Titlul original: The gorila who wanted to grow up
Gen: Copii, Carte ilustrată || 7 ani +
Format: Paperback
Număr de pagini: 104
Format: 130 x 200 mm
Traducător: Marilena Iovu
Data apariției: 13 Iulie 2016 | Editura Nemira | Fb Nemira | Editura NemiFb NemiGoodreads

Sinopsis:
Pongo este un pui de gorila,
ii place la nebunie sa se joace,
se leagana din liana in liana,
și urca și coboara din copaci.

Pongo este un pui de gorila foarte jucauș.
Traiește in munții din Africa.
Pongo iși dorește sa fie la fel de curajos și de isteț ca tatal lui.
Vrea sa aiba un piept lat și argintiu, in care sa se bata cu pumnii!
Dar oare va invața el sa fie o gorila adevarata?

Rating: 3/5

După ce am lecturat Bufnița care se temea de întuneric, am fost extrem de încântată de următoarea carte scrisă de Jill Tomlison care avea să apară la editura Nemi. Nu a mai durat mult, și am lecturat Gorila care voia să se facă mare. Nu am fost la fel de captată de poveste, nu m-am amuzat la fel de mult ca la prima menționată, dar mi-a făcut plăcere să o lecturez.

Această cărticică este una numai bună pentru copii și toți cei care doresc să revină cu gândul la copilărie. Dacă doriți să vă relaxați, această carte, dar și celelalte din serie, sunt numai bune pentru a vă fi alături, și a vă oferi câteva clipe în care să zâmbiți.

Personajul principal al cărții este un pui de gorilă pe nume Pongo. Acesta trăiește alături de celelalte gorile, iar tatăl său este șeful tuturor. Pe zi ce trece, Pongo observă lucrurile pe care le face tatăl lui, și își dorește să crească și el pentru a putea fi o gorilă mare și puternică.

Am asistat la evoluția lui Pongo, dezvoltarea lui, dorința de a fi de ajutor și a primi mai multe responsabilități pentru a-și ajuta familia și semenii.

Mi s-a părut o cărticică drăguță și ilustrațiile întâlnite au fost numai bune pentru a mă încânta și vizual. ^_^ Dacă vă plac cărțile pentru copii, v-o recomand pentru zilele când aveți câteva clipe libere pentru citit.


Citate:

“- Uite ce e, a zis tati. Ești măricel de-acum; ai început s-o iei la sănătoasa.
– S-o iau la sănătoasa? a întrebat Pongo. Cum adică?
– Adică te-ai înălțat, deci te faci mare. Uite ce vreau să te întreb. Tu și cu Zambi sunteți cei mai răsăriți dintre cei mai mici și aș avea nevoie de ajutorul vostru. De ceva vreme am stat numai în partea asta a pădurii fiindcă e foarte bine aici, dar uneori ne grupăm și mergem să găsim un loc nou. Am nevoie de cineva în care să am încredere și care să stea în spatele grupului, ca o santinelă.
– O ce?
– Un paznic. Cineva care să se asigure că cei din spate sunt în siguranță. Zambi te poate ajuta și puteți lucra împreună. E foarte important.[…]” (p.38-39)

Îi mulțumesc editurii Nemi pentru că mi-a oferit un exemplar al cărții pentru recenzare în schimbul părerii mele sincere.