Povesti Intunecate || LEX Games

Ce sunt Poveștile Întunecate

Bună dragilor! În postarea de azi vreau să vă discut un pic despre un joc foarte tare pe care l-am primit de la LEX Games. Aceștia mi-au trimis un colet în care se regăseau câteva jocuri de societate pe care ei le-au tradus în română.

Povești Întunecate este un joc de dimensiuni reduse, alcătuit dintr-un set de 50 de cărți pe care sunt inscripționate poveștile întunecate, dar și ghicitorile.

Aceste Povești Întunecate sunt o adunătură de întâmplări și povești stranii, ciudate, macabre, sau chiar normale. Pentru a vă bucura cât mai mult de acest joc, este de preferat să îl jucați în mai multe persoane, însă dacă sunt cel puțin 2 jucători, jocul se poate desfășura.

Reguli de bază

Regulile acestui joc sunt destul de simple, însă jocul în sine este destul de greu, el putând uneori să dureze foarte mult din cauza dificultății sale.

În primul rând, jocul se joacă în cel puțin 2 jucători. Vom avea un Maestru al Ghicitorilor, care extrage o carte și citește ghicitoarea de pe cartea de joc, și unul sau mai mulți jucători ghicitori, care se ocupă de reconstituirea poveștii întunecate.

Ghicitorii au dreptul să pună întrebări la care Maestrul Ghicitor poate răspunde doar cu “da” sau “nu”. De asemenea, Maestrul își poate ajuta Ghicitorii, sau îi poate încurca.

Atunci când Ghicitorii adresează întrebări care nu sunt corecte cu regulile jocului (de pildă: “portocala era portocalie sau roșie?”), Maestrul Ghicitor îi va ruga pe aceștia să le reformuleze.

Dacă un Ghicitor adresează o întrebare care nu se mulează cu povestea în cauză (de pildă: “cățelul era înalt?” atunci când este vorba despre un om înalt), Maestrul Ghicitor poate spune că “premisa este falsă”. Dacă dorește să îi încurce pe jucători, acesta poate decide să nu le ofere indicii, jocul devenind și mai greu așa.

Cu cât mai mulți, cu atât mai mare hazul

Acest joc se joacă cel mai bine în mai multe persoane, întrucât în acest mod există posibilitatea ca jocul să se termine mai repede. Fiind mai mulți jucători, puteți pune cap la cap toate indiciile mult mai repede și, în același timp, vă puteți amuza de ideile născocite de coechipieri.

Eu vă recomand jocul cu mare drag, și chiar cred că veți fi surprinși de poveștile întunecate. Sunt sigură că este destul de greu să puteți ghici multe dintre ele, așa că vă anunț că trebuie să vă înarmați cu multă răbdare, idei, și imaginație!

Povești Întunecate || LEX Games

2017-09-09T10:53:49+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree