Gen: Beletristică
Format: Paperback
Număr de pagini: 140
Format: 130 x 200 mm
Data apariției: 2016 || Editura A.I. Personal
Alina Ilioi – Gânduri ascunse || Fb Alina Ilioi
Cumpără de pe Bookzone

Sinopsis:
Născută în Bucovina, Alina Ilioi a început încă adolescență să cocheteze cu scrisul. De aici și până la a scrie cărți, a fost nevoie de câțiva pași, pe care i-a făcut cu emoție și curaj, având toată susținerea cititorilor de pe blogul ei.

Cu o experiență de șase ani de televiziune în spate și implicare în diverse proiecte sociale, scriitoarea nu a stat pe gânduri când a fost nevoie să se axeze doar pe scris. Prima ei carte „Așa vei ști că l-ai întâlnit pe EL” a fost doar începutul a ceea ce urma să fie: alte cărți scrise din suflet pentru suflet.

„Dacă ar fi să mă întrebi despre Alina, am numai lucruri bune să-ți spun – este un om care se dedică celor din jurul ei, fără a aștepta altceva în schimb. Despre scris, ei bine, pot să spun că este printre puținii autori și bloggeri pe care îi citesc cu plăcere.”– Bogdan Marcu, autorul cărții Jurnalul lui Adam

Rating: 3.5/5

Sunt persoane care toată viața își caută sufletul pereche, și de multe ori trec pe lângă el sau nu reușesc să lupte îndeajuns de mult pentru a ține aproape omul care ar putea să le ofere cea mai mare împlinire sufletească.

Te iubesc pe nevăzute este una dintre acele cărți în care se discută despre sufletele pereche, având în centru tema iubirii, prezentată din perspectiva a două personaje: o ea și un el. Descoperim încă de la început că relația dintre cei doi nu a avut un viitor, totul datorându-se alegerilor pe care aceștia le fac.

Neputința de a renunța la anumite aspecte în favoarea persoanei iubite a dus la ruperea unei legături importante. Mi-a plăcut cum autoarea a pus în evidență că această legătură nu se rupe cu adevărat (personajele încă au sentimente puternice, în ciuda despărțirii), însă deduc că în timp ea dispare cumva, lăsându-ți sufletul liber.

Cartea a fost structurată în mai multe capitole intitulate “ea”, “el”, “ea și el”, “lui”, ele permițându-ne să aflăm gândurile personajului feminin, dar și ale celui masculin. Am trăit sentimentele pe care Alina Ilioi le-a transmis, greutatea lor fiind una pe care nu mulți oameni o pot suporta.

M-am bucurat de această lectură, și v-o recomand cu mare drag. Împletirea notelor triste cu cele vesele (chiar dacă sunt mai puține), mi-au oferit niște clipe de relaxare și detașare de realitatea mea. Cu toate acestea m-am regăsit în multe dintre vorbele Alinei Ilioi, și am trăit odată cu personajele. Autoarea și-a lăsat amprenta feminismului în această carte, și mi-a plăcut să îi descopăr stilul lejer care mi-a permis să mă acomodez repede.

Despărțirea de persoana dragă ție este întotdeauna dificilă, iar urmele pe care ea le lasă în suflet, nu pot fi șterse. Cum poți vindeca un suflet rănit, care se agață de un alt suflet? Poate căutarea unui alt suflet ar fi soluția. Uită de dragostea anterioară, prin găsirea unei noi iubiri adevărate. 🙂

Dacă vă plac cărțile pentru suflet, sper să îi dați și acesteia o șansă, întrucât a reușit să îmi stârnească o anumită emoție pe care sper să o descoperiți și voi.

Citate:

“- Pot să te rog ceva?
– Tu știi că poți să mă rogi orice.
– Te rog mult de tot să ai grijă de time până când pot sa am eu.” (p.9)

“Spune-mi: poți tu să mă iubești așa? Poți tu să renunți la tot pentru mine, și să-ți fie suficient să mă știi a ta? Știu că nu poți… Am dovada acțiunilor trecute. Oricât de puternică, de reală și de sinceră este dragostea noastră, tu încă mai eziți. Probabil este o caracteristică a bărbaților care au mult de pierdut. Și tu ai, nu spun că nu. Dar oare se poate compara tot ce pierzi, cu tot ce vei câștiga?” (p.35)

“Cum poți pierde pe cineva pe care nu-l ai?” (p.39)

“Este de nedescris sentimentul pe care-l ai când îți pierzi dragostea adevărată, sufletul pereche. Te sfâșâie bucățică cu bucățică. Te rupe în mii de bucăți, pe care apoi alergi buimacă să le culegi. Și-ai vrea să le culegi pe toate, ca să te simți din nou întreg, dar nu reușești. Nu reușești pentru că o bucată din tine a dispărut. Pentru totdeauna.” (p.47)

“- Ții minte când visam la un viitor împreună?
– Normal.
– Ce s-a întâmplat cu visul nostru?
– Am revenit la realitate.” (p.118)

“- Tu meriți mai mult!
– Nu știu dacă există mai mult decât tine.
– Te.
– Și eu pe tine te.” (p.134-135)

Puteţi găsi această carte pe site-ul celor de la Bookzone unde aveți ocazia să descoperiți și alte cărți pe placul vostru!