Gen: Beletristică
Format: Paperback
Număr de pagini: 252
Format: 130 x 180 mm
Data apariției: 2016 || Editura B.M. Personal
Jurnalul unui Adam Fb || The Diary of Adam
Cumpără de pe Bookzone

Sinopsis:
“Jurnalul unui Adam” este un roman despre evoluția unui bărbat în raport cu sexul frumos, cu femeile. Toți bărbații, asemenea femeilor, au greșit la un moment dat. Unii au învățat ceva, alții continuă să repete greșelile. Să iubești o femeie înseamnă, dincolo de ceea ce este deja evident, să îi pătrunzi în suflet și, la rândul tău, să o lași să pășească în al tău. Este un roman despre dragoste, despre greșeli, despre lecții învățate, scris fără perdea, căci trebuie să fim sinceri măcar față de noi.
Sunt sigur că “Jurnalul unui Adam” este și povestea ta!

O carte în paginile căreia tot mai mulți adolescenți se regăsc, care prezintă întocmai primele interacțiuni, primele atracții dintre un băiat și o fată și evoluția acestora. O carte care se potrivește tinerilor, aflați la „început de drum” cât și persoanelor „trecute prin viață”, deoarece fiecare va regăsi în personajele romanului ceva asemănător sieși.

Bogdan Marcu vorbește într-un limbaj uzual despre schimbările ce se produc în viața noastră, a tuturor, despre modul în care simțim iubirea și ajungem să prețuim persoana de lângă noi în raport cu evoluția timpului și cu maturizarea noastră.

Pe Adam îl vei iubi, îl vei urî, vei plange și vei suferi alături de el, te vei bucura alături de el, dar mai ales vei rămâne cu sufletul la gură pentru a afla deznodămâtul relației cu Andrada.

Rating: 3/5

Jurnalul unui Adam este o carte despre care tot auzisem pe facebook, loc unde pagina cu același nume a făcut furori în România. Mi-au atras atenția o serie de postări și citate, însă nu știam despre ce este cartea scrisă de Bogdan Marcu.

Am pornit la lectură, și am descoperit că nu după mult timp m-am trezit ca ajunsesem deja la jumătatea cărții! Guilty! Vă anunț că nu este o carte cu un limbaj greoi, dar acest lucru poate fi un bonus, permițându-ți să lecturezi cartea destul de repede și să înțelegi ideile autorului cu ușurință.

Cartea îl urmărește pe un așa zis Adam (reprezentant al bărbaților), care ne prezintă diversele lui aventuri amoroase, care l-au făcut să realizeze de-a lungul timpului ce ar trebui să prețuiască la o femeie.

A fost o carte destul de cheesy, întrucât am regăsit și multe pasaje pe care le-am simțit un pic forțate, dar cu toate acestea m-am adâncit destul de repede în lectură. Nu o pot recomanda pentru toate vârstele, întrucât prezintă și anumite scene cu caracter sexual, dar mi s-a părut o carte destul de apropiată de realitatea în care trăim.

Relațiile pe care Adam le are, prima fată cu care se sărută, prima fată pentru care are nu doar o atracție fizică, toate sunt destul de veridice. Dacă nu știți cum gândește un băiat, această carte v-ar putea ajuta să înțelegeți mai bine.

Nu mi-au plăcut foarte multe dintre alegerile pe care Adam le-a luat, promisiunile pe care le-a făcut în momentele de entuziasm, dar cam așa fac multe persoane în realitate. În clipele de entuziasm, în momentele când descoperă persoane noi, se lasă purtate de val, negândindu-se dacă acțiunile lor au un scop benefic sau nu.

Nu am descoperit ceva nou în această carte, însă a venit ca o confirmare a faptului că relațiile întotdeauna sunt dificile, mai ales la început de drum când nu ai experiență. Experiența te face mai precaut, și mai dornic de a-ți găsi în timp ceva stabil. Dar până ajungi într-un moment în care știi să faci alegerile corecte, trebuie să te lovești de câteva ori cu capul de pereți. 🙂

După ce am terminat de citit cartea, m-am simțit un pic tristă, deoarece majoritatea personajelor din carte nu au reușit să îmi ofere niște gânduri pozitive, însă am fost și un pic “fericită” cu gândul că toți oamenii trec prin greutăți când vine vorba de relații, mai ales în adolescență. Toți avem parte de nelămuriri, facem greșeli, și încercăm să învățam din ele.

Finalul cărții a fost unul care lasă cititorul curios de următorul volum, în cazul nostru, definitivarea relației dintre Adam și o anumită Andrada. De asemenea, am regăsit și anumite sfaturi pe care autorul le-ar oferi cititorului, cu referire la femei și relații.

Dacă vă plac lecturile ușoare, dar destul de captivante, cu întâmplări asemănătoare cu unele prin care ați trecut, puteți încerca această carte. Chiar dacă nu vă v-a rămâne în minte pentru mult timp, lectura va reuși să vă captureze pe moment, și cu siguranță veți descoperi cum gândesc unii băieți, și ce concepții au fetele.


Citate:

“- Și crezi că femeia nu caută alinare, asemenea bărbaților, în alte brațe?
– Ba da. Dar, exact ca-n cazul vostrul, al bărbaților, nu face nimic altceva decât să-și prelungească agonia. Durerea de suflet este aiurea. Când crezi că ai scăpat, te apucă și mai puternic.
– Trebuie să existe un remediu și pentru asta.
– Desigur că există. Se numește acceptare și răbdare. Timpul și mintea deschisă îți vor permite să mergi mai departe.[…]” (p.64)

“- Timpul nu alege. Oamenii aleg ce se întâmplă cu ei. Așadar, te rog, ai grijă de noi, așa cum voi face și eu. Cred că dacă am ști să păstrăm, nu să aruncăm cât colo, am putea scrie o poveste cel puțin interesantă.” (p.119-120)

“Mă simțeam bărbat de fiecare dată când am înșelat-o. Dar, acum, îmi dau seama că numărul fetelor pe care le învârți în același timp, nu îți oferă nimic bun. Doar pustiu, doar gol, doar sentiment de vină.” (p.180)


Detalii

În 4 luni s-au comandat peste 12.000 de exemplare. Cartea Jurnalul unui Adam – volumul 1 este un roman structurat pe patru capitole, nu este doar o colecție de articole publicate din online. El prezintă etapele evoluției unui bărbat în relațiile cu reprezentantele sexului frumos. Evident, în drumul spre maturizare, personajul principal va face greșeli, unele impardonabile, dar din care va trage concluzii la finalul fiecărui capitol. Adam, personajul cheie, va iubi, va pierde și, în cele din urmă, va încerca să recucerească fata, femeia, alături de care a simțit că a găsit … fericirea. Dacă nu avem fericire, la ce bune restul lucrurilor?

Această carte reprezintă în proporție de peste 60% o poveste nouă care a fost ținută departe de blog, nefiind publicată și va rămâne astfel. Este o poveste intensă, presărată cu lecții de viață în ale cărei dezvăluiri, foarte probabil te vei regăsi.

Continuarea romanului o sa apară la jumătatea lunii noiembrie, dar până atunci Bogdan a pregătit foarte multe surprize cititorilor săi.

Puteţi găsi această carte pe site-ul celor de la Bookzone unde aveți ocazia să descoperiți și alte cărți pe placul vostru!