ICECOOL – Cursa Pinguinilor

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

Unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului!

A venit vara și dorești să ai parte de momente cât mai amuzante și interesante alături de prieteni și familie? Un boardgame sigur te poate ajuta! Distracția alături de cei dragi mereu poate fi sporită cu un joc de societate bun.

Deoarece am testat de curând jocul ICECOOL – Cursa Pinguinilor și mi-a plăcut mult, nu am ezitat să ți-l prezint ca să vezi cât de COOL este. ICE COOL! Eu am jocul de pe site-ul celor de la Ludicus și găsiți acolo și muuuulte alte jocuri super faine, care îmi surâd și mie. De asemenea, cei de la Ludicus coordonează în mai-iunie etapele locale ale campionatului mondial ICECOOL!

🎁 Cod de reducere 🎁

Ai 14 zile la dispoziție, de pe 13-26 iunie 2018, timp în care poți volosi CODUL #PinguinLudic20 atunci când comanzi jocul ICECOOL de pe site-ul celor de la Ludicus. Fie că îl cumperi pentru tine sau pentru prieteni, sunt sigură că îți va plăcea mult acest joc! 😃

Descriere Joc:
NU ESTE DOAR COOL, ESTE ICE-COOL! În Cursa Pinguinilor, pinguinii aleargă prin școală în singurul joc de dexteritate cu piese care iau curbe și pot să sară. În fiecare rundă unul dintre jucători ia rolul paznicului (Urmăritorul) – el trebuie să îi prindă pe ceilalți pinguini (Fugarii), care vor încerca să adune peștii care atârnă deasupra ușii. Jucătorii câștigă puncte de victorie dacă reușesc să-i prindă pe alții sau dacă adună pești. Când Urmăritorul a prins toți Fugarii sau oricare dintre Fugari a adunat toți peștii de culoarea sa, runda ia sfârșit. Jocul se termină după ce fiecare jucător a fost o dată Urmăritor. Jucătorul cu cele mai multe puncte de victorie este declarat câștigător! IceCool – Cursa Pinguinilor este câștigător al mai multor prestigioase premii internaționale atuurile sale fiind: sistemul inovativ, simplitatea regulilor, distracția oferită, și componentele durabile. Vezi prezentarea video a jocului mai jos.

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

Scopul jocului

Cu toate că regulamentul pentru ICECOOL – Cursa Pinguinilor este un pic mai stufos, este ușor de înțeles și jocul în sine este intuitiv și amuzant! În fiecare rundă unul dintre jucători ia rolul paznicului (Urmăritorul) și trebuie să îi prindă pe ceilalți pinguini (Fugarii).

Pinguinii cei chiulangii vor aduna peștele de culoarea lor și vor câștiga puncte! 😂 Cu toate acestea ei trebuie să se ferească de paznic, pentru că altfel rămân fără legitimație.

Runda se termină în momentul când Urmăritorul prinde toți Fugarii sau dacă oricare Fugar a colectat toți peștii de culoarea lui. Jocul se finalizează când fiecare jucător a fost Urmăritor. La final se va număra punctajul.
recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

Componentele jocului

🐧 Jocul include: 4 pinguini de plastic, 5 cutii de carton (încăperile), 16 pești din lemn (12 pești în cele 4 culori ale jucătorilor și 4 pești de culoare albă), 45 cărți cu pești (fiecare cu 1, 2 sau 3 puncte de victorie), 4 cărți pinguin (în cele 4 culori ale jucătorilor) și 4 legitimații pinguin.

🐧 Obiectivul jocului: să câștigi cele mai multe puncte la final de joc (suma tuturor rundelor) în timp ce chiulești de la școală, mănânci pește și fugi de Urmăritor (paznic).

🐧 2-4 jucători, 6 ani, 30 min./joc;

🐧 Pregătirea jocului:

 • aranjezi cele 5 cutii pe o suprafață dreaptă, potrivind culorile marcate pe fiecare;
 • fixează cutiile cu cei 4 pești albi în zonele marcate corespunzător;
 • alege o culoare și ia pinguinul, cartea pinguin, legitimația și cei 3 pești de aceeași culoare. Pune cartea pinguin și legitimația pe masă, în fața ta.
 • amestecă toate cărțile cu pești și pune-le într-un teanc cu fața în jos;
 • jucătorul care a văzut cel mai recent un pinguin devine Urmăritorul din prima rundă.

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

Înainte de a începe jocul

Până în momentul de a porni oficial jocul, trebuie să ții cont de un lucru important: antrenamentul. Există o serie de tehnici de mișcare care te vor ajuta să fii as în jocul tău. Vei vedea că loviturile șmechere și efectele îți vor fi de folos în mai multe momente. 😉

 • împinge pinguinul din spate – dacă vrei ca pinguinul tău să meargă în linie dreaptă, va trebui să îți pui degetul în spatele lui și să îl împingi în timp ce ții centrul bazei sale;
 • bobârnac în direcția de mers – dacă dorești ca pinguinul să meargă după colțuri sau să ia curbe trăsnite, dă-i un bobârnac în partea în care îți dorești să meargă;
 • bobârnac în cap – da, ai auzit bine! Dacă îi dai pinguinului un bobârnac în cap, mai cu putere, acesta va sări peste ziduri!

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

🐧 Pregătirea rundei

 • fiecare fugar își așează câte un pește de culoarea sa, deasupra fiecărei uși care are desenat simbolul pește;
 • urmăritorul își pune pinguinul în Bucătărie (cutia nr. 2), oriunde în interiorul zonei delimitate de linia roșie.

🐧 Desfășurarea unei runde

 • jucătorii joacă pe rând în sensul acelor de ceasornic, începând cu jucătorul din stânga Urmăritorului. Deci, într-un joc cu 4 jucători turele se vor desfășura altfel: Fugar-Fugar-Fugar-Urmăritor, și apoi ordinea se repetă.
 • primul jucător își plasează pinguinul în Sala de Clasă (cutia 1) pe punctul roșu, apoi îi dă acestuia un bobârnac. Vine apoi rândul celorlalți jucători. Urmăritorul pornește din Bucătărie (cutia 2).

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

🐧 Situații posibile

 • fugar blocat sub rama ușii: când un fugar nu trece în întregime de o ușă, nu va lua peștele de deasupra acesteia. La următoarea tură se va plasa pinguinul pe linia roșie de unde i se va da un bobârnac. Dacă trece de ușă, ia peștele și trage o carte cu pești pentru a aduna puncte. Poți fi împins de alt jucător prin ușă, moment în care vei primi peștele!
 • săritul peste uși nu aduce pești și puncte!
 • orice lovitură a unui Fugar și Urmăritor, din orice motiv, va face Fugarul să cedeze legitimația sa de pinguin;
 • liniile roșii: dacă pnguinul tău se află lângă zid, îl poți muta pe linia roșie, în cel mai apropiat loc (chiar și pe imaginile care acoperă linia);
 • PE PATINE: când ai două cărți cu pești de valoare 1, le poți întoarce cu fața în sus. Abilitatea îți va permite să ai încă o mișcare în plus, în aceeași tură.
 • în afara jocului: dacă sari din cutii, vei pune pinguinul înapoi de unde ai pornit;
 • FINAL DE JOC: acesta presupune să numeri legitimațiile pe care le-ai strâns (fiecare valorează un punct), în fiecare rundă. La final de joc faci suma celorlalte runde și numeri punctele din cărțile cu pești.

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

Jocul în 2

Jocul în mai multe persoane este distractiv, dar și în 2 este la fel de amuzant! Regulile sunt aproximativ la fel iar principalele schimbări sunt următoarele:

 • Urmăritorul prinde Fugarul de două ori înainte ca runda să se încheie;
 • Urmăritorul atinge Fugarul prima dată, apoi Fugarul se mută în Sala de Clasă pe cercul roșu și urmează la rând. Urmăritorul nu poate juca două cărți 1 pentur a avea o extra mișcare.

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

Părerea mea

Fiecare boardgame descoperit de mine are ceva aparte, însă ICECOOL – Cursa Pinguinilor mi se pare un joc extrem de amuzant și distractiv. 😍 Îmi place că poate fi jucat atât în 2, cât și în 3 sau 4 persoane. Ideea de a lovi pinguinii pentru a-i muta prin camere mi se pare foarte interesantă și inovativă.

Este amuzant și antrenant modul în care încerci să ai mișcări cât mai precise pentru a le oferi pinguinilor mișcări cu efect. Sunt multe situații în care loviturile precise te vor ajuta să câștigi puncte sau să scapi din situații periculoase.

Aspectul jocului și structura lui formată din 5 cutii mi s-a părut un alt aspect interesant. Când vezi că dintr-o singură cutie poți găsi și alte componente care creează un joc destul de mare, te bucuri și mai mult! 😄 Mi-au plăcut și detaliile și desenele din interiorul cutiilor. M-au ajutat să îmi imaginez mai bine cum e să fiu pinguin și să chiulesc de la școală ca să mănânc pește!

Dacă nu ai jucat ICE COOL cred că în această vară ar fi o idee bună să te răcorești într-un alt fel. Te vei amuza cu prietenii în timp ce pinguinii vor fugi prin școală în încercarea de a chiuli. Sunt tare curioasă cum ți se pare acest joc și dacă l-ai jucat deja! NU UITA să folosești codul de reducere de mai sus în caz că dorești să îți iei și tu acest boardgame super fun! 🤗🎀

recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games recenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus gamesrecenzie review icecool cursa pinguinilor joc societate boardgame ludicus games

REVIEW ICECOOL – CURSA PINGUINILOR + SURPRIZĂ 🐧

2018-06-13T14:37:46+00:00

11 Comments

 1. Oana June 13, 2018 at 9:10 pm - Reply

  Ce dragut este, chiar mi-ar placea sa il joc si eu.

 2. Beauty With Camy June 13, 2018 at 9:24 pm - Reply

  Pana sa am bebe zilnic ma jucam astefl de jocuri, sper ca pe viitor sa am.timp… imi place destul de mult👌

 3. Mihaela Curea June 13, 2018 at 10:10 pm - Reply

  Pare a fi un joc tare simpatic si vesel, il voi cauta si eu.

 4. Diana June 14, 2018 at 12:26 pm - Reply

  Ce mistoooo! Foarte fain e jocul, cred ca il vom incerca si noi.

 5. Aliceee traveler June 14, 2018 at 1:42 pm - Reply

  Fiul meu ar fi incantat de acest joc. Ma gândesc sa îl cumpăr, ne va prinde bine în orele moarte de stat la plaja în vacanta.

 6. LacraRevs June 14, 2018 at 4:15 pm - Reply

  Pare un joc potrivit inclusiv pentru adulți! Îmi plăcea mult să mă joc astfel în trecut

 7. carmen alexa June 14, 2018 at 7:48 pm - Reply

  Cat de interesant este jocul!!! Sigur îl voi căuta și eu. Va fi un joc tare frumos de jucat în familie 😊

 8. Beatrice - Beautyandatwist June 14, 2018 at 8:24 pm - Reply

  Nu am auzit de jocul asta, dar e super simpatic 😀

 9. Daniela Oțet June 14, 2018 at 10:50 pm - Reply

  Nu stiam de acest joc, dar trebuie sa recunosc ca, in primul rand, m-a atras culoarea de albastru. Multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai oferit. Am notat jocul si voi tine cont de el.

 10. Andrea Chitic June 15, 2018 at 12:08 am - Reply

  Jocul e pentru 6 ani? E clar 🙂 încă suntem copii. O să-l caut.

 11. Rokolla June 16, 2018 at 10:03 pm - Reply

  Imi plac jocurile de acest gen si parca imi este ciuda ca nu am mai cumparat nimic de genul in ultimul timp. Poate ca acum, ca a mai crescut fetita mea, voi incerca sa joc astfel de jocuri cu ea

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree