2 cărticele relaxante pentru suflet

Ce cărți mă relaxează

Există foarte multe tipuri de lecturi care mă relaxează. Pot spune că lectura în sine este un proces care mă ajută să mă destind și să mă simt mai bine.

În ultima perioadă am citit 2 cărticele foarte faine, care cred că vă pot ajuta și pe voi să vă relaxați după o zi lungă sau într-o perioadă în care vă simțiți un pic pierduți. 😄

Pisicuța albă ca zăpadă a lui Holly Webb era pe lista mea de lectură de foarte mult timp. M-am bucurat foarte mult atunci când am văzut că a fost tradusă și la noi. Holly Webb este un autor destul de cunoscut, așa că eram tare curioasă despre cartea ei, destul de lăudată.

Însoțită de o serie de ilustrații care te îndeamnă la visare și care îți dau o stare de bine în suflet, această lectură este ideală pentru clipele când vrei să te cufunzi într-o stare de relaxare profundă. Chiar dacă este o carte cu tematică friguroasă, mi-am dorit să simt în această vară un pic din frigul dar și din căldura sufletească pe care iarna mi le insuflă de fiecare dată. 😍

Recomand cu mare drag cartea lui Holly Webb și abia aștept să mai citesc poveștile ei relaxante cu animăluțe. Feelingul cosy al autorului este perfect pentru sufletul meu și cred că pot citi cărți de acest tip în orice moment al anului. Mi-au plăcut pasajele descriptive, realizate într-un mod simplu, dar plin de emoție și atenție. Detaliile pe care nu oricine le vede, pe care puțini le sesizează sau le apreciază, simt că sunt cele care pot face o lectură emoționantă așa cum Webb a reușit. 😊

Pe jos era uscat: în loc de zăpadă, fetița găsi un covor de ace de pin de culoarea mierii, cu un miros dulceag. Spațiul nu era nici întunecos, nici înghesuit, așa cum își închipuise. Se aplecă și o luă pe urmele pisicii, trecând peste acele cu miros dulceag. I se păru că mersese o veșnicie petru o distanță atât de scurtă iar crengile – sau ce-o fi fost – i se agățau de jachetă. Trebui să le dea la o parte ca să poată înainta, având grijă să nu rupă vreuna. În cele din urmă, văzu în capăt zăpada strălucitoare.
– Te-am găsit! zise ea gâfâind când prinse pisica din urmă, exact la capătul crengilor pinului, ale căror vârfuri atingeau pământul. (p. 54-55)

Despre iubire și cupluri

Cea de-a doua carte pe care am ales-o de la Libris în luna aceasta este una care mi-a trezit interesul, ea aparținând lui Osho.

Iubire, libertate și solitudie este o carte care cred că e utilă oricărei persoane. Este o carte care te învață despre viață, iubirea de sine și cea de cuplu și despre multe aspecte care de multe ori ne ies din atenție.

[…] Stelele continuă să lumineze deasupra lui, dar el nu se mai uită în sus.

În lume sunt milioane de oameni care nu se uită niciodată în sus. Ochii lor privesc numai în jos, de parcă s-ar teme să nu le cadă o stea în cap. Foarte puțini oameni se bucură să doarmă sub cerul liber, temându-se de vastitatea acestuia, de întunericul său, de singurătatea pe care le-o evocă. (p. 47)

Am fost uimită de puterea cuvintelor lui Osho. Am citit din această carte încet, cu atenție, dar cumva am lecturat fiecare pagină cu sufletul la gură. A fost una dintre acele lecturi de suflet, relaxante, dar extrem de interesante. Mi-au fost deschiși ochii la anumite lucruri pe care le știam, le sesizam, dar nu le vedeam în modul prezentat de Osho.

Atunci când te bucuri de prezența cuiva, dorești să te bucuri din ce în ce mai mult. Atunci când te bucuri de intimitate, dorești să explorezi această intimitate din ce în ce mai profund. Există flori care nu înfloresc decât după o intimitate foarte îndelungată. Există, ce-i drept, și flori sezoniere. După șase săptămâni dispar. Există flori care nu apar decât după ani de zile, unele chiar după foarte mulți ani. Cu cât procesul de înflorire durează mai mult, cu atât mai mult vor rezista ele. Aceste flori nu pot înflori însă decât pe solul fertil al angajamentului luat de două inimi. Acest angajament nu trebuie verbalizat, căci în acest fel ar fi profanat. Este un angajament tăcut, din priviri, de la inimă la inimă, de la ființă la ființă. El trebuie înțeles, nu rostit. (p. 85)

Sunt tare curioasă dacă voi ați lecturat aceste cărți. Mi-ar plăcea să îmi recomandați și alte cărți de la Osho sau de la alți autori care abordează viața în acest mod complex, dar simplu în același timp. 😊

Iubirea este o promisiune. Plăcutul nu reprezintă o promisiune. Atunci când îi spui cuiva: «Îmi placi», afirmi ceva legat de tine, nu de el: «Iată, aceasta este plăcerea mea. Îmi mai plac de asemenea: înghețata, mașina și alte câteva lucruri.»

Atunci când îi spui cuiva: «Te iubesc», îi vorbești practic de el însuși, nu de tine. Îi spui: «Ești minunat». Săgeata indică spre celălalt. Îi faci o promisiune. Iubirea are această calitate, de promisiune, de angajament, de implicare. Ea trimite către eternitate. Plăcutul este momentan, lipsit de riscuri, de responsabilitate. (p. 119)

2018-08-27T13:48:10+00:00

17 Comments

 1. Florina Pandrea August 27, 2018 at 2:28 pm - Reply

  ce faine sunt pozele! cea de osho ma tenteaza

 2. Luca Raluca August 27, 2018 at 4:02 pm - Reply

  O carte absolut superba! Chiar ma atrage foarte mult si o sa o achizitionez.
  PS: Faci niste poze superbe! :*

 3. NITA DIANA August 27, 2018 at 8:17 pm - Reply

  Ce fotografii minunate! Cârțile lui Osho se numără printre preferatele mele. Mă regăsesc în filosofia lui de viață. Despre cealaltă carte, nu am auzit, dar pare interesantă!

 4. denisa August 27, 2018 at 8:40 pm - Reply

  Ambele carti sunt superbe! imi place mult si recenzia ta!

 5. Raluca August 27, 2018 at 10:19 pm - Reply

  Foarte frumos ai prezentat cartile, nu am auzit de prima, dar am citit cateva carti de Osho si mi au placut mult.

 6. Eva August 27, 2018 at 10:36 pm - Reply

  Imi plac mult alegerile tale. Chiar m-ar tenta amandoua carti, in special Osho. Pozele sunt superbe as usual ^_^

 7. Butterfly August 28, 2018 at 12:42 am - Reply

  Osho e genial, l-am descoperit si eu anul trecut si am ramas uimita de puterea cuvintelor lui.

 8. LacraRevs August 28, 2018 at 11:52 am - Reply

  Chiar că par relaxante cele 2 cărți!

 9. paula sosoi August 28, 2018 at 12:40 pm - Reply

  Dac aiti place prima carte atunci sigur iti vor placea cele de la Univers Encilopedic Junior, au o colectie foarte faina de carti pe care le citesc cu mare drag impreuna cu cea mica.

 10. andra kat August 28, 2018 at 3:38 pm - Reply

  hihi
  ce dragute!
  o vreau pe cea cu pisi

 11. Irina August 28, 2018 at 8:11 pm - Reply

  Ce carti dragute. Am sa le trec pe lista.

 12. Claudia's Choice August 28, 2018 at 9:52 pm - Reply

  N-am citit niciuna din cele aratate, dar as vrea sa o citesc pe cea cu pisici!

 13. Alice Alis August 28, 2018 at 11:06 pm - Reply

  Iti recomand cartea Curajul,placerea de a trai periculos tot de OSHO. Este cartea mea preferata.

 14. Rokolla August 28, 2018 at 11:22 pm - Reply

  Este prima oară când aud aceste titluri. Par tare tentante.

 15. Debora Tentis August 29, 2018 at 1:31 pm - Reply

  N-au auzit de aceste cărți până acum dar îmi place mult cum le-ai prezentat și chiar par relaxante.

 16. Oana Durican August 29, 2018 at 9:12 pm - Reply

  Trebuie sa fie o lectura excelenta pentru copii! Frumoasa recenzie!

 17. Di. August 31, 2018 at 12:29 pm - Reply

  Mi-am luat pentru relaxare Arta Subtila a Nepasarii. Sper sa functioneze :)))

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree