recenzie carte opreste-te putin priveste in jur
Gen: Dezvoltare Personală
Format: Broșată cu clapete
Număr de pagini: 277
Format: 200 x 130 mm
Traducător: Ana Dragomirescu
Data apariției: 2017 || Editura Lifestyle (Editura Trei)

Sinopsis:
Chiar daca lumea din jur se misca in ritm alert, nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel. In acest ghid de mindfulness mai actual ca oricand, Haemin Sunim ofera sfaturi despre orice, de la cum putem depasi obstacolele la cum sa ne odihnim si ce trebuie sa facem ca sa avem relatii satisfacatoare, intr-o carte frumoasa in care invataturile sale se combina armonios cu ilustratiile color. Mesajele simple ale autorului – scrise mai intai ca raspunsuri la intrebarile primite pe retelele de socializare – se adreseaza direct anxietatilor care au devenit parte a vietii moderne.
Haemin Sunim este calugar budist. Nascut in Coreea, s-a mutat in Statele Unite pentru a studia filmul, dar s-a simtit atras de viata religioasa. Desavarsindu-si educatia la Berkeley, Harvard si Princeton, este primul calugar coreean care a predat religia la un colegiu american. Invataturile sale transcend religiile si granitele, rezonand cu oameni de toate varstele. Cu empatie si compasiune, ne indeamna sa observam ca, atunci cand incetinim, lumea incetineste odata cu noi.

recenzie carte opreste-te putin priveste in jur

Nu uita să respiri

Sunt momente când ne lăsăm pierduți în viața asta extrem de agitată care nu ne mai lasă să respirăm nici măcar o clipă. Mereu suntem grăbiți să ajungem undeva, suntem pe fugă și cu multe treburi. Niciodată nu pare că mai avem timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru noi. Ce este de făcut?

Când simți că nu mai poți, corpul tău și mintea se vor revolta. Când simți oboseală, o stare de saturație și alte semnale de alarmă, înseamnă că ar trebui să te oprești puțin. Organismul tău are limite, chiar dacă nu realizezi acest lucru. Atunci când te simți trist, extenuat și la limita puterilor, ar trebui să iei o pauză și pur și simplu să respiri.

recenzie carte opreste-te putin priveste in jur

Meditația te ajută

Meditația, gândurile bune, aprecierea totului care se află în jurul tău, conștientizarea și acceptarea sentimentelor tale, sunt doar câteva idei care te pot face să fii mai relaxat și mai apropiat de o viață liniștită.

Oprește-te puțin și privește în jur este o carte de dezvoltare personală care îl îmbie pe cititor la lectură. Am fost captivată imediat de stilul lui Haemin Sunim și am simțit că toate sfaturile oferite sunt de folos, dar și adevărate.

Autorul este un călugăr budist care a dorit să ofere mai departe ideile și concepția sa despre viață, într-o manieră plină de compasiune.  El nu judecă oamenii, ci le stă alături, urmărindu-le progresul spre ce este mai bine pentru ei. Citind această carte mi s-a reamintit că viața nu este grăbită, noi o creăm să fie așa. Dacă noi mărim pasul, așa decurge și viața noastră de la o zi la alta. Dar nu ar fi ideal să încetinim și să vedem cum lumea va ține pasul cu noi?

Vom aprecia mult mai bine momentele importante, ne vom simți mai puțin stresați și vom avea parte de numeroase clipe pe care le vom simți într-o manieră diferită. Vom putea să avem o liniște interioară atunci când privim frunzele de toamnă căzând rând pe rând, vom ști să ne acceptăm sentimentele de teamă atunci când se produc schimbări în viața noastră și vom trăi în armonie cu viața.

Tu ești cel care alege cum să își trăiască viața! Nu te simți obligat să ții pasul cu toată tehnologia, tot consumerismul, agitația de la oraș și stresul de la serviciu. Realizează care sunt situațiile care îți dau o stare de bine și relaxare și introdu-le în viața ta. Te vei bucura în acest mod de munca ta într-un mod mult mai plăcut, vei purta acele haine care te fac să te simți în siguranță și vei locui în casa unde sufletul tău este împăcat. Oricare ar fi alegerile tale, nu uita să îți înțelegi sentimentele și să le accepți, ca mai apoi să trăiești un nou tip de viață. 🙂

recenzie carte opreste-te putin priveste in jur

Citate:

“Când oameni care nu te cunosc bine te admiră, ei nu te văd pe tine, cel adevărat, ci propriile lor iluzii proiectate asupra ta. În schimb, atunci când oameni care nu te cunosc bine te respectă, probabil o fac pentru că o meriți.” (p.61)

“Vrei să fii fericit, sau vrei să pari fericit? Lasă ce-ți spune lumea că trebuie să faci pentru a fi fericit. Fii sincer cu tine însuți și descoperă ce-ți dorești cu adevărat.” (p.108)

“Dragostea înseamnă să ai încredere în cineva, să-i stai alături cuiva, să fii gata să asculți cu inima blândă, fără să ai alt motiv decât dragostea.” (p.173)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.