Gen: Beletristică
Format: Paperback
Număr de pagini: 312
Format: 135 x 200 mm
Data apariției: 2016 || Editura A.V. Personal
Vulpescu || Fb Andrei Vulpescu
Cumpără de pe Bookzone

Sinopsis:
Cartea aceasta reprezintă un carusel de stări. Ea te poate intriga sau te poate revolta, te poate liniști sau te poate mângâia, te poate urca sau te poate trimite în cele mai întunecate colțuri ale simțirii, te face să râzi sau te pune pe gânduri… Fix ca viața!

Este o carte care atinge subiecte extrem de importante din viață de zi cu zi și enumăr doar câteva dintre ele:

Importanța fidelității într-un cuplu;
Rolul și aportul sexului în relația de cuplu;
Despre încrederea în sine;
Tipologia sexului feminin, de ce femeia poate reprezenta cheia unei relații;
Care sunt lucrurile de care e bine să se țină cont în alegerea partenerului compatibil
Acestea sunt doar o parte dintre temele din carte, pe restul te invit să le descoperi personal.

Sunt sigur că te vei regăsi în această carte și te va face să-ți pui întrebări foarte importante penru tine, și în același timp, să privești dintr-un unghi diferit propria-ți viață.

Rating: 2/5

Nu am avut ocazia să citesc multe cărți inspirate din realitate, sau despre viață în sine, însă Bărbații inteligenți nu au nevoie de amante a reușit să îmi ofere niște momente în care am recunoscut câte lucruri nebănuite îți oferă viața.

Am observat că limbajul cărții este unul un pic dur pe alocuri, așa că nu aș recomanda-o pentru toate vârstele, dar exprimarea autorului cred că a fost menit pentru a arăta cum este viața cu adevărat în multe situații.

Structurată în opt capitole, lectura m-a trecut prin diverse stări: uneori am fost de acord cu ideile autorului, alte dăți nu am putut să le înțeleg, și chiar am fost indignată. Probabil nu am avut îndeajuns de multe experiențe la viața mea ca să pot trage aceleași concluzii ca și cele expuse de autorul Andrei Vulpescu, însă știu că toți avem parte de vieți diferite.

“Fix oamenii care caută dovezi de iubire oferă dovezi de lipsă de respect.” (p.222)


Viața ne trece prin multe, avem parte de eșecuri, de ispite, de clipe de fericire și tristețe, suntem des frustrați, dar cel mai important consider că este momentul când reușești să separi experiențele bune de cele rele, și să înveți din toate.

Cartea de față conține diverse sfaturi pe care autorul le oferă atunci când vine vorba de viață, femei, bărbați, relații. Chiar dacă nu toate s-au potrivit pe caracterul meu, sau nu le-am putut concepe, consider că ele au fost scrise pe înțelesul tuturor. 🙂

Mi-a plăcut că înaintea fiecărui capitol am regăsit câte un citat, reprezentativ pentru ceea ce urma să citesc, și câteva dintre ele mi s-au părut destul de interesante și realiste. După ce am terminat de citit cartea, am realizat că a reușit să îmi trezească destul de multe sentimente, și chiar dacă nu m-am mulat pe fiecare expunere, am rămas cu niște concluzii în minte.

Dacă vă plac cărțile realiste, în care autorii discută liber despre experiențele și ideile lor în legătură cu relațiile și viața, o puteți încerca pe aceasta. Cu un text destul de stufos, dar având un stil liber, autorul vă va purta rapid prin “caruselul vieții”.

Citate:

“Eu nu cred că putem spune ce tip de infidelitate este mai rău, indiferent că vorbim aici despre femei sau despre bărbați. Infidelitatea semnalează un dezechilibru, deci apariția unor fisuri în relație. Ea nu apare pe fondul fericirii în cuplu, ci pe fondul nemulțumirilor. Infidelitatea nu este un accident, ci o alegere.” (p.93)

“Fericirea se găsește în fața oglinzii!
După părerea mea, primul pas spre fericire este primul pas spre baie, dimineața, când te ridici din pat. Ăla este primul semn care-ți indică faptul că, cel puțin din punct de vedere fizic, te-ai trezit. Ajuns în baie, dă-ți cu apă rece pe față și apoi privește bine în oglindă. Dacă ți se pare că oglinda e murdară – dă-ți o palmă! Apoi întreabă-te cine dracu’ e individul(a) ăla(aia) din oglindă și, mai ales, ce are cu tine de îți dă palme?” (p.299)

Puteţi găsi această carte pe site-ul celor de la Bookzone unde aveți ocazia să descoperiți și alte cărți pe placul vostru!