carte roman grafic omul de zapada raymond briggs editura arthur

Titlul original: The Snowman
Gen: Carte ilustrată, Crăciun, Pentru Copii
Vârsta: 7 ani +
Format: Copertată
Număr de pagini: 32
Format: 215 x 300 mm
Data apariției: Ianuarie 2017 || Editura Arthur || Goodreads

Sinopsis:
Câteva cuvinte de la Raymond Briggs:

“Omul de zăpadă a devenit un fenomen internațional. Cartea a fost tradusă în peste cincisprezece țări și de-a lungul a treizeci de ani a fost mereu republicată. În ultimul sfert de secol, nu a fost Crăciun în care filmul să nu fie difuzat. În prezent, musicalul pus an de an în scenă a trecut de cea de-a zecea ediție. Există sute de obiecte care pot fi cumpărate, mai ales în Japonia, dar și în multe alte țări. O mulțime de oameni de afaceri japonezi umblă cu șosete cu semnătura mea pe ele. De ce, pentru numele lui Dumnezeu?

Cartea a câștigat numeroase premii în țară, printre care și unul de la Victoria & Albert Museum, precum și în alte țări ca Olanda, Italia și America. Filmul a câștigat un premiu BAFTA în Marea Britanie și a fost nominalizat la Oscar în America. Apoi, în ciuda imaginilor minunate generate de computer, acest film de modă-veche, desenat cu creionul a supraviețuit și este încă foarte îndrăgit de toată lumea.

La sesiunile de autograf, oameni ajunși la maturitate vin însoțiți de copiii lor și zic: „Am avut cartea asta când eram mici și acum și copiii noștri au la rândul lor aceeași carte!“ Cred că este cel mai mare compliment pe care un scriitor îl poate primi. Dacă o carte poate trece așa de la o generație la alta, nu există niciun motiv pentru care să nu meargă chiar mai departe.
Acum, prin această nouă ediție, cei de la Puffin se asigură că Omul de zăpadă va supraviețui mult autorului său și cred că asta e nemaipomenit de frumos.”

Rating: 5+/5

carte roman grafic omul de zapada raymond briggs editura arthur

Ninge iar

Cu toate că suntem în luna lui aprilie, se pare că aerul polar și vremea schimbătoare nu ne păsuiesc. Am avut parte de frig și ninsoare în aceste zile așa că am decis să mă cuibăresc cu o carte frumoasă alături. Omul de zăpadă este un roman grafic despre care am auzit extrem de multe lucruri bune așa că am decis să pornesc și eu lectura acestei mici aventuri.

Am făcut cunoștință cu un mic băiețel care devine extrem de entuziasmat de fulgii de zăpadă de afară așa că iese grăbit și se apucă să facă un om de zăpadă. Fericit, el merge la culcare, dar gândul îi este tot la prietenul său. Se trezește în miez de noapte și iese afară la omul de zăpadă care prinde viață din senin.

Acela este momentul în care începe o minunată prietrenie între băiat și omul de zăpadă. Cei doi petrec niște clipe de neuitat, fiecare prezentându-și lumea din care face parte.

carte roman grafic omul de zapada raymond briggs editura arthur

Zborul printre fulgi cu omul de zăpadă

M-am amuzat de momentele când omul de zăpadă se îmbracă cu hainele părinților băiețelului și am privit cu mare drag fiecare ilustrație realizată de Raymond Briggs. Mi s-a părut minunat stilul autorului și m-a ajutat să călătoresc în timp și să plutesc printre fulgii de nea alături de omul de zăpadă.

O poveste înduioșătoare dedicată în special copiilor care poate fi citită în orice anotimp, Omul de zăpadă este acea carte care pune accent pe copilărie într-un mod cu totul aparte. Finalul este cel care îți întristează sufletul însă nu poți rămâne trist când știi prin ce clipe magice ai trecut alături de prieteni dragi!

carte roman grafic omul de zapada raymond briggs editura arthur