libris de citit recenzie carte distanta dintre mine si cires editura litera ceai yogi tea rose agenda gutenberg andrea kurti

🦋 Esențiale pentru vindecarea sufletului și corpului: o carte, un ceai și o agendă pentru gânduri și creație. Le-am găsit toate pe site-ul Libris și mă bucur că am dat întâmplător și de cartea Distanța dintre mine și cireș. Era mai demult pe lista de cărți care mi-au stârnit atenția și am redescoperit-o când răsfoiam recomandările de la Libris.

O poveste emoționantă

📚 Este tipul acela de carte care te prinde în poveste imediat, te înduioșează, te face să plângi și să empatizezi cu tânăra protagonistă care e pe cale să-și piardă vederea. Mafalda este o fetiță care ca orice copil are dorințe simple și frumoase: vrea să numere toate stelele de pe cerul nopții, să conducă un submarin, să transmită semnale luminoase de noapte bună de la fereastră, să joace fotbal cu băieții să se cațere în cireșul de la școală și multe altele…

Mereu avem de învățat din puterea de care dau dovadă copiii

Autoarea Paola Peretti scrie foarte frumos și a reușit încă din primul capitol să mă introducă în povestea ei. Paginile au zburat de la sine, asemenea florilor de cireș, iar la finalul cărții m-am trezit în lacrimi, înduioșată de scrisoarea doamnei Estella, un personaj important din această carte. La fel de emoționată și chiar amuzată m-am simțit când am citit despre dragostea copilărească prezentă în “Distanța dintre mine și cireș”, o dragoste așa frumoasă, simplă, mică, dar mare, o dragoste plină de joc și frumusețe, așa cum ar trebui să fie mereu.

Sunt momente când uităm care sunt greutățile adevărate ale vieții până când ne lovim iar și iar de ele. De obicei problemele de sănătate sunt cele care cântăresc cel mai mult când vine vorba de fericirea unui om. Vă invit să citiți aceadtă carte pentru a putea vedea lumina de la capătul tunelului chiar dacă în fața ochilor aveți un nor care în unele zile este mai închis la culoare și nu vă lasă să priviți la distanță.

💖🥺 Mi-a plăcut lectura aceasta emoționantă, în care descoperim modul în care suferă Mafalda când trece printr-o experiență traumatică pentru oricine. Sentimente și trăiri copilărești sunt amestecate cu o maturitate care există ascunsă undeva în sufletul copilei. Din povestea acestei fetițe avem multe de învățat, fie că suntem copii sau adulți. Această carte cred că e simțită diferit pe măsură ce înaintezi în vârstă și o recitești așa că mi-ar plăcea să o pot citi din nou pe viitor!

Tu cât de mult apreciezi faptul că poți vedea? 🤗😘

Gânduri și un ceai cald

🦋 De când eram mică eram creativă așa că-mi plăceau la nebunie culorile, carnețelele, jurnalele și agendele. Nu s-a schimbat deloc situația cu trecerea timpului. 😂 Ba chiar mai mult, pare-se că am început să fac o colecție de agende, cu modele care mai de care. 📚

Așa am descoperit și agendele Gutenberg realizate de Kurti Andrea. Modelul acesta frumos găsit pe site-ul Libris, decorat cu o cănuță de ceai specială, mi s-a părut un companion potrivit pentru mine și gusturile mele livrești.

Chiar dacă nu încep toate agendele (sunt așa de frumoase, dacă le “stric”? 😅), nu pot alunga plăcerea mea ca, pe lângă cărți frumoase, să am la suflet și agende magice, carnețele, acuarele, pixuri, markere și alte giumbușlucuri creativicești. Mai strânge cineva agende? 💖 De această dată m-am gândit să-mi fac și eu o listă asemenea Mafaldei: o listă a lucrurilor pe care vreau să le fac, un fel de Bucket List, așa că am găsit agenda și ceaiuri potrivite să mă ajute în secțiunea de rafinament și lectură unde vă recomand să aruncați un ochi când aveți timp și curiozitate.

libris de citit recenzie carte distanta dintre mine si cires editura litera ceai yogi tea rose agenda gutenberg andrea kurti