Trei cărți pentru zilele ploioase de vară

trei carti pentru zilele ploioase de vara aripi de bruma sylvia day multumesc pentru amintiri cecelia ahern o nunta cu bucluc morgan matson cartepedia - 05

Mă bucur nespus de mult că astăzi a plouat! O gură de aer curat, rece este tot ceea ce lipsea după câteva zile absolut sufocante și arzătoare la mare…

Cu ocazia aceasta m-am gândit să vă propun niște idei frumoase de lectură pentru că se pare că mai toată țara e năpădită de vreme mai rece, vreme cosy, potrivită pentru o carte bună. 📚😊

Acum ceva timp mi-am luat de pe Cartepedia câteva cărticele ce erau de mai demult pe lista mea de dorințe, cu o mică excepție pe care o descoperisem mai recent… Zic să începem cu recomandările! 😃

📚 Aripi de brumă

Auzisem de mult timp de autoarea Sylvia Day, însă nu citisem nimic de la ea. Cu toate acestea, în timp ce scrollam pe site-ul Cartepedia, mi-a intra în vizor o carte cu o copertă atractivă cu un fluture albastru. Pentru că îmi plac mult fluturii, mi-am dorit imediat cartea, dar am zis că decizia o iau după ce citesc și descrierea cărții. Concluzia: a ajuns în biblioteca mea! 😂😂

Autoarea Sylvia Day a reușit încă de la primele pagini să îmi capteze atenția cu stilul său de a scrie. A fost fain să simt cum treceam de la o pagină la alta, cu toate că în primă instanță subiectul cărții nu era conturat și nu era nimic wow.

Cartea aceasta a fost o lectură plăcută, citită nițel pe repede înainte deoarece mă făcea curioasă. Protagonista noastră este cea care deschide cartea iar la scurt timp îl cunoaștem și pe el, frumosul de gheață Garrett Frost, un tip super atractiv, dar greu de citit în același timp.

Relația dintre Teagan și Garrett evoluează relativ repede, acest lucru fiind cumva normal deoarece și cartea e de dimensiuni scurte. Cei doi simt o atracție pe care nu vor să o recunoască, însă ei ajung să fie apropiați, chiar foarte apropiați!

Ce nu mi-a plăcut la această carte este faptul că a pus un accent măricel pe relația sexuală dintre cele două personaje, pe atracția lor carnală, și parcă am simțit nevoie mai mare de sentimentalism și emoție. Cu toate acestea finalul cărții este unul emoționant și surprinzător, deoarece totul se întoarce la 180 de grade!

Recomand această lectură pentru o zi ploioasă deoarece va fi fix ceea ce îți va trebui pentru a te relaxa în timp ce vei fi uimit de finalul neașteptat creat de Sylvia Day pentru Aripi de brumă (by the way, pe engleză titlul este Butterfly in Frost și sună mai bine și cu sens pentru poveste). Cu siguranță o să mai citesc și alte cărți de la acest autor care pare să aibă un stil frumos de a scrie!

📚 O nuntă cu bucluc

Dacă vă plac lecturile cu aventuri, peripeții și personaje faine, stilul lui Morgan Matson sigur va fi pe gustul vostru! Am citit mai demult “Marea călătorie a lui Amy&Roger” și a fost o carte frumoasă rău cu o poveste de dragoste drăguță.

O nuntă cu bucluc urmărește povestea lui Charlie, o fată de șaptesprezece ani. Aceasta e cea mai mică din familie iar în momentul când familia sa se reunește cu ocazia nunții surorii ei cea mare, Charlie își creează în minte o imagine perfectă despre cum va fi totul înainte de vinderea casei în care a crescut.

Nunta desigur că nu este nici pe departe perfecțiunea pe care Charlie o are în minte iar weekendul la care ea visează are să fie cu adevărat unic și de neuitat! Momentele amuzante se împletesc cu peripețiile și o poveste amoroasă care reapare în peisaj.

Cartea pune accent pe un lucru pe care deseori mulți dintre noi îl facem: ne ancorăm de trecut în loc să trăim în prezent și să ne bucurăm de lucruri noi și frumoase ce ne ies în cale.

📚 Mulțumesc pentru amintiri

Cecelia Ahern este un autor extrem de cunoscut și lăudat, una dintre cărțile de succes ale acesteia fiind “P.S. Te iubesc” carte care a fost ecranizată și a avut un succes enorm!

Destul de populară este și cartea “Mulțumesc pentru amintiri” de care tot auzeam, dar care nu a reușit să ajungă la mine în bibliotecă până de curând. Cartea a apărut la editura Allfa și de ceva timp are și o copertă cartonată și frumoasă rău, diferită de cea pe care o știați.

Mulțumesc pentru amintiri este o carte despre o poveste de dragoste frumoasă așa cum ne-a obișnuit de cele mai multe ori autoarea. Povestea de dragoste dintre doi străini este croită în stilul caracteristic autoarei, o poveste ce pornește de la un moment tragic, dar prinde aripi și contur spre a deveni ceva frumos.

Joyce suferă un accident și are să i se doneze sânge de la un străin pe nume Justin. Totul pare normal până în momentul în care Joyce pare să aibă momente de deja vu și vede imagini diverse care nu îi sunt familiare. Justin începe să primească surprize, cadouri și mulțumiri iar curiozitatea în stârnește așa că începe să descopere cine este misteriorul livrator.

Dacă vă plac poveștile de dragoste sigur vă va cuceri și aceasta! 😍

Voi ați citit vreuna dintre aceste cărți? Vă bucură zilele mai reci și vă îndeamnă spre lectură? 😘📚

trei carti pentru zilele ploioase de vara aripi de bruma sylvia day multumesc pentru amintiri cecelia ahern o nunta cu bucluc morgan matson cartepedia - 05

2020-07-07T21:42:48+00:00

11 Comments

 1. Denisa Maria Grigoras July 7, 2020 at 10:16 pm - Reply

  De la Sylvia Day am si eu Atractia in biblioteca. Mi s-a parut o carte foarte frumoasa. Imi place stilul in care scrie foarte mult. As alege in schimb O nunta cu bucluc sa o citesc, pare foarte interesanta. Multumesc de recomandare!

 2. Dana July 8, 2020 at 5:34 am - Reply

  Tare frumoase recomandări! Nu am citit nicio carte din cele prezentate, dar mi-ar plăcea. Îmi place ploaia, însă am avut din plin vara asta, asa ca nu m-ar supăra să mai facă o pauza. 😀

 3. Bratu Gabriela July 8, 2020 at 9:28 am - Reply

  de la sylvia day am citit seria crossfire. asa scrie gagica, mult porno, ce sa mai….nu pot spune ca ma atrage in mod deosebit. mai repede as citi-o pe cecilia ahern.

 4. AlexA July 8, 2020 at 10:40 am - Reply

  Wow! Ce recomandări frumoase 🙂 Ma faci si pe mine curioasa sa le citesc și sa aflu mai multe. Ma atrag toate dar prima pe care vreau sa o citesc este O nunta cu bucluc.

 5. Lucia Mihaela Curea July 8, 2020 at 11:45 am - Reply

  In zilele ploioase, cartile ne atrag si mai mult, noroc ca nu se termina niciodata lista de lecturi.

 6. Adriana Ivan July 8, 2020 at 3:59 pm - Reply

  Am citit-o pe cea scrisă de Cecelia Ahern. Mi-a plăcut foarte mult.

 7. Paula Caraman July 9, 2020 at 8:36 am - Reply

  Foarte interesante alegerile tale. Si mie imi place sa citesc 🙂

 8. Catalina Coman July 9, 2020 at 11:05 pm - Reply

  Doar Multumesc pentru amintiri am citit, din cele trei. Mi-a placut destul de mult.

 9. Duduia Magda July 10, 2020 at 10:09 am - Reply

  Sunt interesante cărțile pe care le-ai prezentat. Dintre toate cele trei, mi-a atras atenția, în mod special, “O nuntă cu bucluc”. Dar ce mă fac? Am deja cărți în așteptare?

 10. denisa July 10, 2020 at 11:04 pm - Reply

  Toate cartile par tare faine si perfecte pt orice perioada. Am sa le caut si eu, sunt pr gustul meu.

 11. Lili July 12, 2020 at 6:46 am - Reply

  Aceste carti nu le-am citit. Dar mi-ar placea sa stau sa le lecturez. Multumesc pentru recomandare

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree