carte elefantelul care voia sa adoarma carl johan forssen ehrlin editura litera

Titlul original: The Little Elephant Who Wants to Fall Asleep: A New Way of Getting Children to Sleep
Gen: Ficțiune, Psihologie
Format: Buretată
Număr de pagini: 40
Format: 197  x 270  mm
Data apariției: Noiembrie 2016 || Editura Litera || Goodreads
Cumpără Elefănțelul care voia să adoarmă

Sinopsis:
Spune-i copilului tău „noapte bună“ într-o manieră diferită, citindu-i noua carte a psihologului Carl-Johan Forssén Ehrlin, autorul bestsellerului internațional Iepurașul care voia să adoarmă! Prin tehnicile de relaxare inovatoare, testate și aprobate de părinți, acest volum reprezintă o lectură ideală la finalul fiecărei zile.
Copilul tău o va însoți pe elefănțica Ellen în călătoria ei prin pădurea magică unde își va găsi somnul. De-a lungul drumului, va face cunoștință cu mai mulți eroi fantastici și se va relaxa suficient cât să se îmbrace rapid în pijama. Povestea funcționează perfect atât în cazul somnului de după-amiază, cât și seara, la culcare.
Cartea conține materiale inedite, inclusiv idei de adormit copiii și răspunsurile autorului la întrebări frecvente referitoare la o mai bună rutină a somnului.
Aprecierile părinților:
„Chiar mai bună decât Iepurașul care voia să adoarmă.“
„E minunat să ai o alternativă la poveștile tradiționale.“
„E suficient să-i citești câteva pagini, iar copilul tău va adormi imediat!“
„O carte care nu trebuie să lipsească din casa noastră!“

Rating: 4/5

Cum să îți adomi copilul cu ușurință

De-a lungul timpului, cărțile au început și ele să se diversifice în idei și scopuri. Una dintre cărțile despre care vreau să vă discut astăzi este Elefănțelul care voia să adoarmă, o carte care are un background psihologic. Autorul Carl-Johan Forssen Ehrlin, cel care a scris și Iepurașul care voia să adoarmă, a reușit să creeze încă o carte al cărui scop este de a-i adormi pe copii (și cu puțin noroc și pe adulți).

Cartea conține o poveste foarte frumoasă, al cărui protagonist este un elefănțel simpatic care nu își găsește somnul. În plimbarea lui dintr-un loc în altul, întâlnește o serie de alte personaje care îl îndeamnă, rând pe rând, la somn.

interior carte elefantelul care voia sa adoarma carl johan forssen ehrlin editura litera

Secretul stă în tonul vocii

Cartea este concepută într-un mod foarte interesant, așa că cititorul, în funcție de înclinația scrisului sau de textul special regăsit între paranteze, își va adapta tonul vocii, și chiar va imita căscatul. În unele momente, adultul va introduce și numele copilului în cadrul textului, pentru a-l apropia și mai mult de poveste. Toate acestea sunt menite pentru a-i transmite copilului diverse senzații care să îl conducă spre somn.

Mie mi s-a părut o carte foarte bine pusă cap la cap, și chiar am căscat și eu de câteva ori (cu toate că nu am citit povestea cu voce tare). Povestea în sine a fost simpatică și liniștitoare, și mi-a făcut mare plăcere să fac cunoștință cu elefănțelul. ^_^

interior carte elefantelul care voia sa adoarma carl johan forssen ehrlin editura litera