6 cărți de citit în zilele reci de toamnă 📚🍂 Editura TREI

Lecturi de toamnă

Odată cu venirea toamnei vremea rece se instalează și ne face să visăm mai mult la zilele însorite și călduroase. Toamna este perioada când ne orientăm mai des spre culcușul casei noastre, petrecem mai mult timp în interior și ne orientăm spre activități care ne încălzesc sufletele.

Printre activitățile principale pe care le putem face toamna se numără și cititul de cărți. Am foarte multe cărți pe lista de lecturi TBR așa că m-am gândit să fac niște selecții cu recomandări de cărți pentru toamnă. Azi vă propun 6 cărți de la editura TREI, cărți care mi-au stârnit interesul și care sper să mi se potrivească atât mie, cât și vouă.

 • În ape adânci de Paula Hawkins este o carte despre are am tot auzit în ultima vreme. Coincidență a fost și faptul că am găsit cartea aceasta în engleză atunci când am fost în concediu la țară (probabil era a unei verișoare) iar la scurt timp a sosit la mine varianta în română. De la aceeași autoare am citit Fata din tren și mi-a plăcut foarte mult. A fost o lectură captivantă care m-a pus pe gânduri, o carte de tip thriller cu aspecte de roman polițist.
 • O mie de nopți de E.K. Johnston nu este o lectură familiară mie. Nu știu despre ea mai nimic: nu am auzit păreri, nu am citit recenzii și nici nu am auzit să fie ridicată în slăvi (ceea ce este și mai interesant pentru mine). Sunt curioasă în ce măsură are legătură cu O mie și una de nopți, întrucât în acest an am citit deja o reinterpretare a poveștii Șeherezadei.
 • Prințesa de hârtie de Erin Watt este o carte de la care nu am extrem de multe așteptări. Ea m-a captivat, însă, prin coperta interesantă și prin descrierea de pe spate care mă duce cu gândul la stilul din Gossip Girl. Sunt curioasă dacă îmi va plăcea această primă carte a unei trilogii.
 • Înainte să adorm de S.J. Watson trebuia să o citesc de foarte mult timp, dar am tot amânat-o. La fel am făcut și cu filmul. Acum am un motiv în plus să lecturez cartea mai întâi și apoi să văd filmul. Cred că este o carte din genul thriller și sper să mă captiveze. Toamna simt că este potrivită pentru cărți cu minciuni, secrete, mistere și crime!
 • Fărâme de șoapte și Frânturi de lumină de Amie Kaufman și Meagan Spooner sunt cărțile care completează trilogia Constelații. Am citit prima carte a seriei, Cioburi de stele, și mi s-a părut destul de interesant SF-ul acelei lecturi. Cele 3 cărți au acțiunea desfășurată în locuri asemănătoare, dar personajele sunt diferite (din câte am sesizat), fapt pentru care cărțile se pot citi independent una de alta. Poate mă apuc de volumul 3 înaintea volumului 2! Ce ar mai fi? 😃

Sunt curioasă dacă ați citit vreuna dintre cărțile acestea si aștept și alte propuneri de lecturi de la voi. O să revin și cu alte recomandări în perioada următoare și sper să vă încânte lecturile prezentate. Să aveți o zi de toamnă cât mai frumoasă! 😊

6 cărți de citit în zilele reci de toamnă 📚🍂 Editura TREI

2018-02-02T11:44:48+00:00

2 Comments

 1. Madeline September 28, 2017 at 2:57 pm - Reply

  Chiar ma intrebam daca o sa gasesc un aticol asemanator prin blogosfera si iata-l! Multumim pentru idei, par carti super interesante, iar cum mie imi place SF-ul si Fantasy-ul vine la fix.

  https://medeeasjourney.blogspot.ro/

  • Simona September 28, 2017 at 5:54 pm - Reply

   Mă bucur dacă ți-a fost de ajutor lista!! 😘😘 Voi mai reveni și cu alte propuneri cât de curând posibil și, desigur, cu păreri despre cele de față. Sper să te încânte lecturile dacă apuci să citești vreuna din ele. 😃

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree