recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup

Cântecul Zăpezilor este al doilea volum din trilogia Pierduți printre stele și m-am bucurat să redescopăr noi aventuri ale grupului drag mie: Vanesa, Raul, Dan și George. După ce am citit primul volum acum 1 an și m-am bucurat să descopăr talentul autorului Gelu F. Achiș, eram curioasă de ceea ce avea să se mai întâmple în această serie science fiction.

Cu o copertă la fel de frumoasă și unică la fel ca și Misterele Zarondiei, prima carte a seriei, aceasta lectură m-a purtat prin alte tărâmuri nemaiîntâlnite. În încercarea lor de a ajunge acasă, cei patru copiii părăsesc Zarondia și ajung pe Tarundia, unde îl întâlnesc pe Ubadah, singurul aztan rămas în viață.

Nici nu ajung bine pe această planetă căci trebuie să o părăsească urgent deoarece ea are să fie distrusă din motive de securitate. Ubadah le oferă copiilor o navă spațială și le dă informații despre o metodă ce îi poate ajuta să ajungă pe Pământ: Pietrele Începutului.

recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup

De pe o planetă pe alta

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această serie, ea este potrivită atât pentru tineri cât și pentru adulți, întrucât este plină de aventuri care îți captează atenția. Lumile imaginate de autor sunt un alt plus, la fel ca și personajele unice pe care protagoniștii copii le întâlnesc.

În al doilea volum al acestei serii SF, i-am urmărit pe cei 4 prieteni cum încearcă să ajungă acasă, în România, însă calea le este mereu încurcată de o nouă peripeție. După ce pleacă din Tarundia, nava lor spațială (botezată România) este prinsă în Curentul Morții și ajung toți pe o nouă planetă.

Agahia îi surprinde pe copii cu un mediu rece, înghețat, plin de zăpadă. Noua planetă le bruiază tehnologia așa că grupul este nevoit să exploreze totul la pas. Nu doar că Vanesa, Raul, George și Dan vor fi la un moment dat criogenizați, dar vor avea parte și de o mulțime de alte pățanii pe care vă invit să le citiți și voi! 😃

recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup

Asemenea primului volum din serie, și de această dată am întâlnit o serie de personaje noi cu denumiri ciudate, pe care uneori le rețineam mai greu. Cu toate acestea eram destul de obișnuită cu stilul acestei serii așa că după primele 50-100 de pagini mi-am intrat repede în ritm și am citit cu mare curiozitate.

Au apărut o serie de situații la care nu mă așteptam și mereu apreciez acest lucru la o carte. O lectură destul de complexă, Cântecul Zăpezilor reușește să captiveze atât cititorul mic cât și pe cel mare. Combinația de umor și de seriozitate, gravitatea unor situații puse pe umerii copiilor sunt doar câteva aspecte care demonstrează evoluția personajelor în circumstanțe total deosebite.

Povestea m-a impresionat, ca și prima dată, prin naturalețea, sinceritatea, inocența, dar și puterea copiilor care știu să se descurce atât singuri, cât și ca un grup. Prietenia lor este strânsă și îți transmite un sentiment de bine. Dintre toți cei 4 prieteni, George a reușit să devină cel mai puțin plăcut deoarece intervine deseori cu un umor un pic enervant. Trebuia să fie și un țap printre toți. 😂

După o lectură intensă am aflat și semnificația titlului acestui volum, lucru care mereu mă face să afirm un “ahaaa!”. Dacă sunteți și voi curioși, vă invit cu drag la lectură, deoarece sunt sigură că veți fi uimiți de aventurile cursive pe care Gelu F. Achiș le-a creat pentru personajele sale și pentru cititor.

Tu citești cărți SF pentru copii și tineri? Ai recomandări pentru mine? Cum îți pare lectura scrisă de Gelu F. Achiș? Poți găsi Cântecul Zăpezilor pe site-ul editurii DataGroup.  😘

recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup recenzie carte cantecul zapezilor gelu achis editura datagroup

Recenzie: Cântecul Zăpezilor de Gelu F. Achiș