5 CĂRȚI COLORATE pentru un WEEKEND COSY

Culori, pentru zilele reci și mohorâte

Pentru că în ultimele săptămâni ne-am luptat cu temperaturi din ce în ce mai scăzute (până a venit viscolul și ne-am trezit cu aer polar la geamuri), m-am gândit că o recomandare colorată de lecturi este potrivită pentru a înveseli atmosfera.

Am primit un pachețel minunat de la Cartepedia.ro și eram extrem de entuziasmată de conținutul ei. Deoarece am ales 5 cărți faine pentru zilele reci când mă cuibăresc în pat, mare a fost entuziasmul când le-am văzut pe toate la un loc. Întâmplător a fost și faptul că 4 dintre ele sunt de la editura Arthur, o editură dragă mie, dar și vouă.

Sunt curioasă dacă voi ați citit ceva din lista mea sau ce vă atrage atenția cel mai mult! 😘

Galben – Cometă în Momilandia

Domnul K.J. Mecklenfeld mi-a făcut cunoștință cu Momin acum mult timp și am prins drag de lumea creată de Tove Jansson. În Momilandia am călătorit acum câțiva ani prin intermediul unui roman grafic și m-am bucurat să revin acum la niște personaje dragi mie.

Momin, Puftabac și Smiorc sunt doar câteva personaje extrem de interesante și hazlii de care mi se făcuse dor. Cometă în Momilandia a fost o lectură extrem de lejeră și amuzantă, în stilul clasic Tove Jansson. O recomand din inimă pentru cei care doresc un zâmbet pe buze. Ilustrațiile răzlețe sunt un bonus care te vor ajuta și mai mult să te bucuri de lectură iar aventura personajelor este una foarte frumoasă.

O carte potrivită cam pentru toate vârstele, această lectură este imposibil să nu te cucerească! Abia aștept să citesc și Pălăria Vrăjitorului. Dacă acum am avut parte de o cometă care aterizează în Momilandia, oare ce se întâmplă în celelalte cărți ale lui Jansson? 😄

Portocaliu – Mica Enciclopedie Lykke

Extrem de lăudată, Lykke este un fel de continuare pentru Mica Enciclopedie Hygge tot a lui Meik Wiking. La fel ca și prima carte, și aceasta pune accent pe fericirea creată din lucruri mici, fericirea pe care se spune că numai danezii o pot regăsi în pâlpâirea unei lumânări sau într-o carte bună și o cană de ciocolată caldă.

La fel ca și Hygge, și această cărticică mi-a plăcut. Este una dintre acele cărți care arată bine în bibliotecă și din care mai citești din când în când pentru a te relaxa. Fotografiile superbe și informațiile despre lucrurile simple care fac din Danemarca cea mai fericită țară se împletesc foarte frumos.

Idei precum fericirea formată din lucrurile în comun mi s-au părut interesante și aș dori ca și voi să aflați mai multe despre cum poți fi fericit dacă apreciezi mai mult lucrurile mărunte. 😊

Roșu – O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă

După ce am citit O vrăjitoare îngrozitoare de Jill Murphy, am fost extrem de bucuroasă să văd că mai există și alte cărți (în afară de Harry Potter) cu vrăjitori care să îmi placă. În volumul 2 al seriei am regăsit-o pe Mildred într-un nou an la Academmia de Vrăjitoare a doamnei Cackle.

Cu toate că dorește să demonstreze că nu este o vrăjitoare îngrozitoare, ea ajunge într-un bucluc destul de mare așa că încalcă multe reguli. Asupra ei este aruncată și o vrajă nefastă, aparținându-i dușmanei sale, Ethel.

O lectură la fel de amuzantă și relaxantă ca și prima, O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă este o cărticică perfectă de citit înainte de somn sau poate pe sub bancă la școală…Doar să nu vă dea râsul de gol. 😂

Crem blând – Iepurele de catifea

Iepurele de catifea sau Despre cumjucăriile au devenit adevărate este o lectură pe care doream de foarte mult timp să o citesc. Imediat cum am deschis-o, am fost plăcut surprinsă de ilustrațiile pline de sentimente frumoase.

Povestea îl urmărește pe iepurașul de pluș pe nume Rilă care ajunge la un băiețel. Aflând de la celelalte jucării că o jucărie poate deveni Adevărată dacă este iubită de un copil, iepurașul de catifea devine mai fericit. Bucuria lui crește cu adevărat când dragostea primită de la băiat îi face nedespărțiți, până când Rilă ajunge să se tocească asemenea tuturor jucăriilor iubite.

În momentul în care băiatul se îmbolnăvește de scarlatină, Rilă va fi dat la o parte. Acela este momentul când iepurelui îi curge o lacrimă adevărată, un moment înduioșător pentru cititor.

Cu toate că este o poveste cu tente triste, iepurele Rilă are să devină Adevărat prin magia unei zâne speciale și va veghea asupra băiatului fără ca acesta să știe cine este.

Această despărțire între două personaje care se iubesc mult a fost tristă băiatul rămânând cu gândul la iepurele de catifea care i-a fost alături noapte de noapte și pe care l-a iubit cu mare drag.

Dacă vă plac poveștile relaxante și pline de încărcătură sentimentală, Iepurele de catifea vă va marca într-un mod aparte și sigur va intra în topul poveștilor preferate. Cel puțin, așa s-a întâmplat în cazul meu. 😊

Mov – Jilțul de Argint (Cronicile din Narnia 6)

Nu o să vă vorbesc mult despre ea, pentru că am o postare separată pentru volum 6 din seria Cronicile din Narnia. Vă spun doar că dacă nu ați citit seria și nu ați văzut filmele, nu știți ce pierdeți! Aventurile personajelor create de C.S. Lewis sunt speciale și nu vei regăsi același sentiment în alte cărți. Te vei îndrăgosti de locuri, animăluțe, copii și vei dori să pășești și tu în Narnia măcar pentru o clipă. 😍

2018-03-14T14:36:53+00:00

19 Comments

 1. Luca Raluca February 28, 2018 at 4:04 pm - Reply

  Hygge este cartea mea preferata, de abia astept sa o cumpar si pe cea noua.💛

 2. Aliceee traveler February 28, 2018 at 5:35 pm - Reply

  AM CUMPĂRAT DEJA MICA ENCICLOPEDIE LYKKE, URMEAZĂ SA O CITESC. 🤗🤗🤗

 3. kleo February 28, 2018 at 9:10 pm - Reply

  awww iepurele de catifea ce draguta este <3

 4. Alexa February 28, 2018 at 10:44 pm - Reply

  Pe mine m-a înduioșat maxim povestea cu Iepurele de catifea…nu am citit cartea dar mi-a transmis o stare tristă 🙁 ufff! Ma tentează toate si imi place cum le-ai împărțit tu pe culori! 💜💙💜

 5. Denisa February 28, 2018 at 10:54 pm - Reply

  Ce carti minunate! Si eu vreau carte Lykke, cred ca e la fel de faina ca hygge 😍

 6. Mihaela Curea February 28, 2018 at 11:14 pm - Reply

  Încep și eu astăzi prima enciclopedie și urmează a doua, cea pe care ai prezentat-o tu, abia astept să mă relaxez cu altceva!

 7. Natalia February 28, 2018 at 11:26 pm - Reply

  Hygge am cumparat si eu dar raman la ea, in rest, Cronicile din Narnia cireste baiatul meu si ii place. 😘

 8. Andrea Chitic February 28, 2018 at 11:38 pm - Reply

  Interesante și drăguțe lecturi. Mă atrage Momilandia. 🙂

 9. Andra kat March 1, 2018 at 4:40 pm - Reply

  Toate cartile sunt frumoase
  Mica enciclopedie mi o doresc

 10. Miss R March 1, 2018 at 7:58 pm - Reply

  Am pus si eu ochii pe Lykke, ma incanta mult cartea!

 11. Rokolla March 1, 2018 at 9:25 pm - Reply

  Imi plac tare mult cartile alese. Iepurele de catifea este senzational si lykke mi-a placut

 12. Butterfly March 1, 2018 at 10:42 pm - Reply

  Ce frumos sunt editate cartile, o placere sa le rasfoiesti, multumim pentru recomandari

 13. Catalina Coman March 2, 2018 at 9:45 am - Reply

  Ce carti frumoase si colorate! Pe toate cele de copii le-a citit Amira.

 14. Daniela Oţet March 2, 2018 at 2:24 pm - Reply

  Din punct de vedere estetic, chiar ma atrag aceste carti.
  Pozele tale sunt tare reusite.

  • Simona March 16, 2018 at 12:44 pm - Reply

   Mulțumesc mult, Daniela! Sunt niște cărticele faine de tot! 😍

 15. violeta balaban March 2, 2018 at 2:25 pm - Reply

  Lyke vreau sa imi iau si eu.

  • Simona March 16, 2018 at 12:43 pm - Reply

   O recomand! Și Hygge dacă nu o ai.

 16. DeboraTentis March 3, 2018 at 5:05 am - Reply

  Foarte drăguțe cărțile tale! Vreau sa cumpăr și eu cartea Lykke.

  • Simona March 16, 2018 at 12:41 pm - Reply

   Este foarte frumoasă și relaxantă!

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree