Recenzie: ALEGEREA de Kiera Cass

recenzie alegerea kiera cass editura leda edge
Gen: Ficțiune, YA, Romantism, Distopie
Format: Paperback
Număr de pagini: 36
Format: 130 x 200 mm
Traducător: Shauki Al-Gareeb
Apărută în 2018 la editura Leda Edge

Sinopsis:
Pentru treizeci şi cinci de fete, Alegerea este o şansă unică în viaţă. Le oferă posibilitatea de a fi transportate, ca nişte cenuşărese, într-o lume a luxului şi strălucirii, a rochiilor elegante şi bijuteriilor sclipitoare. De a locui într-un palat şi de a lupta să cucerească inima unui prinţ. Pentru America Singer, să fie Aleasă e însă un adevărat coşmar, căci asta înseamnă să îşi părăsească familia şi pe omul iubit, pe Aspen, cel care face parte dintr-o castă inferioară. Numai că, uneori, realitatea depăşeşte aşteptările şi, atunci când eroina noastră descoperă că Aspen o înşală şi că prinţul Maxon nu e, nici pe departe, snobul îngâmfat care i se păruse, totul se schimbă şi romantismul începe să plutească în aer.„Un roman în care reality show-ul îşi dă întâlnire cu un basm-distopie. Încântător, captivant şi plin de doza potrivită de pasiune!” – KIERSTEN WHITE„O poveste captivantă… Iubitorii cărţilor de dragoste vor fi fascinaţi de universul acestei ţări cu o istorie alternativă şi îşi vor dori să fie deja publicat romanul următor al acestei serii pline de glamour.” – SCHOOL LIBRARY JOURNAL„Romanul de debut al lui Cass se citeşte pe nerăsuflate şi e mai puţin dur decât Jocurile Foamei. Iar acţiunea alertă îi face pe cititori să aştepte cu sufletul la gură continuarea.” – BOOKLIST
Rating: 5+/5

În ultimul timp am citit mai puține cărți, dar toate pe care le-am nimerit mi-au plăcut. La fel s-a întâmplat și cu Alegerea de Kiera Cass. Acest volum este primul dintr-o serie de mai multe (la noi sunt traduse 4) și pot spune că m-a captivat după numai câteva pagini.

Cu toate că este vorba de o distopie iar pe mine nu multe distopii reușesc să îmi intre sub piele, această carte a reușit să mă farmece!

Știam de mai demult câtva detalii despre subiectul cărții: prințul Maxon își caută o soție iar pentru acest lucru sunt alese mai multe fete din diverse districte. Unele pretendente la tron merg acolo din obligație, altele din necesitatea de a obține bani pentru familia lor săracă, altele din dragoste, iar altele… din întâmplare.
recenzie alegerea kiera cass editura leda edge

“M-a îmbrățișat din nou, iar eu mi-am sprijinit capul de umărul lui puternic. Știam că Maxon avea să-și țină promisiunea. Îmi găsisem consolarea probabil în ultimul loc în care mă gândeam că e posibil să dau peste așa ceva.” (p.222)

Când lași în urmă persoana iubită

Protagonista cărții noastre este o tânără pe nume America Singer. Ea are o personalitate aparte, cu toate că atunci când vine vorba de dragoste se poate pierde un pic cu firea. Momentul în care află că este selectată pentru a participa la Alegere, America are un șoc. Nu își dorește să devină regină, chiar dacă acest lucru i-ar salva familia de foamete și greutăți. Un singur lucru o ține înapoi: dragostea pentru Aspen, un băiat care face parte dintr-o clasă mai joasă decât cea a fetei.

Mi-a plăcut să descopăr cum lectura a evoluat destul de repede așa că am fost cuprinsă de curiozitate. Eram nerăbdătoare să aflu ce avea să se întâmple la castel, cum este prințul Maxton, cum sunt celelalte fete “participante” și ce are să se întâmple cu America.
recenzie alegerea kiera cass editura leda edge

Când prințul nu este ceea ce pare a fi…

Pot spune că prințul Maxon mi-a plăcut mult mai mult decât Aspen. Cu toate că amândoi știu să reacționeze în situații tensionate și sunt șarmanți, Maxon este mult mai manierat și are o stângăcie simpatică ce te face imediat să îl adori! Și pe lângă toate acestea, este și prinț! Dreamy, right?

Acțiunea cărții nu este așa de simplă pe cât ar părea la prima vedere. Am reușit să analizez trăirile mai multor personaje, fie că e vorba de America, Maxon, Aspen, familia Americii sau fetele participante la “concurs”. Mi-a plăcut că mereu s-a întâmplat ceva interesant: un atac la castel, o primă întâlnire întâmplătoare cu prințul, destăinuiri de secrete, un sărut nevinovat
recenzie alegerea kiera cass editura leda edge

Am ajuns extrem de repede la finalul cărții așa că v-o recomand și vouă cu mare drag! Nu multe cărți îmi stârnesc curiozitatea și pot spune că abia aștept să citesc viitoarele volume! Mai trec un pic prin cărțile pe care le am pe lista de așteptare și mai apoi trebuie neapărat să văd ce se întâmplă cu America (care, apropo, a ajuns destul de departe în competiție!).

Voi ați citit această serie? Cum vi s-a părut? Ce personaje v-au plăcut cel mai mult? 😘

recenzie alegerea kiera cass editura leda edgerecenzie alegerea kiera cass editura leda edge

2018-06-07T11:17:06+00:00

15 Comments

 1. Oana June 6, 2018 at 11:01 pm - Reply

  Frumos subiect, multumim pentru recenzie, pozele sunt tare frumoase 🙂

 2. Irina June 6, 2018 at 11:09 pm - Reply

  Foarte frumoase pozele. Carte nu este pe stilul meu, dar îmi place povestea.

 3. Urban Story June 6, 2018 at 11:51 pm - Reply

  O recenzie interesanta si o carte tare buna

 4. Aliceee traveler June 7, 2018 at 12:06 am - Reply

  Pare a fi pe gustul meu, îmi plac fetele puțin rebele și sunt curioasa sa vad cum s-a încheiat Alegerea. Mersi de recomandare 🤗

 5. Luca Raluca June 7, 2018 at 8:47 am - Reply

  Pare o carte tare interesanta! Cu siguranta, o sa ii dau o sansa!💛

 6. Andra kat June 7, 2018 at 8:53 am - Reply

  Nu am citit pentru ca nu e genul meu, dar coperta e tare frumoasa!

 7. Emilia June 7, 2018 at 9:17 am - Reply

  De ceva timp ma bate gandul sa imi cumpar aceasta serie. Am vazut ca este foarte indragita de cititori.

 8. Mihaela Curea June 7, 2018 at 5:01 pm - Reply

  Ce copertă atractivă și ce prezentare interesantă pe plajă.

 9. Alexa Carmen June 7, 2018 at 10:05 pm - Reply

  Chiar as citi cu drag aceasta carte. Mi se pare foarte interesanta.

 10. violeta balaban June 7, 2018 at 10:32 pm - Reply

  nu am citit cartea, multumim de prezentare

 11. Iulia's Corner June 7, 2018 at 11:47 pm - Reply

  Nu stiam de aceasta carte, pare interesanta :)!

 12. Daniela Oțet June 7, 2018 at 11:50 pm - Reply

  Hi hi. Devin tot mai curioasa in privinta acestei carti!! Multumim pentru recenzie si pentru pozele frumoase!

 13. Claudia June 8, 2018 at 1:07 am - Reply

  Suna bine! Am trecut-o si eu pe lista!

 14. Rokolla June 9, 2018 at 12:32 am - Reply

  Foarte buna recenzia. M-ai convins s-o citesc si eu

 15. Catalina June 9, 2018 at 6:18 pm - Reply

  Ce recenzie draguta, iar catrea pare tare interesanta! Am sa o trec si eu pe lista. 😊

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree