Titlul original: Comfort Food
Gen: Gastronomie
Format: Copertată
Număr de pagini: 408
Format: 189 x 246  mm
Data apariției: Noiembrie 2015 || Editura Curtea Veche || Târgul Cărții

Sinopsis:
Aceasta noua carte a mea contine, fara indoiala, cele mai savuroase, inedite si fascinante retete din minunatul univers al aromelor pentru suflet. E vorba de acele placeri vinovate, simple si gustoase, pe care le adoram cu totii. Cartea celebreaza amintirile nostalgice, traditiile, mancarurile preferate din copilarie. Pune in lumina, totodata, ritualul gatitului, precum si meniurile care te scot din cotidian. Ma refer la deliciile culinare ce iti redau buna dispozitie, aducandu-ti un zambet larg pe chip. Si, desigur, la deserturi si alte superbe rasfaturi dulci, prea bune ca sa nu le incerci uneori. In carte gasesti imboldul de a gati acasa delicioase mese pentru cei dragi, menite sa-ti aduca implinire sufleteasca – sper sa-si afle locul potrivit pe un raft, in caminul tau. Cu drag, Jamie Oliver

Rating: 5+/5

Dragul de Jamie

Având pasionați de bucătărie în familie, am o serie de cărți și reviste de bucate care sunt sigură că îmi vor ajunge pentru toată viața. Cu toate acestea, am realizat că unele dintre ele nu îmi sunt cărți de suflet așa că am zis să cercetez cu tot familionul una dintre cărțile lui Jamie Oliver. Aveam o singură carte de-a lui, subțirică, de la ziar, însă era mult prea mică pentru biblioteca oricui.

Comfort Food este o carte pe care Editura Curtea Veche a adus-o în România pentru împătimiții de gătit și iubitorii lui Jamie Oliver. Am fost surprinsă de calitatea acestei cărți și de modul în care este organizată. Jamie a reușit să pună la cale nu doar numeroase rețete inovative ci și o carte care să le reunească pe toate într-un mod frumos și util.

Ce se găsește în Comfort Food?

Jamie Oliver a dorit să adune laolaltă în Comfort Food o serie de rețete destul de ușor de preparat, potrivite pentru a-ți încălzi sufletul și stomacul în orice zi. În cuprinsul cărții aflat la început am regăsit capitolele organizate foarte frumos: nostalgii, delicii pentru o stare de bine, stimulente, ritualuri, plăceri vinovate, răsfățuri dulci.

Fiecare capitol în parte este presărat cu rețete minunate și cu imagini care te fac să îți dorești să te apuci de gătit cât mai repede.

La finalul cărții mi-a plăcut faptul că am regăsit o secțiune cu nutriție unde poți vedea mici imagini cu preparatele, caloriile și alte detalii de nutriție ale acestora. De asemenea, în index poți găsi toate rețetele de la A la Z, ca să îți fie mai ușor atunci când cauți o rețetă anume.

Deserturi și băuturi răcoritoare

Jamie se asigură că ne face toate poftele așa că a pregătit o serie de deserturi la care ai visa și în somn. Prăjitura Pavlova de vis, budinca lipicioasă de caramel, prăjitura cu ananas răsturnată, tortul de ciocolată aniversar, plăcinta cu mere uimitoare sunt doar câteva dintre deserturile care așteaptă să fie pregătite.

După o prăjitură delicioasă te poți răcori cu un bellini, un mojito, un Tom Collins sau un Bloody Mary picant.

Mâncarea de suflet este mâncarea gustoasă

Jamie consideră că o mâncare pentru suflet este o mâncare gustoasă care are ceva aparte. Poți să te inspiri de la el pentru a prepara plăcinta ciobanului, cel mai bun șnițel, tăiței instant cu creveți și curry, porridge, burgerul năstrușnic, supă de pui, legume și pesto, și multe alte preparate.

Comfort Food este o carte de bucate foarte bună pentru persoanele care nu se tem să încerce ceva nou și care doresc să caute inspirație când vine vorba de mâncare. Vei descoperi în cartea lui Jamie Oliver rețete din mai multe colțuri ale lumii iar pe unele dintre ele sunt sigură că le veți recunoaște.

Cred că este una dintre acele cărți de bucate care nu trebuie să nu îți lipsească din casă pentru că îți oferă foarte multe idei pe care să le pui în practică în bucătărie. Organizată cu cap, cu un aspect frumos, poze clare, rețete diverse, povești bucătărești, Comfort Food de Jamie Oliver este o lectură gastronomică pentru toate vârstele.