Recenzie LORENE de Alex V. Miller

recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta
Gen: Ficțiune, Dramă, Romantism, Franța, Autori din România
Format: Broșat
Număr de pagini: 462
Format: 200 x 130 mm
Apărută în 2017 la Editura Act și Politon
Cumpără cartea: Libris, Emag, Act și Politon

Sinopsis:
Trecutul, prezentul și viitorul sunt legate de un singur nume: Lorene.Călătoria lui Karine în Franța îi va schimba viața pentru totdeauna. Regăsirea cu tatăl ei este primul eveniment dintr-o serie de întâmplări la limita vieții. Tăcerea ei, cauzată de o comă profundă, oferă cititorului privilegiul de a cunoaște celelalte planuri componente ale romanului, poveștile fiecărui personaj influent din viața Karinei și, mai ales, frumoasa poveste de dragoste a părinților săi, Asley și Phillip.Oare există minuni? Dacă există, atunci cu siguranță că oamenii sunt capabili să le producă.„După 8 luni de la data la care visasem această poveste, fata mea avea de făcut o compunere la școală, fără o temă anume, și nu știa despre ce să scrie. Și atunci i-am povestit visul. S-a apucat bucuroasă să scrie și, ca orice copil de 10 ani, a povestit o mare parte a visului pe o pagină. Și s-a plictisit. Timid, cu teamă, m-am apropiat de biroul ei și am completat povestea cu o frază. Apoi cu încă una. A fost prima noapte când m-am culcat la ora două. Apoi a mai urmat una și încă una. După o săptămână, când am terminat de scris 10 pagini, mi se părea ca sunt un geniu. Când am ajuns la pagina 100, poate după o lună și jumătate, mi se părea ca sunt geniul literaturii românești. Dar de abia de atunci încolo au început bătăile de cap. Am făcut greșeala să citesc ce am scris în cele 100 de pagini. Mi s-a părut că sunt scrise în cel mai jalnic mod cu putință. Și atunci am început să corectez. Să șterg fraze întregi, să reformulez câte două, trei pagini și tot așa până la pagina 100. Și apoi m-am apucat satisfăcut să recitesc tot ce am corectat. Dar tot nu suna bine. Nu sună bine deloc. Și iar m-am apucat de corectat și reformulat.” – Alex V. Miller
Rating: 5/5

Îi mulțumesc foarte mult autorului pentru că mi-a trimis această carte minunată și pentru dedicația pe care a inclus-o pe prima filă!

🏰 Călătorim în Franța

[RO] Nu citesc des cărțile autorilor români, dar când o fac descopăr mai mereu bijuterii pe care doresc să le recomand mai departe. Azi vă discut despre cartea LORENE a lui Alex V. Miller, o lectură în care se împletesc poveștile mai multor personaje pe care destinul le leagă!

Călătorim din America în Franța, citim despre prezent și trecut și ne gândim ce va rezerva viitorul pentru Karine, Lorene, Ludovic și Phillip. ⭐Vă invit la lectură!!⭐

recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Invitația neașteptată

Lectura de față o surprinde pe tânăra Karine Miller, fiica lui Ashley Miller. Karine este o fată extrem de frumoasă, apreciată atât de sexul feminin cât și de cel masculin, însă viața ei pare incompletă. Necunoscându-și tatăl, fata simte o lipsă în viața ei.

Intriga acestei lecturi o reprezintă momentul când Karine primește o invitație ciudată, la petrecerea de ziua unui domn important pe nume Phillip. La prima vedere pare o glumă sau o greșeală, dar în scurt timp Karine pune totul cap la cap și realizează că sunt șanse să își cunoască tatăl!
recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Nedorind să își anunțe mama, Karine plănuiește să muncească pe parcursul vacanței de vară și mai apoi să folosească banii pentru a merge câteva zile în Franța. Desigur că socoteala de acasă nu corespune cu realitatea iar aventura lui Karine în Franța se transformă în ceva neplăcut.

Regăsirea tatălui și întâlnirea lui Ludovic, un francez șarmant, reprezintă niște clipe de fericire mult prea scurte pentru tânăra fată. Deoarece ea suferă un grav accident care îi va induce o comă profundă, evenimentele se complică și țin cititorul în suspans.
recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Cine este Lorene?

Poate vă întrebați cine este Lorene. Ei bine, vă pot spune că Alex V. Miller a creat din acest nume ceva aparte, el având o semnificație interesantă. Lorene nu este o singură persoană, ci mai multe, pe care le puteți descoperi citind cartea.

Cu toate că primele 2 Lorene sunt puse în evidență încă de la începutul cărții, următoarea Lorene a fost o surpriză neașteptată de mine, cu toate că putea să fie ceva previzibil. 😄
recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Ce mi-a plăcut?

O carte interesantă și care îți stârnește sentimente și păreri diverse este o carte reușită. Vreau să vă spun care ar fi principalele lucruri care mi-au plăcut la această lectură și care v-ar determina și pe voi să o citiți.

 • majoritatea personajelor sunt conturate bine, poveștile lor din trecut și prezent împletindu-se foarte frumos;
 • limbajul este accesibil pentru toate categoriile de vârstă;
 • este o carte care te ține în suspans până la final;
 • romantismul, dramele, întâmplările dificile, tragediile sunt toate prezente, numai bune pentru a te atrage mai mult în lectură;
 • chiar dacă pare o carte previzibilă, de cele mai multe ori nu m-am prins de evenimentele ce aveau să urmeze;
 • autorul are niște idei interesante la care nu m-aș fi gândit niciodată!
 • totul a pornit de la un vis pe care autorul a dorit să îl ducă mai departe, așa că rezultatul final este unul foarte fain;
 • am călătorit din America în Franța;
 • am aflat o serie de aspecte interesante despre domeniul de fashion;
 • m-am amuzat în unele momente, în altele am stat cu sufletul la gură;
 • mi-au plăcut toate personajele, fiecare având un rol bine determinat;
 • textura copertei este interesantă, cumva ieșită în relief în anumite zone.

recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Viața, mereu plină de învățăminte

Nimeni nu a spus că viața este simplă iar acest lucru ne învață și personajele din Lorene. Am învățat alături de acestea că pentru a ne îndeplini visurile trebuie să luptăm foarte mult, așa cum a făcut-o Ashley Miller, mama lui Karine. Dorind să nu poarte soarta mamei ei care a murit de tânără răpusă de o boală cruntă, Ashely muncește de zor pentru a deveni o creatoare cunoscută în domeniul fashionului. În acest mod ea poate să îi demonstreze mamei ei că visul pentru care luptase aceasta în tinerețe nu este pierdut.

O altă luptă întâlnită în carte este cea pe care o duce tânăra Karine, aflată în comă. Fiindcă nu dorește să se desprindă de lumea reală, ea continue să lupte în toate lunile în care se aflase în comă. Poate că ar fi fost interesant să aflăm și mai multe detalii despre trăirile lui Karine atunci când se afla în moarte clinică.

Lupta pentru dragostea dintre Ashley Miller și Phillip de Orleans este o luptă interioară, deoarece cei doi sunt despărțiți de soartă și nu se aud timp de 20 de ani, timp în care ei nu își pierd amintirea unui altuia.

Și Ludovic duce o serie de lupte: în trecut a muncit pentru ca pasiunea sa pentru jurnalism să devină realitate iar în prezent duce o luptă pentru persoana iubită.

Fiecare personaj se luptă într-un fel sau altul pentru a avea parte de o viață cât mai bună. Fie că este vorba de personaje principale sau secundare, am simțit că fiecare în parte a avut o importanță și de aceea mi-a plăcut mult să lecturez Lorene.

recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Lorene este una dintre acele lecturi pe care nu poți să le lași din mână așa că este numai bună pentru a fi citită seara înainte de culcare, în pauza de la muncă, atunci când faci naveta sau la școală pe sub bancă! Nu poți să te desparți de personajele lui Alex V. Miller și dorința de a afla de ce Karine a crescut fără un tată este prima care îți stârnește o curiozitate profundă.

Mie mi-a făcut plăcere să o plimb pe Lorene la mare, în centrul vechi al Constanței și mai apoi să o invit și la un ceai cu mine, pentru a sărbători ceva fain care mi se întâmplă în următoarele zile!

Voi ați citit această carte? Cum vi s-a părut? Pe unde ați dori să o plimbați pe Lorene? 😘😘😘

recenzie carte lorene alex v miller editura act si politon marea neagra constanta

Citate:

“Ceea ce îi dă un șarm aparte acetei fete – scria în continuare în descrierea din revistă – și pot să spun fără să greșesc, chiar un șarm unic sunt niște banali pistrui Nu foarte mulți, dar așezați deasupra pomeților, ca și cum ar fi fost fardată sau mai bine zis tatuată natural, foarte discret… un praf al zânelor aruncat impecabil pe o față cu trăsături regulate și bine conturate, ce se termină cu un gât lung ca de lebădă. Acele punctulețe mici, așezate, sau mai bine zis aruncate aleatoriu pe obraji, creează impresia unei fețe nevinovate, și care într-un fel te duce involuntar cu gândul la un personaj de basm, o fetiță din poveștile citite în copilărie. Orice critic, oricât de rău ar fi, fie el și de sex feminin, nu are cum să nu recunoască faptul că ea, Karine, este într-adevăr o fată cu un șarm aparte.” (p.16)

“Cu imagiena lui în minte a adormit târziu spre dimineață. De trezit s-a trezit tot cu el în gând. Voia doar să stea lipită de el și să-l sărute pătimaș, de cât mai multe ori. Refuza să se gândească mai departe de atât, deoarece simțea că, Phillip nu era lângă ea, obrajii începeau să-i ardă din nou și să i se înroșească ca focul. Conștientiză în sfârșit că era îndrăgostită. Și era îndrăgostită rău dar, culmea, nu simțea nici urmă de frică în a se lăsa în totalitate cuprinsă de acest sentiment.” (p.215)

Recenzie LORENE de Alex V. Miller 🏰

2018-02-10T16:11:22+00:00

17 Comments

 1. Beautyby Sunshine February 10, 2018 at 4:30 pm - Reply

  Trebuie sa citesc si u cartea, insa vreau sa mentionez ca ai poze tare faine. Pup!

 2. kleo February 10, 2018 at 5:51 pm - Reply

  interesanta carte, dar recunosc ca imi plac tare mult si pozele tale <3

 3. pandrea florina February 10, 2018 at 6:36 pm - Reply

  Interesanta poza de pe coperta. Pare faina 🙂

 4. Oana February 10, 2018 at 7:34 pm - Reply

  Multumim pentru prezentare si recenzie.

 5. Luca Raluca February 10, 2018 at 8:56 pm - Reply

  Ce recenzie faina! Imi plac mult pozele si caciulita ta.💜

 6. Miss R February 10, 2018 at 10:53 pm - Reply

  Cat de frumoase sunt pozele! <3 Ma intriga cartea

 7. Mihaela Curea February 10, 2018 at 11:23 pm - Reply

  Ai mai citit despre această carte și mi-a lăsat o impresie bună, cred că merită citită.

 8. Iulia Tugui February 11, 2018 at 12:01 pm - Reply

  nu am citit-o pana acum. pozele tale imi plac super mult

 9. Cristina Lica February 11, 2018 at 12:03 pm - Reply

  Foarte frumoasa recenzia! Chiar imi caut ceva de citit!

 10. Rokolla February 11, 2018 at 6:03 pm - Reply

  O carte interesanta. Îmi doresc s-o citesc și eu și am inclus-o pe wishlist-ul meu

 11. Daniela Oţet February 11, 2018 at 7:18 pm - Reply

  Primisem si eu propunerea de a o recenza. Incerc sa fiu mai sceptică în ultima vreme și să citesc doar ceea ce imi doresc cu adevarat.
  Felicitări pentru recenzia reușita!

 12. violeta balaban February 11, 2018 at 11:16 pm - Reply

  Frumoase poze ca de fiecare data, multumim pentru prezentarea cartii.

 13. Debora Tentiș February 12, 2018 at 1:53 am - Reply

  Foarte interesantă și super frumoasă recenzia și prezentarea în imagini. printre altele,mi-ai făcut dor de mare și valuri…

 14. Loredana February 12, 2018 at 12:11 pm - Reply

  Pare o carte foarte interesanta, sincer! Cred ca mi-ar placea sa o citesc, desi am altele pe lista mea de ceva vreme.
  Mi-a placut recenzia ta! 🙂

 15. Alice Traveler February 16, 2018 at 12:23 am - Reply

  Wow, daca e vorba de un plan de vacanta pe mine m-a cucerit. Chiar daca povestea nu e cu final fericit mi-ar placea sa citesc aceasta carte.

 16. Anomis July 24, 2018 at 1:01 pm - Reply

  Felicitari pentru această minunată poveste, pe care o recomand tuturor pentru lectură fiind plină de acțiune și suspans.
  Am fost captivată de poveste, am luat locul personajelor și am trăit povestea lor.
  Prinsă de poveste, paginile treceau unele după altele și nu am simțit timpul trecând. Am cunoscut un nou sens al dragostei adevărate prin existența sufletelor pereche.
  Trebuie să vă mărturisesc că la un moment dat am vrut să mă opresc din citit. Era momentul în care Karine a avut accidentul , era în comă iar doctorul anunța că risca să rămână paralizată pentru tot restul vieții. Am plâns, au fost lacrimi de durere pentru Karine și de furie împotriva dumneavoastră.
  Eram așa de frustrată pentru că nu înțelegeam cum ați putut fi atât de crud cu destinul Karinei.
  Dar nu o puteam abandona pe Karine , trebuia să cunosc povestea mai departe. Și iar am plâns, dar de această dată de bucurie că un miracol sa produs.
  Mi ați arătat că Dumnezeu există și în cărți. Paginile au defilat repede aducând sfârșitul acestei povești, iar eu mă simțeam în pace și paradoxal euforică pentru că personajele mi-au devenit dragi și meritau acest sfârșit fericit.
  Am vrut să știți că am trecut prin multe stări de spirit, de la tristețe la bucurie, trecând prin furie, entuziasm și fericire …
  Vă pot spune sincer că meritați titlul de “Scriitor” pentru că eu am simțit și trăit povestea Lorenei. Vreau să vă mulțumesc pentru Lorene, pentru că ați adus în lumea cărților o piesă de mare valoare.

  • Simona July 25, 2018 at 1:10 pm - Reply

   Salutare!! Mă bucur mult că ați trecut prin așa multe sentimente diversificate pe parcursul lecturii lui “Lorene”. Și eu, personal, am simțit că această carte este plină de lucruri interesante, destine, personaje unice. O să transmit mesajul dvs. și către autor ca să știe cât de mult apreciați scriitura sa. O zi minunată!! 😘😘😘

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree