❤️ REGINELE ADORMITE (Sleeping Queens) – Cum se joacă? || LEX Games

joc carti reginele adormite sleeping queens cum se joaca lex games

Reginele Adormite (Sleeping Queens) by LEX Games

Bună ziua, dragi cititori! Este vineri iar eu simt că reușesc să îmi pun toate planurile în practică și să vă prezint tot ce vreau în aceste zile când am un pic mai mult de timp liber.

Acum câteva luni am primit un nou joc super de la LEX Games și am fost entuziasmată de el întrucât este un joc de cărți colorate și pline de magie. Denumirea originală de Sleeping Queens este posibil să vă fie cunoscută multora dintre voi, întruct jocul a apărut inițial la Gamewright.

Jocul este potrivit pentru cei care au 8 ani +, iar numărul de jucători este de 2-5 persoane. Fiind un joc de aventură, fantasy, deducție este potrivit pentru tine și prietenii tăi, dar și pentru familie. Este un joc care te ține în alertă un pic, pentru a fi pe fază atunci când vrei să le vii de hac adversarilor.

joc carti reginele adormite sleeping queens cum se joaca lex games

Regii trezesc reginele!

Nu știu sigur cum un rege trezește o regină (poate cu o floare, poate cu un sărut!) însă mi se pare o idee foarte drăguță. Jocul este extrem de simplu de înțeles, mai ales după ce citești regulamentul și joci un joc. Cele 79 de cărți sunt împărțite pe mai multe categorii:

  • 79 de cărți
  • 12 Regine
  • 8 Regi
  • 5 Bufoni
  • 4 Cavaleri
  • 4 Poțiuni de Adormit
  • 3 Baghete
  • 3 Dragoni
  • 4 din fiecare număr de la 1 la 10
Cărțile cu spatele verde (Reginele) se vor așeza în 4 coloane a câte 3 rânduri, iar în mijloc vor sta celelalte cărți din care extragem. Fiecare jucător primește câte 5 cărți iar la finalul fiecărui tur trebuie să avem mereu 5 cărți în mână!
Începe jucătorul din stânga celui care a făcut cărțile (jocul este în ordinea acelor de ceasornic) și el va trebuie să strângă 50 de puncte sau 5 regine pentru a câștiga (situația pentru 2-3 jucători; pentru 4-5 jucători se strâng 40 de puncte sau 4 regine). Cărțile cu Regi sunt cele care trezesc o Regină. Joacă o carte rege pe care o pui în zona de decartat și apoi trezește orice regină. Dacă nimerești Regina Fir-de-Trandafir, vei putea să mai trezești o regină! Uhuu!
Dacă printre reginele tale o ai pe Regina Cățeluș, ține minte că nu se va înțelege cu Regina Pisicuță. În momentul în care o extragi pe cea din urmă, va trebui să o returnezi înapoi, cu fața în jos. Cele două cărți nu pot sta la tine întrucât se vor lupta ca pisica și câinele!

joc carti reginele adormite sleeping queens cum se joaca lex games

Contracarează Cavalerii și Poțiunile cu Dragoni și Baghete

Un Cavaler jucat, îți permite să furi o regină de la adversarii tăi! Atenție, dacă sunt rapizi, adversarii îți pot contracara cartea cu o carte Dragon.

O carte Poțiune de Adormit va adormi orice regină a unui adversar. La fel ca și în cazul anterior, adversarul se poate apăra daca are o carte Baghetă. Trebuie să îți contracareze imediat poțiunea cu o baghetă, în caz contrar nu mai poate să te oprească.

Persoana care joacă o carte Bufon va trage o carte. Dacă ea reprezintă o baghetă, un cavaler, un rege, un bufon, un dragon sau o poțiune, va ține cartea în mână. Dacă este un număr de la 1-10, va număra de la stânga începând, iar persoana la care se oprește numărătoarea va putea trezi o regină și să o păstreze!

Cărțile cu numere de la 1-10 îți permit să faci pe matematicianul. Atunci când ai în mână cărți cu numere ce pot alcătui o operație de adunare (spre exemplu: 1+1+2=4), poți decarta toate cărțile în cauză, schimbându-le cu noile cărți pe care le extragi de jos.

Cam acestea ar fi regulile principale de joc așa că vă puteți apuca să îl jucați! Nu este un joc de cărți greu de înțeles, iar dimensiunile reduse vă vor permite să îl luați oriunde doriți pentru a vă juca. Cum vi se par Reginele Adormite? Ați jucat acest joc? V-ați dori să îl testați?  Oferiți-le un like celor de la LEX Hobby Store dacă nu ați făcut-o deja și nu uitați să cumpărați jocul Reginele Adormite dacă vi-l doriți. ^_^

joc carti reginele adormite sleeping queens cum se joaca lex games

Imaginați-vă un loc unde se află o regină a tuturor clătitelor, un rege al prăjiturilor și o haită de dragoni mult prea protectivi… Dacă treaba asta pare a fi desprinsă dintr-un vis, chiar este!

Jocul Reginele Adormite (Sleeping Queens) a fost inventat de o fetiță de 6 ani, Miranda Evarts, care a gândit jocul într-o noapte în care nu putea să adoarmă. S-a trezit a doua zi și a creat această lume minunată și naivă a nobililor ce moțăie, împreună cu sora ei mai mare, Madeleine, și părinții ei, Denise și Max. Pe măsură ce te adâncești în lumea fantastică a lui Evarts, vei găsi un joc care îți antrenează memoria, abilitatea de a creea strategii și de a face calcule simple. Aveți grijă atunci când folosiți cărți poțiuni să nu îi adormiți pe toți din greșeală!

❤️ REGINELE ADORMITE (Sleeping Queens) – Cum se joacă? || LEX Games

2017-09-09T10:53:33+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree