Gen: Ficțiune, Pentru copii, Carte ilustrată, Clasice, Umor
Format: Paperback
Număr de pagini: 160
Format: 196 x 261 x 11 mm
Data apariției: 6 Octombrie 2016 || Editura Puffin || Goodreads
Cumpără Charlie and the Chocolate Factory

Sinopsis:
Domnul Willy Wonka este cel mai mare producător de ciocolată din lume.
Dar știi cine este Charlie? Charlie Bucket este eroul. Ceilalți copii din această carte sunt niște mici bestii numite după cum urmează: Augustus Gloop – un mare lacom; Veruca Salt – o râzgâiată răsfățată; Violet Beauregarde – o puștoaică repulsivă care mestecă gumă tot timpul; Mike Teavee – un băiat care nu face altceva decât să se uite la televizor.
Găsind Biletele Aurii aceștia vor sosi la fabrica de ciocolată a lui Willy Wonka. Dar ce secrete vor descoperi ei aici?
Turul nostru este pe cale să înceapă. Nu te rătăci, te rog. Domnul Wonka nu ar vrea să piardă pe nimeni din vedere în acest moment.

Rating: 5/5

Tableta magică de ciocolată

Nu cred că m-am gândit vreodată că voi primi o carte învelită în staniol, asemenea unei ciocolate imense! Cei de la Books Express au fost extrem de inventivi, și s-au gândit să îmi trimită cartea Charlie and the Chocolate Factory, împachetată cu mult talent asemenea unei ciocolate legate cu dichis cu ajutorul unei panglici. M-am amuzat să văd că pe ambalajul ciocolatei scria Wonka Bar și deja mi se făcuse poftă să pătrund în povestea plină de dulciuri a autorului mult iubit de copii Roald Dahl.

Am văzut demult de tot filmul Charlie și Fabrica de Ciocolată, însă nu îmi mai aminteam multe detalii din acesta (este un semn că ar trebui să îl revăd?). Am pornit la lectură cu mult entuziasm, întrucât aveam să descopăr vocea autorului în original. Nu după multe pagini m-am acomodat repede cu stilul minunat al lui Roald Dahl, și a fost o adevărată bucurie să descopăr noi personaje create de acesta (asta după ce am avut ocazia să citesc Marele Uriaș Prietenos aka MUP).

Protagonistul nostru este Charlie, un băiețel care locuiește alături de familia sa care nu prea dispune de resurse financiare. Mâncarea este o problemă mare pentru familia numeroasă a lui Charlie alcătuită din păriți și mulți bunici, așa că vă pot spune că băiatul nu are decât o dată pe an șansa de a se bucura de ciocolată. Cadoul de ziua lui Charlie este mereu un baton mic de ciocolată realizată de faimosul Willy Wonka, cel mai mare producător de ciocolată din lume.

În momentul în care Willy Wonka, deținătorul unei fabrici de ciocolată de care a auzit absolut oricine din lume, dă un anunț surprinzător la ziar, Charlie poate avea șansa, alături de alți 4 copii, să viziteze minunata fabrică de ciocolată, și să primească ciocolată gratis pentru tot restul vieții.

Vă dați seama? Cum ar fi ca într-o zi să câștigați un abonament gratuit la ciocolata voastră preferată? Cred că ați deveni instant copil, dacă nu sunteți deja, și ați petrece în fiecare zi alături de dulcele vostru.

M-am bucurat să pătrund în Fabrica de Ciocolată a lui Willy Wonka alături de personajele lui Roald Dahl, și să descopăr ce sunt aceia niște Oompa-Loompas. M-am amuzat pe cinste de multe ori, bunicii lui Charlie fiind printre personajele mele preferate întrucât au reușit să mă facă să râd prin poveștile și reacțiile lor.

Călătoria mea prin lumea de ficțiune magic de nebunească a lui Roald Dahl m-a făcut să mă simt și eu un copil a cărui dorință este o ciocolată bună. Cu acest pachet ciocolatiu sosit înainte să fac 5 ani de blogging, mi s-a creat instant o stare festivă, așa că am aruncat cu steluțe peste tot, am trecut balonul cu cifra 5 și cartea la pozat, în timp ce admiram coperta minunată pentru această ediție a cărților autorului.

Atât de multe culori și magie la un loc, alături de ilustrațiile faimosului Quentin Blake care a ilustrat peste 200 de cărți (foarte multe și de la Roald Dahl desigur).

P.S.: Am primit propriul meu tichet auriu atunci când am desfăcut ciocolata livrească!! Woohoo!
P.S.2: Și semne de carte superbe!
P.S.3: Și pliculețe de ceai cu urări faine de la dearest Ana!


Citate:

“«Don’t touch!» shouted Mr Wonka. «And don’t knock anything over!»
Charlie Bucket stared around the gigantic room in which he now found himself. The place was like a witch’s kitchen! All about him black metal pots were boiling and bubbling on huge stoves, and kettles were hissing and pans were sizzling, and strange iron machines were clanking and spluttering, and there were pipes running all over the ceiling and walls, and the whole place was filled with smoke and steam and delicious rich smells.
Mr Wonka himself had suddenly become even more excited than usual, and anyone could see that this was the room he loved the best of all.” (p.85)

“Dear friends, we surely all agree
There’s almost nothing worse to see
Than some repulsive little bum
Who’s always chewing chewing gum.
(It’s very near as bad as those
Who sit around and pick the nose).
So please believe us when we say
That chewing gum will never pay;
This sticky habit’s bound to send
The chewer to a sticky end. […]” (p.95)

Am primit TICHETUL AURIU || Charlie și Fabrica de CIOCOLATĂ 🍫🍫