carti frumos colorate pentru copii si tineri cartepedia amuleta cronicile padurii lupilor alexia udriste micul print

Mereu am fost cucerită de cărțile minunate pentru copii. Copilăria ar trebui presărată cu lecturi cât mai frumoase și viu colorate pentru a ne rămâne în minte niște amintiri frumoase!

Luna trecută am citit niște cărți frumoase luate de pe site-ul Cartepedia. Acestea m-au ajutat să mă mai relaxez și cred că vă vor cuceri și pe voi!

🌟 Micul Prinț

O carte descoperită în copilărie este Micul Prinț. Mi-a plăcut mult, dar mai mult m-a fascinat momentul când am recitit cartea după mai mulți ani și am descoperit noi înțelesuri în ea!

Ediția aceasta minunat ilustrată de la editura Arthur nu putea să-mi lipsească. E așa frumoasă povestea și te atinge pe suflet prin simplitatea ei.

Am citit-o când eram mică și apoi am recitit-o acum ceva ani. A fost impresionant să văd cartea cu alți ochi. De aceea mi-am luat-o în această minunată ediție pe care o voi citi și în anii ce urmează.

🌟 Amuleta. Păstrătoarea Pietrei

Următoarea lectură este un roman grafic care mi-a plăcut foarte mult. Este primul din seria Amuleta și se numește Păstrătoarea Pietrei.

Acțiunea urmărește o familie formată din mama și cei doi copii: o fată și fratele ei mai mic. După un teribil accident în care tatăl lor moare, familia se mută în casa ciudată a unui fost unchi. Aici ei se apucă să restaureze locul cât mai bine deoarece casa era cam părăsită, ponosită și murdară.

La scurt timp după sosirea lor se întâmplă însă ceva ciudat. Se aud zgomote dubioase iar mama merge să investigheze. Copiii sunt speriați, dar vor să o urmeze. Ceea ce au să descopere este cu adevărat înfricoșător!

Aventura tumultoasă și stranie în care se vor avânta cei doi frați pentru a-și salva mama și a descoperi alte mistere nu este chiar pentru copii. Pe alocuri grafica e nițel înfricoșătoare pentru cei mici! Eu sunt curioasă ce se va întâmpla în următorul volum.

🌟 Cronocile Pădurii

Pentru că am o colecție destul de mare de cărți ilustrate pentru copii și nu numai, parcă mă bucur și mai mult când mai descopăr câte o bijuterie. Așa s-a întâmplat și cu seria Cronicile Pădurii din care am citit Legenda lupilor albi și Pădurea Cântătoare.

Prima carte, Pădurea Cântătoare, ne invită în lumea animăluțelor. Am adorat fiecare pagină iar ilustrațiile au completat totul atât de frumos. Ilustratoarea Alexia Udriște este foarte talentată și îmi place cum a transpus fiecare pasăre într-un mod destul de hazliu și adorabil.

Tot cu animăluțe m-am întâlnit și în Legenda lupilor albi unde am făcut cunoștință și cu un lup mai diferit care ne duce cu gândul la ceea ce înseamnă “normalitatea” în ochii unora.

Voi ce cărți pentru copii îmi recomandați? Cum vi se par aceste variante ilustrate? 😘📚