seria cufar harry potter editura arthur

Pachet seria Harry Potter + cufăr de colecție

În aproape fiecare an în perioada zilei mele de naștere din iunie încerc să sărbătoresc cu magie, adică să înnoiesc un pic colecția mea cu Harry Potter. Deseori Harry Potter m-a însoțit pe timp de vară în vacanțe (dar și în alte peripeții ale mele). Așa că indirect am făcut un mic ritual harrypottericesc prin care să mai descopăr ceva fain cu tematica aceasta vrăjitorească.

Scotocind pe site-ul Cartepedia unde sunt așa multe cărți faine, am găsit modul unic pentru a sărbători în acest an: cufărul magic cu Harry Potter. M-am gândit că este o metodă frumoasă pentru a-mi întregi colecția deoarece ediția nouă Harry Potter pe care o aveam era formată din mai multe ediții (logouri diferite ale editurii și ale schimbări). Mi-am zis că acest mic răsfăț magic nu mi-l va oferi nimeni dacă nu o fac eu așa că nu am mai stat pe gânduri. Acum stau doar cu gândul la amintirile trecute cu Harry Potter care-mi vin în minte cu nostalgie.

Amintiri și nostalgie cu Harry Potter

Acum mulți ani a început o magică poveste pentru mine. Am descoperit mai bine magia lecturii cu ajutorul unei serii de cărții mult iubita în toată lumea. Cu pași timizi am început să citesc Harry Potter și am fost uimită să descopăr un univers nou mie. Un univers fantasy care până atunci nu mi se prezentase niciodată în acel mod.

Am devenit repede captivată și, an după an, am continuat să citesc poveștile de la Hogwarts cu vrăjitori și vrăjitoare, cu bufnițe, pisici și șoareci. Prieteniile frumoase din cărți parcă deveneau și ale mele, călătoriile în păduri interzise, acasă la familia Weasley sau prin coridoare interzise erau acum parte și din amintirile mele. Am devenit imediat fan Harry Potter și mi-a placut să îmi măresc colecția în timp ce creșteam odată cu personajele.

Îmi amintesc când mi-am luat a doua carte de la un chioșc cu ziare din piață și am văzut că era sigilată, dar fusese îngălbenită de la o probabilă ploaie. Am iubit-o și așa și m-am bucurat că ploaia își pusese amprenta pe acest volum. A treia carte am împrumutat-o de la prietena mea buna și a devenit una dintre cărțile mele preferate. Mulți ani mai tarziu am reușit să mi-o cumpar și eu. Până atunci fusesem ocupată cu celelalte volume.

seria cufar harry potter editura arthur

Pocalul de foc, a 4-a la număr, mi-am luat-o dintr-un hypermarket. Părea scumpă la acea vreme și nici nu era cartonată. Probabil am implorat-o pe mama să mi-o ia. Ordinul Phoenix m-a prins alături de prietena mea într-o iarnă. Tot de la o tarabă cu ziare luat, prin zona Tomis Mall, am cumpărat cartea și am plimbat-o prin parcul arheologic în timp ce ne degerau degetele. Harry Potter și Prințul Semipur (Semisânge) a fost primul meu volum cartonat.

Acțiunea devenea din ce în ce mai serioasă, eu crescusem și, parcă mă simțeam diferit citind Harry Potter. Deja eram mare când s-a lansat și volumul 7. Era foarte scump (în jur de 80 lei la vremea aceea) așa că am tot amânat să îl iau până l-am găsit din întamplare, cu ajutorul magiei, la 13 lei. L-am luat instant, am luat un volum și pentru prietena mea și m-am gandit că acela e finalul.

Am plans, am ras, am suspinat și am visat cu Harry Potter.

Am ajuns la finalul cărților, dar în continuare am zis că îmi voi aminti până la adânci bătrâneți de această serie care m-a adus mai aproape de lumea cărților, dar și de oameni faini. Voi reciti seria ori de câte ori voi simți nevoia, indiferent de vârstă, iar cufarul magic cu cărți mi s-a parut un must pentru un potterhead așa că m-am gândit că poate așa vă vrăjesc și pe voi să citiți seria dacă nu ați făcut-o deja.

Printre cele mai frumoase amintiri cu aceste cărți se numără momentele când citeam noaptea târziu, la lumina telefonului mobil, cu multă curiozitate în suflet. Mi se țeseau imagini în fața ochilor și tresăream la orice zgomot auzeam din jur de parcă eu făceam năzbâtii asemenea personajelor mele dragi. Era un sentiment unic, strâns de perioada adolescenție pe care din păcate nu îl mai pot recrea, dar mă voi gândi întotdeauna la el cu drag și nostalgie.

Magia există atunci când credem în ea

Magia exista atunci cand o cautam si credem in ea asa ca nu uita si tu sa visezi intotdeauna si sa vezi semnele in lucrurile marunte. viata trebuie traita cu magie pentru a o face mai frumoasa. magia e diferita pentru fiecare dintre noi asa ca incearca sa fii autentic si sa traiesti propria ta magie, dupa propriile tale reguli nu dupa ale celor din jur. chiar si in vremurile intunecate magia iti va lumina calea atata vreme cat crezi in ea si nu renunti. continua sa speri.

Tu ești fan Harry Potter? Ai o amintire preferată din perioada când citeai această serie?

seria cufar harry potter editura arthur seria cufar harry potter editura arthur seria cufar harry potter editura arthur seria cufar harry potter editura arthur seria cufar harry potter editura arthur seria cufar harry potter editura arthur seria cufar harry potter editura arthur

Cufărul Harry Potter și povești magice pline de nostalgie ⭐