, serii. Sunt tare curioasă de următoarele apariții de la NEZUMI.

Voi citiți benzi desenate? Vă atrag recomandările mele?