Povești de seară pentru Fete Rebele 2

recenzie povesti seara pentru fete rebele

Ce înseamnă să fii o fată REBELĂ

Am auzit destul de des ideea de a fi rebel. Rebeliunea de obicei apare când ești tânăr și experimentezi diverse situații, lucruri, oameni. Poate este și o perioadă de a te manifesta, de a dori să ieși în evidență sau de necunoaștere a sinelui.

Oare după ce treci de adolescență te mai poți considera rebel(ă)? Cu siguranță că da! Însă este un alt fel de rebeliule, o rebeliune despre care am citit în Povești de seară pentru fete rebele 2, continuare ce completează frumos prima carte din această serie pe care o puteți găsi și pe site-ul celor de la Libris.ro.recenzie povesti seara pentru fete rebele

A fi rebel poate avea multe definiții. Cartea de față a lui Elena Favilli și Francesca Cavallo dorește să surprindă un alt fel de rebeliune. Rebeliunea de a te exprima așa cum ești, de a nu renunța, de a fii puternic(ă) și de a demonstra că poți face lucruri mărețe.

Cu toate că mulți ar zice despre această lectură că e plină de feminism, eu o să contrazic. Ideea a fost de a le susține pe femei și să demonstreze egalitatea între sexe, dar și de a pune în valoare varietatea reușitelor femeilor din toată lumea, indiferent de epocă, vârstă și interese. Cartea poate fi citită de orice fată sau băiat, de orice copil sau adult, întrucât are un mesaj puternic indiferent de locul unde te afli în viața ta.
recenzie povesti seara pentru fete rebele

De ce “Povești de seară”?

Cartea este frumos organizată pentru ca cititorul să se poată bucura de povești scurte însoțite de câte o ilustrație minunată. Poți citi astfel în orice moment al zilei/serii, chiar dacă ești pe fugă, o poveste inspirațională care te va face să lupți mai mult pentru visele tale. Te poți simți motivat, sau mai bine zis, te poți simți determinat să iei mai rapid deciziile favorabile care îți vor face visele să devină realitate.

Uitasem ce relaxante și frumoase sunt poveștile de seară cu fete rebele și cred că mereu voi uita senzația. De aceea, din când în când, voi lua iar cartea de pe raft și voi citi despre femeile minunate care au reușit să își schimbe viața și de multe ori să schimbe lumea.
recenzie povesti seara pentru fete rebele

Vrei să schimbi lumea? Să faci un impact?

În ultimii ani s-a tot discutat despre cum toți tinerii vor să facă un impact asupra lumii. Vor totul acum, să impresioneze, să aducă ceva nou în lume, să surprindă, totul pentru ca ei să simtă o satisfacție. Din păcate, a schimba lumea nu este o sarcină pentru oricine. Și dacă nu schimbi lumea, nu ești mai puțin bun decât altul care o face.

Cel mai important este să descoperi care îți este visul, să lupți pentru el și să perseverezi. Nimic nu poate fi căpătat într-o zi, chiar dacă îți pare că cel de lângă progresează mai repede. Fiecare are ritmul său și de aceea trebuie să îți descoperi ritmul în călătoria ta prin viață. Și să nu dorești totul acum. Nu este posibil. Forțând ideea aceasta nu vei fi decât dezamăgit, lipsit de puterea de a continua sau de a fi mulțumit de lucrurile care îți fac plăcere.

recenzie povesti seara pentru fete rebele

Așa că tineri visători și visătoare, povestea voastră de abia începe, indiferent de vârstă, loc sau alte detalii. Căutați-vă visul și luptați pentru el, cum știți mai bine. Încetul cu încetul va prinde contur și veți schimba și voi lumea…dacă nu lumea întreagă, cel puțin lumea voastră, care poate fi mai importantă decât orice. La final, poate depănăm noi povești de seară pentru fete rebele ȘI băieți rebeli. 😘

recenzie povesti seara pentru fete rebele recenzie povesti seara pentru fete rebele recenzie povesti seara pentru fete rebele recenzie povesti seara pentru fete rebele recenzie povesti seara pentru fete rebele

2018-07-27T13:59:20+00:00

6 Comments

 1. Denisa July 27, 2018 at 3:56 pm - Reply

  Ce bine arata cartea aceasta. Am tot admirat-o in online si ma tenteaza sa o cumpar si eu. Coperta e geniala 😁

 2. Mihaela Curea July 27, 2018 at 5:12 pm - Reply

  Imi place că au gândit rebeliunea intr-un mod constructiv. Imi place ce personalitati au ales pentru a exemplifica.

 3. LacraRevs July 28, 2018 at 8:45 am - Reply

  Vreau și eu să citesc ambele volume!! Cred că ar fi de ajutor pentru oricine, indiferent de vârstă

 4. Rokolla July 28, 2018 at 1:51 pm - Reply

  Ma bucur sa vad ca ai postat pasaje din carte pentru ca ma asteptam la un cu totul alt continut. Initial m-ar fi duc cu gandul catre o carte pentru adolescenti

 5. Catalina Coman July 28, 2018 at 10:23 pm - Reply

  Par dragute si relaxante aceste doua volume. Le vreau si eu, neaparat.

 6. Claudia's Choice July 28, 2018 at 10:53 pm - Reply

  Trebuie sa le citesc si eu, cat de curand!

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree