Recenzie: Elita de Kiera Cass

recenzie carte alegerea kiera cass editura leda edge

Bătălia pentru inima prințului continuă

Nu a trecut așa mult timp de când am citit Alegerea (cu toate că pare), primul volum al seriei cu același nume, că am și trecut degrabă la volumul 2, Elita. Deoarece am fost încântată de povestea creată de Kiera Cass, am fost extrem de curioasă de cum aveau să evolueze evenimentele. 😃

O avem din nou pe tânăra America, prinsă în jocul pentru a deveni viitoarea regină, soția lui Maxon. Lupta este în continuare din ce în ce mai strânsă, pretendentele la tron fiind acum mai puține.

Nici nu mai știu ce s-a întâmplat în Elita, lecturarea paginilor fiind atât de rapidă încât am avut senzația că am văzut un film (mai pățește cineva asta?). 😂 Protagonista mi s-a părut pe alocuri interesantă, dar în același timp au fost scene când am considerat-o un pic enervantă.

„Maxon și-a mișcat ușor mâna și a așezat-o mai jos pe talia mea, încurajându-mă să rămân aproape de el. Din acea atingere am înțeles atât de multe. Am știut că totul era real, că se întâmpla într-adevăr și că puteam să-mi dau voie să cred. Știam că aș fi renunțat la prieteniile pe care le legasem aici dacă ar fi fost nevoie, deși eram sigură că pe Marlee nu ar fi deranjat-o câtuși de puțin să piardă. Și știam că aș fi lăsat flacăra iubirii mele pentru Aspen să se stingă. Ar fi durat ceva și ar fi trebuit să-i spun lui Maxon, dar aș fi făcut-o.

Pentru că acum eram a lui. O știam. Niciodată nu fusesem atât de sigură.” (p. 95)

recenzie carte alegerea kiera cass editura leda edge

Când dragostea se împarte la doi

Poziția în care este pusă America când vine vorba de lupta pentru tron devine dificilă. De multe ori se simte dată la o parte, ideile ei par prea puțin calculate pentru o viitoare regină, iar spre final chiar ajunge să pună paie pe foc și să fie luată la rost de rege.

Momentele în care America s-a simțit descumpănită de iubirea purtată pentru prinț au fost cumva completate cu lupta lui Aspen pentru tânără. Acest triunghi amoros cu du-te vino nu pot spune că este chiar pe gustul meu (cum poate s-ar fi întâmplat în alte cărți). O clipă am văzut cum America se topește după Maxon, în cealaltă ea realizează că Aspen este baza ei.

Oare dragostea este chiar așa dificilă? Să nu poți realiza pe cine iubești cu adevărat sau cine te iubește? 🤔 Ca să aflii cum se termină Elita, te invit la lectură! Eu deja m-am apucat de volumul 3, Aleasa, și abia aștept să văd cum se complică acțiunea. 😉

„Ce idioată fusesem. Aproape că renunțasem la singura persoană din lume care mă cunoștea cu adevărat, care mă iubea cu adevărat. Eu și Aspen ne construiserăm o viață împreună, iar Alegerea aproape că o distrusese.

Aspen însemna acasă. Aspen însemna siguranță.

– Mulțumesc, am răspuns eu încet. Bunăvoința ta înseamnă mult pentru mine.

Aspen mi-a răspuns zâmbindu-mi imperceptibil. Îmi dădeam seama că voia să rămână; și eu doream același lucru, însă nu se putea, cu slujnicele mele fâțâindu-se de colo-colo. Mi-am amintit că în urmă cu câteva zile îmi spuneam că mereu îl voi avea pe Aspen și am fost fericită să descopăr că era adevărat.” (p. 118)

recenzie carte alegerea kiera cass editura leda edge recenzie carte alegerea kiera cass editura leda edge

2018-08-29T18:54:04+00:00

3 Comments

  1. paula sosoi August 31, 2018 at 7:13 am - Reply

    Imi place sa citesc mai ales carti de copii pentru cea mica si astfel ramane foarte putin timp si pentru mine, dar recuperez cu cate-un film facut dupa carte 😉

  2. Rokolla September 3, 2018 at 3:14 am - Reply

    Autoarea îmi este necunoscuta, dar acțiunea cărții m-a cucerit. Cred ca am sa încep și eu primul volum sa văd cum este!

  3. NITA DIANA September 3, 2018 at 10:35 pm - Reply

    O carte interesanta interesantă, plină de pasiune și mister. Cred că o să o adaug pe listă!

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree