haul cartepedia aprilie carti noi serii populare caraval regatul spinilor si al trandafirilor gandeste ca un calugar animale fantastice quidditch

În ultima vreme am reușit să citesc nu mai mult, ci mai cu pasiune și relaxare. Mai încet, mai cu atenție. Am redescoperit calmul pe care cuvintele mi-l oferă în momentele grele.

În luna lui aprilie am primit cărți noi de pe unul dintre site-urile mele de suflet, Cartepedia. E vorba de o serie de titluri din lista mea de dorințe:

🌟 Gandește ca un călugăr

Am tot auzit despre această carte extrem de lăudată. Pe scurt, este vorba despre un ghid care îți va relaxa mintea și te va ajuta să vezi lumea asemenea unui călugăr.

Gândind ca un călugăr, și citind cartea, vei înțelege mai bine diverse aspecte care îți vor ajuta viața:

  • de ce negativismul este contagios;
  • cum să-ți controlezi tendința de a gândi prea mult (lucru pe care îl pățesc deseori);
  • de ce comparațiile omoară dragostea;
  • cum să-ți folosești frica;
  • de ce nu poți găsi fericire atunci când o cauți;
  • cum să ai câte ceva de învățat de la toți cei pe care îi întâlnești;
  • de ce nu ești același lucru cu gândurile tale;
  • cum să-ți găsești scopul;
  • de ce bunătatea este crucială pentru succes;
  • și multe altele…

Cred că această carte e foarte interesantă și te va ajuta să privești lumea și acțiunile tale cu alți ochi. Mi-a plăcut și povestea autorului care ne-a introdus în viața sa pentru a-i putea înțelege mai bine cartea sa.

🌟 Animale fantastice și unde le poți găsi & Quidditch O perspectivă istorică

Nu mai făcusem de ceva timp niște adiții la colecția mea Harry Potter, așa că am zis să fac un update. Voi reveni pe viitor și cu mult promisa mea colecție Harry Potter. 😳 Dacă aș dispune de mai mult spațiu cu siguranță că această colecție ar crește mai des. Momentan sunt foarte fericită cu volumele și accesoriile pe care le am.

Animale fantastice și unde le poți găsi stă la baza filmelor cu același nume. Cumva e ironic, deoarece această carte este o carte auxiliară pentru seria Harry Potter, este o carte micuță cu informații despre animalele deosebite din lumea vrăjitorească. De asemenea aici găsim și un glosar al animalelor.

Alături de această carte, Quidditch este la fel, o carte informativă despre sportul vrăjitoresc de Vâjhaț, de zbor pe mături. Ambele cărticele sunt simpatice, nu sunt wow, dar pentru fanii Harry Potter nu pot lipsi din bibliotecă. Această ediție a cărților arată foarte bine și de a ceea mi le-am luat și eu.

🌟 seria Regatul Spinilor și al Trandafirilor

O serie a popularei autoare Sarah J. Mass pe care doream demult s-o am în bibliotecă este Regatul Spinilor și al Trandafirilor. Această serie credeam că este completă, dar am descoperit că, pe lângă cele 4 cărți apărute deja la noi, mai urmează volumele 3.2, 4, 5 și 6. Par destul de multe, dar dacă seria mă va cuceri, nu voi avea nicio problemă!

Momentan mi-am luat volumele 1-3. Volumul 1 poartă numele seriei, volumul 2 este Regatul ceții și al furiei iar volumul 3 este Regatul aripilor și al pieirii. La noi se mai găsește și volumul 3.1 (Regatul ghețurilor și al înstelării) pe care îl voi lua când voi continua seria.

Momentan mulți dintre voi mi-ați spus că o să îmi placă mult seria aceasta așa că sunt super entuziasmată. Am citit un pic din volumul 1 și sună bine. Momentan termin o altă serie așa că am zis doar să vă propun și vouă o serie populară în caz că aveți nevoie de idei de lectură.

Să continuăm drumul cititului! La voi ce mai e pe listă? 🙋🏻‍♀️📚🥳

P.S.: Vă las în continuare și un haul cu o parte din lecturile lunii martie și aprilie. Voi mai reveni și cu altele. 😘

HAUL MULTE CĂRȚI 📚 SERII POPULARE ȘI MULTE ALTELE – CARAVAL, REGATUL SPINILOR ȘI AL TRANDAFIRILOR