🌈 Început de săptămână? 🙈 Nici nu vreau să aud! Lunea aceasta o voi petrece într-un mod mai relaxant, înconjurată de liniște și tot ce-mi place. Vă spuneam că pauzele sunt importante. Deseori nu știu când să mă opresc. Sunt prea dornică să fac multe odată, să termin proiecte. Din păcate nu rezist la infinit.

Acum e vremea să mă reîncarc și să mă bucur ca un copil de noile mele cărți cu tematică Harry Potter. Fiind un fan HP din copilărie și știind că am mulți urmăritori cu același sentiment, voiam să vă arăt ce cărți am descoperit pe site-ul Books Express unde găsiți atât cărti în română, cât și cărți în engleză sau alte limbi.

Cadouri de ziua mea

Luna iunie a fost o lună plină de cadouri în ton cu ziua mea. M-am bucurat că au ajuns și aceste două cărți deosebite cu Harry Potter deoarece am simțit mai multă magie alături de mine, la trecerea spre o nouă perioadă din viața mea.

Harry Potter Magical Places from the Films

Prima carte pe care mi-o doream în colecție este una destul de mare. E cartonată frumos iar pe copertă avem o siluetă a castelului Hogwarts. Detaliile gravate cu auriu lucesc frumos în bătaia luminii și îi ofertă cărții încă un pic de magie.

La interior paginile sunt pline cu informații și poze care ilustrează locuri magice din film. Sunt 9 capitole prin care cititorul poate să treacă, fiecare având colțuri magice demne de menționat:

  • casa Dursley;
  • aleea Diagon: Leaky Cauldron, aleea, Gringotts banca vrăjitorilor, magazinul cu baghete Olivander, Flourish and Blotts, Weasley’s Wizard Wheezers, St. Mungo’s Hospital for magical Maladies and Injuries;
  • stația King’s Cross: platforma 9 și 3/4, trenul Express Hogwarts;
  • castelul Hogwarts: scările care se mișcă, Great Hall, camera Cercetașilor, dormitorul băieților, librăria, turnul astronomic etc.
  • claseleși birourile din Hogwarts: sera de ierbologie, clasa pentru apărarea contra magiei negre, clasa pentru poțiuni, clasa pentru astronomie etc.
  • domeniile Hogwarts: pădurea interzisă, coliba lui Hagrid, arenele pentru turnamente etc.
  • Hogsmeade: satul, stația, Shrieking Shack, Honeydukes etc.
  • Ministerul Magiei: camera pentru judecată, holul profeției etc.
  • casele vrăjitorești: Gtimmauld Place, Shell Cottage, Gordric’s Hollow, Lovegood House, Budleigh Babberton Wool’s Orphanage, Little Hangleton Graveyard, Malfoy Manor, Spinner’s End, The Burrow

În această carte imaginile primează. Există pagini cu câteva imagini pe ele, dar și ilustrații care încap pe două pagini A4. Sunt foarte foarte frumoase și îți permit să studiezi aspecte pe care poate le-ai ratat în filme.

Harry Potter – Diagon Alley: a Movie Scrapbook

A doua bijuterie pe care am adăugat-o în colecția mea este una care pune accent pe aleea Diagon. Aceasta e de dimensiuni mai mici, are un format pătrat, coperta e tare frumoasă cu titlul ieșit în reflief, strălucind într-un auriu fain.

Coperta îi ilustrează pe Hagrid și Harry cum merg la cumpărături pe aleea Diagon, aleea de unde vrăjitorii își cumpără cele necesare pentru începutul de an școlar și nu numai. Bucățile de cărămidă desenate pe copertă sunt și ele ieșite în relief și au o textură grunjoasă care încearcă să imite ideea cărămizii.

La interior avem parte de imagini din filme, dar și de desene foarte interesante. Cel mai mult îmi plac adițiile interactive: mici pagini, cărticele, stickere adăugate printre file. Acestea își pun amprenta pe ideea de magie și fac din carte să fie un ghid complet pentru aleea Diagon.

La final de carte am găsit un poster pătrat, împăturit, cu imaginea de pe copertă. Dacă am ocazia pe viitor l-aș înrăma și l-aș pune undeva în casă. Probabil nu va fi curând, dar e o idee pe care o am în minte. Ar fi fain de tot!

Cine mai este fan Harry Potter? Sunt curioasă care dintre cele două cărți îți atrage atenția cel mai mult. 😘📚

books express carti cadou pentru fani harry potter diagon alley scrapbook magical places from the film books express carti cadou pentru fani harry potter diagon alley scrapbook magical places from the film books express carti cadou pentru fani harry potter diagon alley scrapbook magical places from the film books express carti cadou pentru fani harry potter diagon alley scrapbook magical places from the film books express carti cadou pentru fani harry potter diagon alley scrapbook magical places from the film books express carti cadou pentru fani harry potter diagon alley scrapbook magical places from the film