cartepedia carti faine idei cadouri kaizen ichigo ichie traiesti in stil japonez amuleta roman grafic strumfii helen exley mama prietenie citate

Am strâns mai multe cărți de pe site-ul Cartepedia și am zis că o să vă placă și vouă să vedeți un video cu lecturile din ultimele două luni. Fugiți la finalul articolului pentru a ajunge la video, dar până atunci, vă arăt cărțile lunii. ❤

🌟Pentru că lunile acestea sunt vestitoare ale primăverii, este momentul de a sărbători acest lucru minunat. Alături de 1 martie și 8 martie, orice zi călduroasă care se apropie merită sărbătorită! În acest sens m-am gândit să vă arăt de cărticele am mai descoperit și să vă ofer și câteva idei de cadouri.

📚 Am două romane grafice noi de care îmi e tare drag. Ambele sunt deosebite în modul lor.

Seria cu Ștrumfii e hazlie rău potrivită pentru orice vârstă așa că vă recomand să descoperiți și voi poveștile simpatice din Ștrumfii și satul fetelor – Pădurea Interzisă.

Deoarece seria Amuleta scrisă de Kazu Kibushi m-a captivat cu primul volum, m-am bucurat mult de tot când a apărut și volumul 2 la noi. Acum am în bibliotecă Amuleta. Blestemul pietrei (Vol.2) și mă bucur de aventura periculoasă a fraților care încearcă să își recupereze mama furată și dusă într-un tărâm întunecat (aflat în pivnița noii lor case).

📚 Am ales și 3 cărți cu tematică japoneză, menite să-mi ofere relaxare și idei pentru o viață mai simplă:

  • Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună – o lectură care la început mă plictisise un pic, dar apoi mi-a captat atenția. Termenul de “kaizen” se referă la cum îți poți schimba viața prin introducerea de rutine noi. Este vorba despre schimbările mici, făcute pe rând. Cu timpul vei reuși să îți faci viața mai bună, să o îmbunătățești.
  • Ichigo Ichie – în ton cu prima carte, această lectură ne învață ceva asemănător, dar se pune accentul pe expresia ichigo ichie care ne amintește că lucrurile sunt efemere. Oamenii uită să trăiască în prezent și să se bucure de fiecare clipă care e mereu diferită de alta. Nicio clipă, secundă, minut, oră nu este la fel ca alta, așa că trebuie să ne bucurăm de unicitatea fiecărei trăire pe care o avem.
  • Cum să trăiești în stil japonez. de Yutaka Yazawa este un fel de coffee table book după știți că denumesc eu aceste cărți care arată frumos de tot. E o carte cartonată cu poze superbe la interior. Japonia e surprinsă așa cum este ea iar autorul ne prezintă simplitatea vieții japoneze și ce înseamnă ea. Învățăm despre locuri, obiceiuri, cultură, mâncare, jocuri, expresii unice și multe altele.

📚 În ton cu luna martie, luna cadourilor primăvăratice, vă las și trei idei de cadouri care sigur o să vă ajute să oferiți o stare de bine cuiva drag vouă:

  • Calendar 365 Spune da vieții! Un gând pozitiv pentru fiecare zi – acest calendar realizat de Helen Exley este foarte frumos și simplu. Zi de zi poți să ai alături de tine, pe birou, un citat deosebit care te va face să apreciezi viața mai bine. Eu sunt tare încântată de acest calendar minunat și simt că îmi oferă mereu o stare pozitivă.
  • Prietenia…sprijin și încredere – pentru un prieten drag sau pentru o prietenă, cărticica aceasta de buzunar este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care îl poți face. Gândurile bune despre prietenie se regăsesc în paginile acestei mici cărticele frumoase.
  • Vei fi mereu mama mea – o altă carte marca Helen Exley ce face parte din colecția Forever Friends. Sigur știți aceste cărticele minunate, mai ales dacă faceți parte din generația mea. Mi-am dorit mereu să iau o carte de acest tip si am găsit una perfectă pentru mama mea, o atenție frumoasă pentru Ziua Femeii.

Fiecare gest, fiecare cadou mic făcut celor care sunt dragi nouă contează. Primăvara este un motiv frumos pentru a sărbători în continuare pozitivitatea și iubirea alături de familie, prieteni, iubiți și iubite.

Care cărticele de pe Cartepedia îți atrag atenția? 🤗

CĂRȚI FAINE ȘI IDEI DE CADOURI