recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

Faptul că locuiesc lângă Marea Neagră este pentru mine o fericire și sincer nu cred că mi-aș dori vreodată să plec de lângă mare. La fel ca și mine, și mulți alții se regăsesc la malul mării și se simt mai relaxați.

🌊 Care este normalul societății în care trăim?

În cartea Valuri, nisip, urme am făcut cunoștință cu Emil, protagonistul nostru, un tânăr corporatist care simte un impas în viața sa. Sătul de job-ul său și de constrângerile societății din ziua de azi, el decide să își petreacă vara în Vama Veche, muncind și relaxându-se.

Autorul Alexandru Patachi reușește în acest scurt volum să contureze un caracter tare interesant care pare destul de neobișnuit pentru ceea ce societatea definește ca fiind normal în ziua de azi.

Emil se simte încătușat de job-ul său și nu mai suportă agitația pe care o au oamenii din București. Simte că are nevoie de clipe pentru a-și regăsi calea iar la malul mării totul pare să aibă mai mult sens așa că lasă totul în urmă chiar și relația sa.

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

🌊 Gânduri rătăcitoare la malul mării

Stilul autorului este unic, interesant, plin de umor și sarcasm de cele mai multe ori. Personajul Emil creionat de autor este actual, viu și probabil că este un bun reprezentat pentru mulți tineri care nu își găsesc calea și nu știu ce își doresc cu adevărat.

Ajuns în Vama Veche, Emil se apropie mai mult de natură, își petrece timpul într-un cort și se angajează la Marcel pentru toate beneficiile pe care le primește în schimb.

La mare, Emil ajunge să o cunoască întâmplător pe Ana, o tânără venită în vacanță. Ana este total diferită de Emil, poate chiar opusul lui. Ana e serioasă și ancorată în realitate pe când Emil este visător, extrem de glumeț și pare neserios. Povestea de dragoste care se înfiripă între ei în va face treptat pe Emil să aibă și el viziuni diferite.

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

O lectură scurtă, dar captivantă, cu personaje diverse, “Valuri, nisip, urme” reușește să îți capteze atenția și să te facă din ce în ce mai curios de alegerile protagonistului.

Mi s-a părut o carte cu un început și un final în oglindă, o carte care îți ridică o serie de semne de întrebare despre viață și despre alegerile de care ne lovim.

Câteodată îmi place să citesc cărți de acest tip, cărți care sunt în ton cu realitatea prin care trecem și care ne face să fim cu adevărat oameni plini de trăiri și sentimente.

Cum a fost sau este viața ta? Te simți asemenea lui Emil cu o țintă neclară? Crezi că o perioadă de detașare de la viața ta te poate ajuta să îți găsești mai bine drumul? 🌊😘

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi