recenzie carte sora de zapada maja lunde cartepedia editura arthur

Sora de zăpadă” scrisă de Maja Lunde este o carte pe care am pus ochii de vreo 2 luni. Am găsit-o pe site-ul Cartepedia și nu am mai stat pe gânduri când am văzut-o!

⭐ Este una dintre acele povești magice care te cucerește încă de la prima pagină. O poveste tristă, dar frumoasă în același timp, “Sora de zăpadă” a intrat în seria mea de cărți favorite.

⭐ După moartea surorii lui, Kristian simte că atmosfera din familia sa nu mai e cum era odinioară. Băiatul se ocupă de obicei cu înotul, o pasiune care îl relaxează. Acolo el o cunoaște pe Hedvig, o fată pistruiată, cu bucle mare și cu strungăreață. Pe neașteptate ei devin prieteni, însă Hedvig ascunde un mare secret!

“Am alergat pe hol, am închis ușa de la bucătărie și m-am uitat în jur. Pe fiecare parte a holului erau câte trei uși, iar la capătul lui se aflau niște scări ce duceau la etaj. M-am îndreptat în grabă spre cea mai apropiată ușă și am deschis-o. Dincolo de ușă se afla o sufragerie, așa că m-am furișat cu grijă înăuntru. Pereții erau îmbrăcați cu tapet verde, iar încăparea era încălzită de o sobă de fier, așezată într-un colț. Camera era decorată de Crăciun: spiriduși din hârtie erau agățați de ferestre împreună cu beculețe în formă de steluțe. Lână un perete era o canapea de catifea cu multe perne moi, M-a dus cu gândul la o doamnă bătrână, foarte primitoare. Parcă îmi venea să mă urc pe canapea și să mă îngrop în mulțimea de perne de acolo.” (p.31)

⭐ O lectură liniștitoare, captivantă, cu o prietenie minunată, ce pune accent atât pe greutățile vieții, dar care ne reamintește că trebuie să trăim în prezent, să comemorăm amintirile plăcute din trecut și să fim în continuare fericiți!

Eu am fost dată pe spate de cât de frumoase sunt descrierile din această carte și acest lucru nu mi s-a mai întâmplat de ceva timp.

P.S.: Aveți multe detalii și decoruri magice de Crăciun printre pagini – atât în cuvinte, cât și în ilustrații deosebite!

Voi ați citit această poveste minunată? 😘 Vreo recomandare de povești cosy, pline de emoție?

recenzie carte sora de zapada maja lunde cartepedia editura arthur

recenzie carte sora de zapada maja lunde cartepedia editura arthur