libris carti carte solutii contra autoimunitatii sanatate nivans ceai merisoare

🦋 Bolile autoimune au început să fie la ordinea zilei. Stresul, viața agitată, alimentația proastă, poluarea din jur, ingredientele toxice din produsele folosite de zi cu zi sunt doar câteva dintre cauzele care ne fac organismul să se atace și să aibă reacții mult prea alerte.

Stresul cauza multor boli autoimune

🌟 Cartea “Soluții contra autoimunității” este tare interesantă și vine cu multe informații de ajutor. Eu am început să o citesc pentru a vedea ce căi naturale există pentru a-mi ajuta bolile autoimune să se calmeze. Am găsit această carte la librăria online Libris unde mai sunt și alte cărți despre sănătate care ar putea să vă ajute.

Am început să citesc mai multe cărți care ar putea să-mi ajute sănătatea. Consider că problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului din cauza tiroiditei Hashimoto (tiroidă autoimună) par mai agravate așa că vreau să le țin sub control într-un mod mai sănătos.

Metoda Meyers

Pe lângă tratamentul pe care îl am, am înțeles încă o dată că stresul trebuie eliminat pe cât posibil din viața mea pentru a-mi vindeca organismul. La fel de importantă este și alimentația. În această carte ni se prezintă metoda Meyers și regimurile alimentare care ar trebui ca în 1 lună de zile să ne facă să ne simțim mult mai bine.

Pe lista alimentelor interzise prezentate în carte am sesizat că o mare parte dintre ele sunt alimente, condimente, produse pe care le cam evit deoarece nu prea îmi fac bine. Metoda Meyers prezentată în carte dorește să ne reducă inflamațiile din corp, în special din zona colonului și astfel organismul nostru să înceapă să se simtă mult mai bine, fără reacții exagerate.

Din diverse studii, glutenul poate fi un inflamator al colonului, implicit al organismului, chiar dacă nu suferi de intoleranță la gluten. Cartea mi se pare foarte interesantă și discută destul de aprofundat despre bolile autoimune, ce analize să urmărești, cum funcționează corpul, exemple cu pacienți, meniu pe care l-ai putea urma în funcție și de organismul și bolile tale.

libris carti carte solutii contra autoimunitatii sanatate nivans ceai merisoare

Întotdeauna un ceai alături de tine pentru un plus de sănătate

🍬 Nu am uitat și de companioanele mele pentru lectură. De această dată vă recomand merișoarele cu suc de mere de la Niavis. Sunt delicioase, așa aromate și nițel suculente! Le-am descoperit în categoria de rafinament și lectură pe care o răsfoiesc destul de des pentru a descoperi diversele noutăți care să mă acompanieze în ale lecturii.

Eu sunt o băutoare de ceai, nu de cafea, fapt pentru care îmi place să încerc diverse ceaiuri atunci când am ocazia. Ceaiurile Niavis cu lămâie, piersică, zmeură sunt o plăcere pentru zilele calde de vară, dar și pentru serile mai reci de toamnă.

Pentru un organism mai sănătos și mai puțin inflamat, autoarea cărții Dr. Amy Myers ne recomandă să consumăm ceai (verde), nu cofeină. Eu prefer ceaiurile fructate, dar și cele de mușețel, gălbenele, tei etc.

Pași simpli pentru mai multă sănătate

  • redu foarte mult stresul din viața ta;
  • odihnește-te zilnic;
  • nu consuma alimentele care simți că îți fac rău, elimină mâncarea procesată, zahărul, cofeina, fast-food;
  • fă-ți timp pentru tine și pasiunile tale: meditează, plimbă-te, dansează, practică un sport, uită-te la un film, ocupă-te de un hobby etc.
  • asculță-ți organismul și cerințele lui pentru a-i oferi ce trebuie.

Voi aveți boli autoimune? Ce vă supără? Vreo recomandare de idei/cărți pentru tiroidita autoimună? 😘🤗

libris carti carte solutii contra autoimunitatii sanatate nivans ceai merisoare libris carti carte solutii contra autoimunitatii sanatate nivans ceai merisoare