Nume de Cod Cuvinte & Nume de Cod Imagini || LEX Games

jocuri societate boardgames nume de cod cuvinte imagini povesti intunecate lex games

Jocurile de societate

Pe la final de 2016 am început să prind și eu gustul jocurilor de societate aka boardgames, și parcă mi-aș dori să descopăr mai multe, și dacă s-ar putea să le am și să le pot juca cu prietenii. Nu am testat multe jocuri, însă am descoperit Activity (este printre preferatele mele, desigur), și m-am distrat și cu Camel Cup (este genial și acela!!), iar mai apoi am trecut spre partea macabră din Povești Întunecate (LEX Hobby Store).

Sunt multe jocuri apărute pe piață, unele mai mult sau mai puțin cunoscute, și am prieteni care au început să “colecționeze” boardgames, distrându-se foarte mult atunci când le cumpără, le joacă sau le aranjează printre rafturi.

jocuri societate boardgames nume de cod cuvinte lex games

Nume de Cod Cuvinte

Unul dintre jocurile pe care le-am tot foit pe rafturi de la final de 2016, este Nume de Cod cu cuvinte. Acest joc a fost tradus în limba română de către cei de la Lex Games și este foarte tare. Acesta include o serie de cartonașe, o clepsidră, un suport de plastic și  regulile, invitându-te mai apoi să îl joci cu prietenii sau familia.

Regulile jocului sunt extrem de simple, după ce le înțelegi și joci jocul de câteva ori. Vor fi 2 tabere: echipa roșie și echipa albastră. Prima echipă care pornește este cea a cărei culoare se află pe cartonașul cheie (cel cu multe pătrățele colorate), ea având în total 9 cartonașe, spre deosebire de echipa adversă care va avea 8 cartonașe cu agenți.

Cartonașele cu agenți reprezintă numărul de cuvinte de pe cartonașele aranjate jos (5 linii a câte 5 coloane) pe care fiecare echipă le are de ghicit. Cuvintele pe care o echipă le va ghici sunt cele care sunt însemnate cu culori pe cartonașul cheie (mă duce cu gândul la jocul cu avioanele).

Restul de cartonașe aflate în cutie sunt cele cu martori (reprezentate cu crem pe cartonașele cheie), asasinul (cel cu negru, care face o echipă să piardă dacă e nimerit) și multe cartonașe cu cuvinte (față-verso).

jocuri societate boardgames nume de cod cuvinte imagini lex games

Joc în 2, 3 sau mai multe persoane

Numărul minim de jucători este de 2 persoane, însă este de preferat să îl puteți juca în cel puțin 3 sau 4 persoane, pentru a vă bucura mai mult de joc.

O echipă are un spion și unul sau mai mulți agenți operativi. Spionul are rolul de a oferi indicii pentru ca agentul să ghicească unde se află cuvântul de pe cartonașul așezat jos.

Un indiciu este format dintr-un cuvânt care NU se regăsește jos (de exemplu, jos avem cuvintele “roșu” și “culoare”. Nu putem folosi “culoare” pe post de indiciu pentru cuvântul “roșu”). De asemenea, indiciile pot fi și cuvinte care rimează cu cele așezate jos (destul de dificil de ghicit în acest mod), din abrevieri, acronime și cuvinte compuse.

Tipurile de indicii permise sunt decise de jucători înainte de a începe jocul. Nu sunt acceptate cuvinte compuse inventate, care nu au niciun sens în viaț reală.

jocuri societate boardgames nume de cod imagini lex games

Nume de Cod Imagini

Dacă ați înțeles cam cum se joacă Nume de Cod Cuvinte vă va fi extrem de ușor să jucați și Nume de Cod Imagini, întrucât jocurile sunt practic la fel.

Diferențe:

  • avem cartonașe colorate diferit, mai mari
  • avem cartonașe cu imagini în loc de cuvinte
  • cartonașele vor fi aranjate pe 5 linii a câte 5 coloane

Pentru a face jocurile mai distractive, puteți combina Nume de Cod Cuvinte cu Nume de Cod Imagini, și puteți folosi aranjamentul de 4×5 sau 5×5, după cum doriți!

jocuri societate boardgames nume de cod cuvinte imagini lex games

La joc!

Sper că aceste jocuri vă atrag atenția, și vă asigur că vă veți distra în timp ce vă jucați de-a agenții și spionii. Ca să aflați mai multe detalii despre jocurile Nume de Cod, vă invit să vă uitați la clipul de mai jos.

Voi ați jucat vreunul dintre aceste jocuri? Sunt curioasă ce jocuri de societate vă plac, și ce mi-ați recomanda. 😀

jocuri societate boardgames nume de cod cuvinte imagini lex games

Nume de Cod Cuvinte & Imagini || LEX Games

2017-09-09T10:53:34+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree