carte lindbergh povestea unui soricel zburator torben kuhlmann

Titlul original: Lindbergh: Die abenteuerliche Geschichte einer fliegenden Maus
Gen: Carte ilustrată, Pentru copii, Animale, Aventură, Ficțiune
Format: Copertată
Număr de pagini: 92
Format: 280 x 210 mm
Data apariției: 2016 || Editura Corint || Goodreads
Cumpără Lindbergh

Sinopsis:
Colectia Povesti ilustrate de la Corint Junior aduce un titlu sensibil, dar si adevarata pagina a aviatiei mondiale Lindbergh – Povestea soricelului zburator. Povestea ingenioasa si ilustratiile minunate ale lui Torben Kuhlmann vor cuceri imaginatia cititorilor – mai tineri sau mai varstnici – cu ispravile acestui neinfricat soricel.

Sunt vremuri grele… pentru un soricel. O noua inventie – capcana mecanica pentru soareci – i-a facut pe toti semenii lui sa fuga in America, taramul celor liberi. Dar cum vapoarele cu aburi sunt pazite de pisici, Atlanticul nu mai poate fi traversat in siguranta. In cel mai intunecat ascunzis… singurul soricel ramas are o idee senzationala. Trebuie sa invete sa zboare!

„Ca responsabil cu ingrijirea avionului lui Charles Lindbergh, Spirit of St. Louis, aflat la Smithsonian Institution’s National Air and Space Museum, am crezut ca lui Lindbergh i-a venit ideea sa zboare peste Atlantic, fara oprire, de unul singur, dupa ce a citit in presa o stire despre incercarea esuata a faimosului pilot francez Rene Fonck, din septembrie 1926. […] Dar acum stiu adevarata sursa de inspiratie a lui Lindbergh…” – F. Robert van der Linden, National Air and Space Museum, Smithsonian Institution

Rating: 5+/5

carte lindbergh povestea unui soricel zburator torben kuhlmann

Şoricelul curajos

Îmi plac la nebunie poveştile cu şoricei aşa că am fost extrem de nerăbdătoare să mă apuc de Lindbergh. Apărută la Editura Corint Junior, această carte ilustrată a intrat imediat în topul preferatelor mele.

Am descoperit povestea unui șoricel care, odată cu apariția capcanelor pentru șoareci, devine speriat. Văzând că semenii săi dispar de la o zi la alta, el se întreabă unde reușesc ei să se refugieze.

În una dintre zile, descoperind niște lilieci, observă că aceștia se aseamănă foarte mult cu un şoricel zburător. În acel momen îi vine o idee extremă, aşa că se apucă să îşi construiască o invenție care îl va ajuta să zboare şi să ajungă în America, locul de refugiu al tuturor şoriceilor.

carte lindbergh povestea unui soricel zburator torben kuhlmann

Fereşte-te de inamici

Prin puținul text prezent şi prin intermediul numeroaselor imagini realizate de Torben Kuhlman, am reușit să pătrund într-un univers în care şoriceii sunt neînfricați şi inteligenți. Am fost alături de protagonist de la început şi până la final. I-am surprins fricile atunci când era vânat de bufnițe sau pisici, şi am fost uimită să văd cât de iscusit este micuțul rozător, el reuşind să își atingă scopul.

Mi-a plăcut la nebunie această carte şi m-am îndrăgostit de minunatele ilustrații în tonuri maronii-steampunkish. Este una dintre acele cărți care îşi spun povestea mai mult prin intermediul imaginilor, cuvintele fiind de prisos.

Vă recomand cu mare drag Lindbergh. Sunt sigură că, la fel ca şi mine, veți îndrăgi această poveste. Șoricei zburători, bufnițe, pisici, spițe și tot felul de rotițe zimțate aduc o notă de steampunk acestei cărți minunate. ^_^

carte lindbergh povestea unui soricel zburator torben kuhlmann

Citate:

“El se aventură prin labirintul de țevi de canalizare, adulmecă aerul umed și auzi un scârțâit slab.
Dintr-o dată, simți niște aripi fluturându-i în față! Creaturi fantomatice zburau prin întuneric. Arătau ca niște șoareci, cu ochi mici și urechi enorme. Dar zburau cu puternice aripi negre.
Șoricelul a studiat cu atenție ciudatele rude zburătoare, apoi a luat-o la fugă spre casă.” (p.24)

“De fiecare dată când șoricelul testa motorul, elicea stârnea o furtună care îi împrăștia schițele. Micuțul inventator era mai încrezător ca oricând. Să zboare cu adevărat spre America părea să devină posibil!” (p.38)

“Bufnițele nu erau cu mult în spate. O gheară energică a zgâriat coada avionului minuscul. Micuțul aviator a tras în lateral de manșă, iar mașinăria zburătoare a făcut un viraj iute la stânga, mult prea brusc pentru bufnițe.
Avionul s-a înălțat și s-a avântat printre nori. Turnul cu clopot, care păruse atât de mare, era acum doar un ac cu gămălie străbătând ceața.” (p.69)