ultima comanda cu lecturi pentru iarna craciun minunat cu familia maus viata aventurile lui mos craciun

Luna lui decembrie a trecut prea repede, așa că o mai prelungesc un pic cu lecturi festive foarte frumoase! 📚😁 Cine mai simte la fel? Renunțați la tot ce ține de Crăciun de la începutul lui ianuarie sau mai mențineți spiritul?

Mi-am luat în decembrie de pe Libris două cărticele faine, preferata mea fiind prima pe care o să vi-o arăt. Dacă vă place să vă măriți colecția de cărți potrivite pentru momentele când ninge (încă e iarna în toi, în multe orașe de abia acum se face prezentă), vă invit să vedeți ce recomandări am pentru voi!

📚 Crăciun minunat cu familia Maus de Hans-Christian Schmidt, Marina Kramer a fost o cărticică minunată! Prima oară am fost impresionată de designul acestei cărți: are o copertă cartonată-moale și de aceea se simte așa plăcut la atingere. Fomartul cărții e aproape pătrat și e o carte ușoară așa că o poți pune în geantă și s-o plimbi când mergi în altă parte (poate într-o mică vacanță dacă e totul safe?).

Am lecturat liniștită câteva povestioare liniștitoare și am făcut cunoștință cu familia Maus, o familie drăguță cu șoricei. Ilustrațiile acestei cărți sunt superbe și îți induc o stare calmă, te fac să visezi la Crăciunul acela perfect care înseamnă de fapt liniște alături de cei pe care îi iubești, cu brăduțul alături, peripeții și de ce nu niște zăpadă afară! Nu ar trebui să vă lipsească această carte din bibliotecă mai ales dacă aveți și pici prin familie!

ultima comanda cu lecturi pentru iarna craciun minunat cu familia maus viata aventurile lui mos craciun

📚 Viața și aventurile lui Moș Crăciun de L. Frank Baum este o altă lectură pe care o am pe wishlist de vreo 2 ani. Am tot amânat să o iau, dar acum e și ea în bibliotecă (în curând poate pe un raft special cu lecturi dedicate sărbătorilor și iernii).

Această carte este scrisă demult, în anii 1900, de binecunoscutul Baum. Prezintă viața lui Moș Crăciun într-o manieră diferită de ce am mai întâlnit. Este o carte magică țesută de ființe fantastice.

Povestea micului Claus ne înduioșează și ne face să dorim să avem și noi același scop în viață: să punem zâmbete pe fața copiilor și celor din jur. Un gând minunat! Iar ilustrațiile sunt și de această dată foarte frumoase, picturale și cumva mă duceau cu gândul la Pocahontas și legătura pe care aceasta o avea cu natura. 😍

Atunci când zilele te obosesc nu uita să iei o pauză. Seara ia o carte liniștitoare în brațe și descoperă povești magice fie că ești copil sau un adult care dorește să se simtă din nou visător și creativ ca un copil. Nu ar trebui să eliminăm copilul din noi niciodată!

Tu ai citit în vacanța de iarnă? Ce ai ales? Cărți tematice sau altele? 😘📚

ultima comanda cu lecturi pentru iarna craciun minunat cu familia maus viata aventurile lui mos craciun ultima comanda cu lecturi pentru iarna craciun minunat cu familia maus viata aventurile lui mos craciun