recenzie carte micul brad margaret wise brown editura cartea copiilor

Rating 5/5

Recomandare de lectură: Micul brad de Margaret Wise Brown

Micul brad” de Margaret Wise Brown este cartea care merită să ajungă sub brad. 🎄 La Cartepedia am reușit mereu să găsesc ideile potrivite pentru cărțile cu tematică de Crăciun sau iarnă. În fiecare noiembrie-decembrie (și cu o continuare spre lunile geroase din ianuarie-februarie) aleg să citesc cărți potrivite atmosferei de Crăciun. Cel mai des îmi plac cărțile care conțin ilustrații frumoase, cărți pentru copii care mă relaxează și mă fac să visez.

Bradul de Crăciun plimbăreț

Povestea bradului născut în mijlocul naturii mi-a încălzit sufletul. Brăduțul nostru este în fiecare iarnă dus acasă la un copilaș ce nu poarte merge. Acolo, e colindat, decorat și luminat. Se bucură de căldură căminului.

Cu toate acestea, vine și o iarnă când brăduțul crește și nu mai e dus în căminul copilului…Oare care să fie motivul?

Trăiți sărbătorile fix așa cum doriți

Cartea e superb ilustrată, plină de o atmosferă emoționantă. Este una dintre cărțile ale cărei ilustrații mă duce cu gândul la copilărie, când vremurile cumva erau mai simple, când nu aveam atât de multe lucruri materiale și se punea un accent diferit pe sărbătoarea de Crăciun.

Consider că sărbătorile pot fi petrecute așa cum îi place fiecăruia dintre noi, nu într-un mod anume. Viața nu e făcută din reguli, decât din reguli pe care noi ni le creăm sau care vin din exterior și noi ajungem să le acceptăm. Asemenea brăduțului din poveste e important să visăm și să trăim sărbătorile în modul în care ne place, înconjurați de ceea ce ne face fericiți.

Voi citiți cărticele frumos ilustrate pentru perioada Crăciunului?

recenzie carte micul brad margaret wise brown editura cartea copiilor recenzie carte micul brad margaret wise brown editura cartea copiilor recenzie carte micul brad margaret wise brown editura cartea copiilor