carte ilustrata vaiana biblioteca ilustrata disney editie de colectie

Gen: Cărți pentru Copii, Carte ilustrată
Vârsta: 3 ani +
Format: Copertată
Număr de pagini: 96
Format: 280 x 240 mm
Traducător: Aloma Ciomazga-Margarit
Data apariției: 2016 || Editura Litera Mică

Sinopsis:
„Adulții sunt doar niște copii care au crescut mari!“ – Walt Disney

Universul filmelor Disney prinde viata din nou intr-o colectie de carti ilustrate in care isi spun povestea cei mai iubiti eroi ai tuturor timpurilor. Biblioteca ilustrata Disney ii va fermeca pe copii si pe parinti deopotriva, oferindu-le bucuria de a redescoperi peste ani o comoara nepretuita.
Cu trei mii de ani in urma, cei mai iscusiti navigatori din lume au calatorit de-a lungul Pacificului si au descoperit numeroasele insule ale Oceaniei. Intr-o zi, calatoriile au incetat… si nimeni nu stie de ce. O mie de ani mai tarziu, tanara Vaiana porneste intr-o aventura extraordinara pe apa, cu dorinta apriga de a descoperi oceanul si de a-si salva insula ramasa fara hrana.

Rating: 5+/5

carte ilustrata vaiana biblioteca ilustrata disney editie de colectie

Aventura Vaianei

Vaiana – Biblioteca ilustrată Disney. Editie de colecție este o carte pe care am pus ochii de mai mult timp întrucât am văzut animația Moana de la Disney care m-a fascinat prin povestea originală și personajele minunate!

Toată cartea are o tematică hawaiană, lucru ce mi-a plăcut mult și m-a dus cu gândul la momentele când mă uitam la Lilo and Stitch. Povestea o urmărește pe tânăra Moana (Vaiana), o fată ce locuiește alături de familia sa pe insula Motunui.

În momentul când ea împlinește șaisprezece ani, începe să preia din atribuțiile părinților săi devenind o adevărată conducătoare. Cu toate că lucrurile par să meargă bine iar Moana dă dovadă de alegeri bune, apare o problemă pe care tribul ei pare să nu o mai poată rezolva. Faptul că nu mai găsesc hrana necesară, alături de limitele pe care regulamentul le are pentru locuitorii insulei, o vor face pe fată să treacă de orice impediment pentru a găsi o rezolvare tuturor problemelor.

carte ilustrata vaiana biblioteca ilustrata disney editie de colectie

Întâlnirea cu semizeul 🌴

Pe ascuns, Moana pleacă alături de un cocoș scrântit la drumul său care o va ajuta să îl găsească pe semizeul menit să rezolve problemele insulei. Aventura ei este una periculoasă întrucât oceanul este un tărâm necunoscut pentru ea. Din noroc, Vaiana nu moare și ajunge fix pe insula unde stă semizeul Maui.

Diferența de statură dintre cei doi este una evidentă, dar între ei se va forma până la urmă o relație de prietenie care îi va ajuta să ducă înapoi la zeița Te Fiti inima ei pe care Maui o furase cu mult timp în urmă.

carte ilustrata vaiana biblioteca ilustrata disney editie de colectie

Cartea a fost extrem de hazlie, plină de culoare (imaginile sunt superbe, ca și în animație) iar dacă sunteți fani Disney sau ai Vaianei, trebuie musai să adăugați în bibliotecă această ediție de colecție. Mi-a plăcut la nebunie și v-o recomand cu mare drag!!! 🌴🌴🌴

carte ilustrata vaiana biblioteca ilustrata disney editie de colectie

Citate:

“Când Vaiana împlini șaisprezece ani, Tui o duse pe culmea celui mai înalt munte de pe insulă, într-un loc sacru, unde fiecare căpetenie dinaintea lui, atunci când primise rolul de conducător al tribului, așezase simbolic o piatră lângă cele ale predecesorilor săi. Tui îi spuse Vaianei că, atunci când și ea va fi pregătită să pună o piatră pe muntele tribului de pe Motunui, insula se va mai înălța puțin, la fel cum se întâmplase de fiecare dată până atunci.
Vaiana însă nu-și putu lua ochii de la zările îndepărtate ale oceanului.
— Tu ești viitorul oamenilor noștri, Vaiana, îi spuse tatăl ei. Iar ei nu sunt pe ape, sunt chiar aici.” (p.15)

“Vaiana își simți inima bătându-i cu putere când urcă pe puntea unei ambarcațiuni uriașe. Acolo, găsi o tobă. Ridică bețele și lovi instrumentul. Ecoul unui ritm îi răspunse imediat.
O adiere de vânt străbătu grota, iar torțele pâlpâiră, luminând pereții peșterii, care aminteau de călătoriile pe mare ale strămoșilor ei. În mintea Vaianei prinseră viață imagini cu generațiile trecute ale tribului, navigând în largul oceanului. Strămoșii ei nu se refugiaseră în spatele recifului!” (p.22)

“Maui întoarse barca și porniră numaidecât în căutarea cârligului semizeului. Maui era un marinar desăvârșit, așa că Vaiana îl rugă s-o învețe și pe ea să navigheze și să se orienteze pe mare, dar el refuză. Semizeul se răzgândi doar după ce oceanul îi înfipse în fund o săgeată kakamora. Săgeata îi amorți pentru o verme tot corpul lui Maui, lăsându-l să-și miște doar capul.
Asta însemna că Vaiana trebuia să navigheze singură.
— Dacă poți să vorbești, poți să-mi spui ce am de făcut, spuse ea.
Îmbufnat, Maui îi spuse cum să se ghideze după stele și după soare și cum să urmărească vântul și curenții. Nu era ușor, dar fata își dădu toată silința. Și nici prin cap nu-i trecea să se dea bătută.” (p.46)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.