recenzie carte harry potter un an magic jim kay jk rowling editura arthur

Rating 5+/5

Recomandare de lectură: Harry Potter Un an magic cu ilustrații de Jim Kay

Sub brăduț, proaspăt lansată, a sosit drăguț, “Harry Potter. Un an magic” de J.K. Rowling și ilustrată de Jim Kay. Fiind fan Harry Potter, am tot urmărit această carte în varianta originală, cea în engleză. Mare mi-a fost surprinderea că editura Arthur a pregătit o super surpriză pentru fani așa că, odată cu târgul de carte Gaudeamus și înainte de sărbătorile de iarnă, au lansat ediția în limba română pe care eu mi-am luat-o repejor de pe Cartepedia.

Ilustrațiile lui Jim Kay au devenit din ce în ce mai populare și lăudate în ultimii ani. Reușind să transmită emoție și să redea lumea magică a vrăjitorilor într-un mod aparte, el ilustrează cu măiestrie edițiile ilustrate Harry Potter, dar și această carte auxiliară care are o idee foarte interesantă.

Din ce am sesizat, o parte (sau poate toate) din ilustrațiile din această carte se regăsesc și în edițiile ilustrate Harry Potter. Încă nu le-am studiat pe toate, va urma. Cu toate acestea nu mi se pare un imediment pentru un fan care dorește să aibă o carte deosebită în colecție.

Din punctul de vedere al designului, cartea arată superb. E cartonată, cu pagini lucioase destul de groase și ilustrații în culori vibrante. Formatul e mai mic prin comparație cu ceea ce îmi imaginam eu, dar consider că e un format potrivit. E o carte relativ grea, după cum v-ați obișnuit probabil când vine vorba de edițiile ilustrate HP.

O carte pentru fiecare zi a anului

🧙🏻‍♂️🧙🏻‍♀️ Iubitorii seriei Harry Potter nu pot rata această carte superb ilustrată. Conține scurte fragmente din cărțile Harry Potter așa că în fiecare zi a anului vei fi acompaniat de câte un fragment din cărți. Fragmente ce îi va ajuta pe fanii HP să petreacă fiecare zi ca și când ar trăi-o în lumea magică.

Îmi place mult că poți trece prin toate cărțile Harry Potter pe parcursul anului într-un mod inedit care îți poate readuce pofta de lectură. Cu noroc, poate chiar o să reiei/începi lectura întregii serii!

🌟 Dacă cunoști un fan mare al seriei Harry Potter sau chiar dorești să îți faci ție un cadou, mai ai timp până la Crăciun sau de ce nu până când vine noul an așa că nu mai sta pe gânduri! Bufnițe, magie, vrăjitori și vrăjitoare, ce mai aștepți?

Tu ești fan Harry Potter? Știai de această nouă apariție?

recenzie carte harry potter un an magic jim kay jk rowling editura arthur recenzie carte harry potter un an magic jim kay jk rowling editura arthur recenzie carte harry potter un an magic jim kay jk rowling editura arthur recenzie carte harry potter un an magic jim kay jk rowling editura arthur recenzie carte harry potter un an magic jim kay jk rowling editura arthur