libris carte japoneza ghid de conversatie linghea

De prin perioada liceului am căpătat o pasiune mai mare pentru Japonia, Țara Soarelui Răsare și anumite lucruri ce țin de această țară. Printre ele s-a numărat și limba japoneză care mi se pare melodică, simplă (din punct de vedere al pronunției) și cumva plină de semnificații emoționante pe alocuri.

Începusem să învăț japoneza și chiar a mers bine o perioadă lungă de timp. Era un hobby al meu și doresc să revin la el așa că am început să caut și alte cărticele care să mă motiveze iar pe Libris am găsit ceva de ajutor.

Japoneza. Ghid de conversație cu dicționar și gramatică

Acest mic ghid pe care îl sesizasem la editura Linghea mi se pare alegerea perfectă atât pentru începătorii care învață limba cât și pentru cei care călătoresc în Japonia și au nevoie de un ghid de buzunar pentru a se descurca.

Îmi place că are dimensiuni reduse și îl poți lua în geantă cu tine, sau chiar în buzunarul de la geacă, de ce nu. Este organizat pe mai multe categorii utile precum ar fi: călătorii, expresii comune, numere, în concediu, sport și timp liber, mâncarea, familia, situații de urgență etc. La final se regăsește și un dicționar român-japonez și japonez-român care mi se pare destul de util.

Ca diferență pe care am simțit-o față de cartea/locurile de unde am mai studiat japoneza este înlocuirea unor grupuri de litere de tipul “shi” cu “și”. Personal nu îmi place deoarece nu este corect, dar consider că poate e mai simplu așa pentru cititor, deci nu cred că e musai ceva rău.

Sper ca în jumătatea aceasta de an rămasă să reușesc să mai învăț cuvinte și fraze noi în japoneză și să-mi amintesc eventual ce reguli uitasem. Mie mi se pare o limbă ușor de învățat deoarece nu are pronunții întortocheate ci simple.

Tu ce limbi străine cunoști? Ți-ai dori să înveți o limbă nouă? Care ar fi aceea? 😘

libris carte japoneza ghid de conversatie linghea libris carte japoneza ghid de conversatie linghea