Recenzie carte: Valuri, nisip, urme de Alexandru Patachi

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

Faptul că locuiesc lângă Marea Neagră este pentru mine o fericire și sincer nu cred că mi-aș dori vreodată să plec de lângă mare. La fel ca și mine, și mulți alții se regăsesc la malul mării și se simt mai relaxați.

🌊 Care este normalul societății în care trăim?

În cartea Valuri, nisip, urme am făcut cunoștință cu Emil, protagonistul nostru, un tânăr corporatist care simte un impas în viața sa. Sătul de job-ul său și de constrângerile societății din ziua de azi, el decide să își petreacă vara în Vama Veche, muncind și relaxându-se.

Autorul Alexandru Patachi reușește în acest scurt volum să contureze un caracter tare interesant care pare destul de neobișnuit pentru ceea ce societatea definește ca fiind normal în ziua de azi.

Emil se simte încătușat de job-ul său și nu mai suportă agitația pe care o au oamenii din București. Simte că are nevoie de clipe pentru a-și regăsi calea iar la malul mării totul pare să aibă mai mult sens așa că lasă totul în urmă chiar și relația sa.

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

🌊 Gânduri rătăcitoare la malul mării

Stilul autorului este unic, interesant, plin de umor și sarcasm de cele mai multe ori. Personajul Emil creionat de autor este actual, viu și probabil că este un bun reprezentat pentru mulți tineri care nu își găsesc calea și nu știu ce își doresc cu adevărat.

Ajuns în Vama Veche, Emil se apropie mai mult de natură, își petrece timpul într-un cort și se angajează la Marcel pentru toate beneficiile pe care le primește în schimb.

La mare, Emil ajunge să o cunoască întâmplător pe Ana, o tânără venită în vacanță. Ana este total diferită de Emil, poate chiar opusul lui. Ana e serioasă și ancorată în realitate pe când Emil este visător, extrem de glumeț și pare neserios. Povestea de dragoste care se înfiripă între ei în va face treptat pe Emil să aibă și el viziuni diferite.

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

O lectură scurtă, dar captivantă, cu personaje diverse, “Valuri, nisip, urme” reușește să îți capteze atenția și să te facă din ce în ce mai curios de alegerile protagonistului.

Mi s-a părut o carte cu un început și un final în oglindă, o carte care îți ridică o serie de semne de întrebare despre viață și despre alegerile de care ne lovim.

Câteodată îmi place să citesc cărți de acest tip, cărți care sunt în ton cu realitatea prin care trecem și care ne face să fim cu adevărat oameni plini de trăiri și sentimente.

Cum a fost sau este viața ta? Te simți asemenea lui Emil cu o țintă neclară? Crezi că o perioadă de detașare de la viața ta te poate ajuta să îți găsești mai bine drumul? 🌊😘

recenzie carte valuri nisip urme alexandru patachi

2020-06-16T22:20:53+00:00

16 Comments

 1. AlexA June 17, 2020 at 12:34 am - Reply

  Pare o carte tare interesanta! Cu toții mai avem momente în care vrem sa evadam si ne simțim ca si Emil. Dar unde este cel mai frumos dacă nu la mare! Este superba si liniștitoare marea noastră . Tu ești o norocoasa ca trăiești acolo! 🙂

 2. Alexandra-Iuliana Pricop June 17, 2020 at 7:13 am - Reply

  Am avut tot felul de momente în viață, dar de ceva timp pot spune că m-am regăsit. Îmi e așa de dor de mare, iar cu fotografiile și cu această recenzie, hmm… acum aș pleca spre Vama Veche.

 3. ellafairytale June 17, 2020 at 10:12 am - Reply

  Cred ca o pauza e binevenita atunci cand esti intr-un impas. Foarte interesant subiectul cartii, de actualitate chiar.

 4. Denisa June 17, 2020 at 11:33 am - Reply

  Pare o carte tare faina. Cu siguranta ar fi pe placul meu.

 5. Lucia Mihaela Curea June 17, 2020 at 12:03 pm - Reply

  Aceasta lectura ne poate alina putin dorul de mare si plaja.

 6. Lili June 17, 2020 at 12:23 pm - Reply

  Vreau la mare! Daca as avea cartea sigur as ajunge la destinatie: Marea Neagra.

 7. Ana Maria B June 17, 2020 at 3:16 pm - Reply

  Asa este, uneori sunt bine venite povestile inspirate din viata reala. Te fac sa te simti mai bine cu tine insuti.

 8. Oana June 17, 2020 at 3:29 pm - Reply

  Interesanta cartea, nu am mai citit demult o carte cu scriitor roman, mersi pentru pont, o sa o iau in considerare!

 9. Zanfir Anamaria June 17, 2020 at 6:36 pm - Reply

  Vad foarte captivantă titlul cărții. O pauză de toate este binevenită oricand. Mai ales atunci când treci printr un impas.

 10. Mirela Marin June 17, 2020 at 7:19 pm - Reply

  Îmi pare tare interesantă cartea, iar titlul este chiar frumos, atrăgător.
  Dar nu după titlu aleg o carte, ci după conținut. Iar conținutul pare unul pe gustul meu.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 11. Catalina Coman June 18, 2020 at 12:05 am - Reply

  E prima oara cand aud de aceasta carte, dar pare tare interesanta. Cat despre viata mea, cred ca am ajuns la punctul in care cam stiu care ar fi drumul de urmat. Dar nu se stie niciodata…

 12. Oana D. June 18, 2020 at 7:50 pm - Reply

  Imi plac cartile cu iz contemporan, o sa o cumpar si eu!

 13. Albu Steluta Georgiana June 18, 2020 at 9:54 pm - Reply

  N-am citit cartea, insa fiind una contemporana chiar ma tenteaza. N-am mai citit de ceva vreme o carte scrisa de autor contemporan.

 14. Rokolla June 19, 2020 at 12:57 am - Reply

  Eu m-am obisnuit sa ajung la mare doar in sezon si mereu m-am gandit ce fac oamenii in restul anului. Oare m-as putea indragosti de un astfel de oras? Carte imi place si trebuie s-o citesc si eu

 15. Paula Caraman June 19, 2020 at 11:14 am - Reply

  Spre rusinea mea nu am auzit de acest autor 🙁 iar cartea pare destul de interesanta pentru ca in pielea personajului se poate pune oricine.

 16. Georgiana June 28, 2020 at 1:58 pm - Reply

  Pare o carte numai buna de citit pe plaja! Am pus si eu cartea in cos, chiar pare interesanta ❤️

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree