Gen: Ficțiune, Realism Magic, Mister
Format: Paperback
Număr de pagini: 174
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 4 August 2016 | Editura Bestseller | Fb Bestseller | Fb Andreea Russo | Instagram: @bestseller_books // @andreea.russo || Goodreads

Sinopsis:
Cum e să trăiești fără amintiri? Cum e să știi că acestea sunt scrise într-un jurnal de care îți e frică? O frică față de un trecut în care cunoșteai viitorul.

Tokyo, 11 februarie, el deschide ochii și realizează că nu mai are trecut, cu excepția unor jurnale pe care tot amână să le citească. Într-un final le deschide și redescoperă greșelile pe care le-a făcut în mod conștient. A pierdut benevol femeia pe care o iubea. Cum să se întoarcă la viața lui de odinioară? Cum să o întoarcă pe ea? În loc de răspunsuri apar mai multe întrebări.

Numele lui este Mir. E în viață. Dacă citești aceste rânduri, descopri împreună cu el trecutul său.

Rating: 4/5

“Doar printre oameni ne simțim cu adevărat singuri” (p.135)

Când am citit primul volum din seria Amintiri din viitor, am fost plăcut surprinsă de ceea ce am descoperit. Am sorbit fiecare pagină, iar misterul creat în jurul personajului principal, Mir, m-a acaparat.

Acum, la aproape jumătate de an distanță de când am lecturat prima carte, m-am reîntâlnit cu stilul autoarei Andreea Russo, un stil absolut minunat, care te prinde în mreje și nu te lasă până nu termini cartea de citit.

Cu toate că am regăsit stilul autoarei, am sesizat apariția unei povești parcă mai complexă, cu întoarceri în trecut și viitor, cu personaje care nu știm ce par a fi.

Am făcut cunoștință cu Milena, însă identitatea ei nu ne este dezvăluită imediat. Reapariția lui Mir, și legătura lui cu Milena au fost o surpriză pentru mine, și m-am bucurat de intriga creată de autoare. Un volum asemănător cu primul, dar total diferit, Amintiri din viitor m-a făcut să intru într-o stare profundă, având alături citate dragi pe care le-am surprins din loc în loc.

Nu sunt multe cuvinte pe care le-aș putea spune despre această carte, întrucât numai experiența lecturii v-ar putea transmite cu adevărat ceea ce a creat autoarea: o lume a cuvintelor, amintirilor, a identităților uitate.

Eu m-am bucurat mult de faptul că am putut citi mai departe despre destinul lui Mir, și sunt curioasă cum se va încheia această trilogie. Dacă vă plac cărțile misterioase, care vă pot trezi ceva în suflet, eu vă recomand cu mare drag seria Amintiri din viitor. Nu cred că veți regreta. ^_^Citate:

“Păsări albe de hârtie îi atârnă deasupra capului, închide ochii pentru a-și imagina că este una din ele. Un alb blocat într-o formă. Un suflet blocat într-un alb. A început să plângă în hohote, de milă, de faptul că nu simte nimic, de faptul că Milena nu mai este.” (p.22)

“- Știi, mamă, ea îmi amintește de o stea neagră.
– Stea neagră?
– Da, o stea care se stinge de bunăvoie și totodată lucește înăuntrul ei de fericire.
Amelia se privea în oglindă, avea două cosițe împletite, legate cu dantelă. S-a dus rapid să aștearnă istorioara pe hârtie, apoi din acea foaie a modelat o pasăre. Peste câteva minute, copila se întindea spre pod, urcată pe scaun, și atârnă de pod încă o pasăre de hârtie albă.” (p.46)

“Trecutul doare atâta timp cât nu suntem mulțumiți de prezent.” (p.152)

Le mulțumesc mult celor de la Editura Bestseller pentru că mi-au oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.