festivalul antic tomis constanta

Călătorind în timp…

Odată pe an am ocazia să simt că am parte de un fel de time-travel. Acest lucru se întâmplă mai mereu pe la final de august, când vara este pe sfârșite iar anumite zone din orașul meu se transformă într-un mod unic. Apar geto-dacii, romanii și alte trupe pregătite de lupte, nimfele doritoare să ne amețească cu al lor dans, și toți oamenii din trecut care vor să ne învețe mai multe despre viața pe care o trăiau semenii noștri acum mulți ani.

Este vorba despre Festivalul Antic Tomis (despre care am mai vorbit în 2015, 2014 și 2013) care a avut loc în ultimii ani în Parcul Tăbăcărie din Constanța și care acum s-a ținut înspre Poarta 1 în apropierea Edificiului Roman cu Mozaic.

Cu toate că festivalul din acest an a avut un alt feeling, mi-a plăcut să pot ajunge la el și să văd din nou demonstrații militare și mici părți din atelierele de meșteșuguri. Corturile, trasul cu arcul, costumele oamenilor, scuturile, toate-toate au fost frumos de privit.

festivalul antic tomis constanta

Demonstrațiile militare

În acest an am prins noi lupte, demonstrații militare, dar nu le-am simțit ca fiind la fel de spectaculoase ca în ceilalți ani. Parcă toți oamenii se mișcau nițel în slow motion și exista o vagă stare de plictiseală. S-a creat un amuzament general, așa că tot a ieșit ceva simpatic și pe placul publicului care striga de zor când iugula, când vita, cuvinte care decideau moartea sau iertarea pierzătorului unei lupte.

Înaintea luptelor am fost încântați și de dansurile nimfelor care s-au lăsat purtate de adierea vântului și ne-au apropiat mai mult de alte vremuri. 😊

festivalul antic tomis constanta

Locația

Spuneam că în ultimii ani locația pentru acest festival a fost în parcul Tăbăcărie. De acestă dată, locația a fost cea unde s-au desfășurat și primele 2 ediții ale festivalului (sau doar prima?) și cred că a fost cumva mai puțin ofertantă pe toate planurile.

Spațiul a fost cumva mai mic, chiar dacă este într-o zonă destul de apropiată de Centrul Vechi al Constanței care pe timp de vară este populat. Consider că în parc se desfășurase mai ok festivalul, spațiul era mult mai mare, venea mai multă lume și era totul cumva mai relaxat. Atelierele erau mai ordonate, mai puțin înghesuite iar locul bătăliilor era un spațiu care îți permitea să vezi mult mai bine demonstrațiile militare. Eu am avut parte de înghesuială de această dată și chiar de niște copaci prin față. 😂 Se pare că nu am fost inspirată ca să mă poziționez bine din prima.

festivalul antic tomis constanta

All in all

Concluzia ar fi una pe care poate o simțiți și voi. Fiind un festival la care îmi place să merg cu mare drag, pot spune că am fost mulțumită de el și în acest an, chiar dacă a fost diferit. Nu am mai găsit tejghelele cu antichități (de unde îmi luasem în anii trecuți un medalion, o brățară de piele și o oglindă vintage), dar am avut parte de o lumină caldă la apus care m-a transpus în altă epocă. Abia aștept să văd cum va fi festivalul în 2018, dar până atunci voi rămâne cu gândul la tot ceea ce s-a petrecut până acum.

Vă invit să vedeți mai bine ce outfit de festival am avut, vlogul de la festival și cum am realizat machiajul pentru festival. 😇😇😇

festivalul antic tomis constanta

CE AM PURTAT…

Blugi – ZARA | Bluziță – KOTON | Cămașă, Geantă – MOHITO |  Adidași – CHAMPION | Medalion, Brățară – Târg antichități

festivalul antic tomis constanta festivalul antic tomis constanta festivalul antic tomis constanta festivalul antic tomis constanta festivalul antic tomis constanta festivalul antic tomis constanta festivalul antic tomis constanta

Înapoi în timp la FESTIVALUL ANTIC TOMIS