Discuții de suflet despre seria Harry Potter

discutii de suflet carti seria harry potter j k rowling cartepedia

Seria Harry Potter este una dintre preferatele mele din toate timpurile. Apreciez mult aceste cărți deoarece ele mi-au deschis cu adevărat apetitul pentru lectură. Mă bucur mult că eu și mulți alți copii și tineri au crescut cu această serie minunată și a reușit să ne ofere zile întregi de relaxare alături de personaje dragi.

Acum ceva timp începusem să-mi iau și noua versiune Harry Potter, publicată la editura Arthur. Aveam numai 3 cărți așa că am zis să completez seria (până nu e prea târziu 🤣🤣). Numai bine că am găsit continuarea pe site-ul Cartepedia unde găsiți o gamă variată de cărți foarte frumoase și în trend!

Care e volumul meu preferat?

Probabil că am mai primit întrebarea asta, dar am zis să mai răspund la ea și aici. Probabil că primele 3 volume sunt printre preferatele mele. Cu toate acestea, volumul 3, Harry Potter și prizonierul din Azkaban, este preferatul meu!

Nu știu sigur de ce, dar probabil că a devenit un volum aparte pentru sufletul meu deoarece îl împrumutasem de la prietena mea. Mi-a transmis o stare cosy deosebită și am simțit o legătură sperială cu acest volum. A fost și amuzant că de abia după ce am cumpărat volumul 7 al seriei, de abia atunci mi-am completat seria și cu volumul 3 (din ediția veche cumpărată inițial pe vremuri).

Acum mă bucur că am noua colecție de la editura Arthur deoarece este tradusă mai corect și arată foarte frumos în bibliotecă. Orice fan înrăit al seriei ar trebui să aibă această ediție în casă! 😍

Volumul 4, Harry Potter și Pocalul de Foc este un volum plin de aventuri mai serioase. Este un volum frumos în care întâlnim și mai multe creaturi bizare. Printre ele se numără dragonii și chiar avem mențiunea României în cărțile Harry Potter, unul dintre personaje studiând dragonii din România.

Volumul 5, Harry Potter și Ordinul Phoenix este extrem de gros și poate fi un volum impunător la prima vedere. Cu toate acestea este o carte extrem de captivantă. Nu realizezi când ajungi la finalul aventurilor și parcă vrei să treci imediat mai departe. Eu am o poveste frumoasă cu prima achiziție a acestui volum atunci când eram mai mică. Îmi cumpăram deseori cărțile de la tarabele cu cărți, acest lucru întâmplându-se și cu acest volum. Rețin că eram cu prietena mea bună, era frig tare, dar bucuria a fost mai mare când mi-am luat cartea din zona Tomis Mall Constanța unde se găseau multe cărți pe vremuri! Ce amintiri minunate, cum am plimbat cartea prin frig în acea zi și m-am apucat mai apoi de citit!

Volumul 6, Harry Potter și Prințul Semisânge devine mai macabru, mai serios și probabil că dacă ați văzut și filmele, știți acest lucru. Personajele noastre cresc destul de mult și se luptă cu forțele întunericului în continuare. Este un volum pe care vreau să-l recitesc deoarece nu-mi mai aduc bine aminte toate detaliile.

Finalul seriei este de neratat! Nu trebuie să săriți peste ultimul volumu și sunt sigură că nu ați face-o: curiozitatea sigur e la cote maxime. 👀 Dacă nu ați citit această serie plină de magie, personaje frumoase, prietenie, aventuri, animale magice deosebite, recomand cu mare drag să vă apucați cât mai curând, poate chiar în acest anotimp rece. 🍂🍁

🌟 Dacă sunteți și voi fani Harry Potter, cei de la Arthur au pregătit ceva super fain pentru voi! Până în octombrie puteți citi zi de zi noi capitole din cartea nouă a autoarei: Ickabog! Aceasta este o carte plină cu povești interesante, basme și abia aștept să o citesc și eu. Nu numai asta, dar puteți participa și la un concurs de ilustrații tare fain! Vă invit pe site-ul celor de la Arthur pentru a afla mai multe detalii.

Voi ați citit această serie? Aveți ediția nouă sau pe cea veche? Sau poate că ați citit-o în engleză…? 😍📚

2020-10-27T18:21:49+00:00

11 Comments

 1. Ana Maria B October 8, 2020 at 9:25 am - Reply

  Am citit-o copil fiind si-mi amintesc ca mi-a placut foarte mult, cu toate ca nu am reusit sa termin toata seria.
  Una din ele am citit-o in engleza. Cine stie, poate o sa cumpar noua editie.

 2. Ioana S Pavel October 8, 2020 at 4:36 pm - Reply

  Omg, tu chiar ești pasionată de Harry Potter! 🙂 Eu sunt fix la polul opus, nu mă tentează o astfel de lectură, dar nu blamez, e doar chestiune de preferințe în mod cert. ❤️

 3. Adriana Ivan October 8, 2020 at 8:33 pm - Reply

  Încă nu am citit această serie. La un moment dat o aveam în plan, dar am tot amânat-o de acum mă gândesc să i*o cumpăr fiicei mele.

 4. Mirela Marin October 8, 2020 at 8:40 pm - Reply

  Am toate cărțile, nu le-am citit, sunt ale băiatului meu care le cumpăra si citea imediat cum apăreau. Nu dormea, așa face și acum, până nu termina de citit.
  Nu as putea să-ți spun nimic despre “poveste” pentru ca nu am citit, mai aes ca sunt toate în engeză iar eu, nu sunt chiar de acest nivel. 🙂
  Oricum, îți înțeleg pasiunea și mă bucur de bucuria ta!

 5. Kovacs Eni October 8, 2020 at 8:59 pm - Reply

  Ce frumos. Ador și eu seria Harry Potter. Mi-am luat și niște articole de la Sinsay cu filmul 😀

 6. Catalina Coman October 8, 2020 at 10:56 pm - Reply

  Am citit seria acum multi ani, dar editia veche nu o am. Avem editia noua, pentru ca le-a citit si Amira.

 7. Paula Caraman October 8, 2020 at 11:37 pm - Reply

  Eu nu am fost niciodata fascinata de seria asta, nu stiu de ce. Insa parca ma faci curioasa si as vrea sa o citesc 😀

 8. Oprea Carmen October 9, 2020 at 8:31 am - Reply

  nu le-am citit pe toate, cred ca mi-ar placea sa le savurez asa, la rand, nu stiu daca voi reusi candva asta!

 9. Denisa October 9, 2020 at 10:47 am - Reply

  Nu am citit cartile dar am urmarit filmele de foarte multe ori. Poate am sa citesc candva si cartile.

 10. Albu Steluta Georgiana October 9, 2020 at 7:47 pm - Reply

  Am vazut doar filmul si chiar ma tenteaza cartile. M-am inscris pe YT la concurs poate sunt eu norocoasa!

 11. Rokolla October 11, 2020 at 11:27 pm - Reply

  Mmm nu stiu de ce Harry Potter nu m-a captivat. Mereu am stat usor departe de acest subiect si faptul ca este incadrat in randul cartilor SF/fantasy nu a reprezentat o prioritate pentru mine. Poate ca imi voi face curaj candva macar sa incerc

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree