recenzie coperta carte bloom navigating life and style estee lalonde


Gen: Biografie, Youtuberi, Nonficțiune
Format: Hardrback
Număr de pagini: 256
Data apariției: 6 Octombrie 2016 || Editura Ebury Press || Goodreads
Cumpără Bloom de Estee Lalonde

Sinopsis:
‘For me, the word “bloom” encapsulates the idea that anything is possible when you put your mind to it. It’s a word that hints at becoming who you are meant to be.’ – Estée Lalonde

In Bloom, Estée shares the moments, people, things and life lessons that have made her who she is today and offers her tips for surviving life. Celebrate your bloom story and what makes you unique.

Life * People * Work * Beauty * Fashion * Home * Travel * Food

Rating: 5+/5

recenzie coperta carte bloom navigating life and style estee lalonde

Youtubers rock

Făcând parte din lumea youtuberilor (nișa booktubing, yes please), tind să mă uit în unele perioade extrem de mult la youtuberii mei preferați, fie ei din România sau din străinătate. Una dintre youtuberițele mele preferate este Estee Lalonde, cunoscută și sub numele de Essie Button. Aceasta a pornit la drum cu un blog, și mai apoi și-a deschis un canal de youtube unde discuta în principal despre poduse de beauty.

Încetul cu încetul ea a devenit din ce în ce mai populară, dar fanii ei nu o cunoșteau cu adevărat, viața ei fiind destul de dificilă din mai multe motive. Între timp și-a deschis un al doilea canal de youtube (preferatul meu), unde prezenta o serie de aspecte din viața de zi cu zi, călătoria cu ea prin UK fiind una care m-a încântat nespus de mult.

recenzie coperta carte bloom navigating life and style estee lalonde

Lupta cu anxietatea și depresia

Bloom este cartea pe care Essie a publicat-o undeva în toamna lui 2016. Am fost extrem de entuziasmată când am auzit că aceasta va scoate o carte. Chiar dacă multă lume a avut păreri negative despre carte, eu am fost la polul opus: am adorat cartea! Cunoscând-o pe Estee prin intermediul vloggurilor sale, am simțit că ea este un fel de prietenă virtuală care mă plimbă prin locuri prin care nu am ajuns.

Cartea Bloom nu a făcut decât să mă apropie mai mult de Essie, prezentându-mi aspecte despre viața ei reală. Am aflat astfel despre greutățile prin care a trecut autoarea încă de când era mică. De multe ori s-a simțit că nu își găsește locul printre cei de la școală sau din jur, s-a simțit diferită, și s-a subapreciat, mai ales când venea vorba de aspectul ei.

M-am apropiat mai mult de Essie, și m-am regăsit parcă în unele capitole în care discuta mai în amănunt despre lucruri pe care nu le știam așa bine despre ea: lupta cu anxietatea și depresia. Nu doar faptul că s-a mutat din Canada în UK pentru a fi cu iubitul său a făcut-o să aibă stări depresive, dar și faptul că încă nu își găsise drumul în viață și nu se aprecia cum trebuie.

recenzie coperta carte bloom navigating life and style estee lalonde

Să înflorim asemenea copacilor

Citind Bloom am simțit ca și când am discutat cu o persoană cae m-ar înțelege foarte bine. Este foarte straniu când acest lucru se întâmplă în realitate, darăminte prin intermediul unei cărți! M-am simțit tristă în unele momente când am citit prin ce greutăți a trecut autoarea, iar la finalul cărții am simțit o fericire mare.

Cartea este scrisă într-un mod lejer, și se poate simți foarte bine vocea lui Essie. 🙂 Unii au criticat autoarea, spunând că nu știe să scrie, însă eu am fost mulțumită că am regăsit în Bloom fix ceea ce așteptam: aceeași persoană de pe youtube, care a reușit să se deschidă și mai mult în fața fanilor.

Am lecturat despre viața autoarei, despre beauty, despre cum a simțit nevoia să evolueze în cadrul muncii sale pe youtube, cum s-a descurcat cu distanța dintre ea și familie. Am aflat detalii despre prietenii săi, despre iubitul ei Aslan și despre câinele lor Reggie care le-a oferit zilnic un motiv în plus pentru a zâmbi. Se pare că animalele de companie sunt de mare ajutor în momentele când suferim de anxietate sau depresie, pentru că ne pot înveseli instant, ne ajută să ieșim din casă mai des, oprindu-ne multe dintre gândurile care uneori nu ne dau pace.

Aș putea spune multe despre această carte, dar dacă sunteți o fană a lui Essie, sau ați dori să descoperiți o mică poveste de viață care să vă facă mai puternici în gândie, vă recomand cu mare drag Bloom: fie ca și voi să înfloriți zilnic asemenea florilor de cireș. ^_^

Citate:

“Everyone wants to be happy and even if you think you’re happy, you want to be happier. What does it mean to be happy? I think everyone feels happiness in different ways.” (p.13)

“When you get knocked back, get back on the horse and try harder. There is something inherent in me that gives me the strenght to always keep trying – there is always a solution.” (p.81)